Αρχική Άλλες ειδήσεις Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας

0

55-744x418 Πλήθος δραστηριοτήτων για τους μαθητές την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

4ο 12/θ  ΔΗΜ.  ΣΧΟΛ .  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας κάνουμε γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου» θεσμοθέτησε την πρώτη Δευτέρα κάθε σχολικού έτους, ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα έχει θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα». Για το λόγο αυτό την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στο σχολείο μας θα διεξαχθούν Αθλητικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών και εικαστικές δημιουργίες με συναφή θεματολογία, με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά με αθλητική περιβολή φέρνοντας μαζί τους και τις τσάντες τους σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν.

Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

1)     8.30 π. μ. Σύντομη ομιλία από το Διευθυντή του σχολείου

2)     9.00-10.30 π. μ.  Αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες ( παιχνίδια, αθλήματα ) από τις Α, Β, και Γ τάξεις στο προαύλιο. Παράλληλα οι μαθητές των Δ, Ε, και Στ τάξεων θα παραστούν στο αμφιθέατρο για να παρακολουθήσουν σχετικό βίντεο και την ταινία «Το καναρινί ποδήλατο» με θέμα το ρατσισμό και την διαφορετικότητα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει 20λεπτο διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση.

3)     10.50- 12.25μ. μ. Αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες ( παιχνίδια, αθλήματα ) από τις Δ, Ε, και Στ τάξεις στο προαύλιο. Παράλληλα οι μαθητές των Α, Β, και Γ τάξεων θα παραστούν στο αμφιθέατρο για να παρακολουθήσουν σχετικά βίντεο  με θέμα το ρατσισμό και την διαφορετικότητα. Θα ακολουθήσει 10λεπτο διάλειμμα.

4)     Τις δύο τελευταίες ώρες οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις τους, με πεντάλεπτο διάλειμμα ενδιάμεσα, για να επεξεργαστούν και να συζητήσουν με τους δασκάλους τους για τις έννοιες τις βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.α. και να τις αποτυπώσουν εικαστικά στο χαρτί, συγκροτώντας συνολικά μία έκθεση ζωγραφικής

Ο Δ/ΝΤΗΣ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

 

Προηγούμενο άρθροΈσβησε ο συντοπίτης μας Αντώνης Μήτσουρας στον Καναδά
Επόμενο άρθροΣπουδαία μεταγραφική κίνηση έκανε η Δόξα Λευκάδας