Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Δραστηριότητα των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Π.Ι.Ν. για τον μήνα Μάιο

Δραστηριότητα των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Π.Ι.Ν. για τον μήνα Μάιο

0
peripoliko

peripoliko

Σχετικό Δελτίο Τύπου.

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Ελληνική Αστυνομία
Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα, 6 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Στο πλαίσιο της αρχής της ανοικτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης των πολιτών δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στοιχεία που αφορούν την αστυνομική ανταπόκριση-δραστηριότητα τον Μάιο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Αναλυτικότερα :

1. Συνελήφθησαν συνολικά (309) άτομα, από τα οποία 195 στην Κέρκυρα, 35 στη Ζάκυνθο, 44 στην Κεφαλονιά και 35 στην Λευκάδα:

2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (89) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Κατασχέθηκαν ενδεικτικά τα ακόλουθα:

• Κάνναβη : (ακατέργαστη) μισό κιλό και 78 γραμμάρια
• Κοκαΐνη: 187,1 γραμμάρια
• Ηρωίνη: 344 γραμμάρια
• Δενδρύλλια κάνναβης: 12
• Μαχαίρια/ γκλοπ: 10
• Κυνηγετικά όπλα: 16
• Πιστόλια: 3
• Φυσίγγια: 41
• Κροτίδες: 10.213
• CD-DVD: 486
• Χρηματικό ποσό: 5.160 ευρώ

3. Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας βεβαιώθηκαν:

• (253) παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

• (12) παραβάσεις Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού

4. Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης συνελήφθησαν συνολικά (83) παράνομοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

5. Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

• Συνελήφθησαν την Πέμπτη (02.05.2013) το μεσημέρι στο Καλαμάκι Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, δύο 20χρονοι (ημεδαπός και υπήκοος Αλβανίας) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης και αγοροπωλησίας ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής. Κατασχέθηκαν συσκευασίες με 90 γραμμάρια ηρωίνης και 260 γραμμάρια κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα πιστόλι μάρκας FN μαζί με σιγαστήρα και γεμιστήρα.
• Συνελήφθη το Σάββατο (11.05.2013) στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 49χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ΄εξακολούθηση. Είχε προηγηθεί πρόσφατη καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία ο 49χρονος συλληφθείς ενεργούσε κατ΄ επανάληψη ασελγείς πράξεις, έναντι χρηματικής αμοιβής, με 17χρονο ανήλικο, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου. Κατασχέθηκαν στην οικία του ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.
• Εξαρθρώθηκε την Τετάρτη (22.05.2013) από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, κύκλωμα εμπορίας γυναικών Βουλγαρικής καταγωγής, που εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί για τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων στην Κέρκυρα. Τα μέλη της οργάνωσης κρατούσαν παράνομα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις εκμεταλλεύονταν οικονομικά. Σε τουλάχιστον 200 περιπτώσεις διαπιστώθηκε η δράση τους, κατά την τελευταία πενταετία. Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή ένας 51χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητούνται ακόμη έξι τουλάχιστον υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη του κυκλώματος.
• Συνελήφθη την Κυριακή (26.05.2013) το μεσημέρι στην Κέρκυρα, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 17χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονης ημεδαπής. Αναλυτικότερα, την Κυριακή (26.05.2013) τα ξημερώματα, την 02.30 ώρα περίπου, στην περιοχή Μουράγια Κέρκυρας, ο 17χρονος αφού πρώτα ακινητοποίησε, με τη χρήση σωματικής βίας την 20χρονη, που κινείτο πεζή, αφαίρεσε την τσάντα της και στην συνέχεια την έριξε από παραλιακό τοιχίο, ύψους οχτώ μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.
• Συνελήφθη την Κυριακή (26.05.2013) το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, 31χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, διακινητής ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν 175 γρ. κοκαΐνης, 225 γρ. ηρωίνης και 126 γρ. κάνναβης, σε συσκευασίες καθώς και μία σφαίρα πολεμικού τυφεκίου και 2.290 ευρώ.
• Εξαρθρώθηκε την Τετάρτη (29.05.2013) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας ομάδα ημεδαπών γυναικών ρομά ηλικίας 16,24 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτοφώρου διαδικασίας για 24 υποθέσεις διαρρήξεων σπιτιών στην Κέρκυρα. Αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, χρυσαφικά, ρούχα ακόμη και τρόφιμα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 70.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΔραστηριότητα εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη στο Νυδρί
Επόμενο άρθροΆρχισαν οι υποβολές συμμετοχών για τα Βραβεία Sony World Photography Awards 2014