Αρχική Άλλες ειδήσεις Ολοκληρώθηκαν τα θεματικά εργαστήρια της ΠΙΝ στους τομείς του τουρισμού και της...

Ολοκληρώθηκαν τα θεματικά εργαστήρια της ΠΙΝ στους τομείς του τουρισμού και της ζωικής παραγωγής

0

thematika_ergastiria1Ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα εργαστήρια «επιχειρηματικής ανακάλυψης» στους τομείς του Τουρισμού που έγιναν στη Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα και στον τομέα της Κτηνοτροφίας/Ζωικής παραγωγής που έγινε στην Κεφαλονιά, και τα οποία οργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Η διαδικασία «επιχειρηματικής ανακάλυψης» στόχο έχει να φέρει σε επαφή τον επιχειρηματικό κόσμο με τους φορείς της έρευνας και της καινοτομίας (Πανεπιστήμια, ερευνητικούς και επιστημονικούς φορείς) και να καταλήξει σε συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν μέσω προσκλήσεων του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020, στους τομείς προτεραιότητας της «Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας.

Στον τομέα του τουρισμού, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής Σπύρου Γαλιατσάτου, τα εργαστήρια παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και επιχειρηματίες ενώ παρουσιάστηκαν  εισηγήσεις από εκπροσώπους του Υπ. Ανάπτυξης, Αντ/τας και Τουρισμού, του ΣΕΤΕ, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών και του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας.

Στον τομέα της Κτηνοτροφίας/Ζωικής παραγωγής έγιναν παρουσιάσεις από καθηγητές ΑΕΙ, τον Οργανισμό «Δήμητρα/ΕΛΓΟ» και τον Ενιαίο Συν/μό Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και παραγωγοί – επιχειρηματίες (κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι) της Κεφαλονιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες/παραγωγοί από όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν εγγράφως τις επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις τους που εμπεριέχουν στοιχεία καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας, μέσω ειδικού εντύπου που διανεμήθηκε ήδη στους παρισταμένους και υπάρχει αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο της ΕΥΔ www.pepionia.gr.

Μπορούν επίσης να επικοινωνούν με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης στα τηλ.  26613 60030 & 60033.

Προηγούμενο άρθροΗ Εύα Θεοτοκάτου στο Copla
Επόμενο άρθροΑσημένια πανελληνιονίκης η Ιωακειμίδου στο άλμα εις ύψος