Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Η Επτανησιακή Αναγέννηση για τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του ΠΣΙΝ

Η Επτανησιακή Αναγέννηση για τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του ΠΣΙΝ

0
eptanhsiakh anagennisi

eptanhsiakh anagennisi

Ενημέρωση από τον Γιώργο Καλούδη.

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 16-5-13 ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΤΟ..ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός

Προς Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Σπύρου

Κοινοποίηση:
1)Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ν. Μηλιώτη

2) ΜΜΕ

21 Μάη 2013

Κύριε Περιφερειάρχη

Όπως έμαθα στη χτεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής
μετά από αγώνες μας 2 ετών εισάγατε επί τέλους προς ψήφιση και
εγκρίθηκε η διεξαγωγή πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την κάλυψη (ζωντανή μετάδοση) των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου.
Έπρεπε να περάσουν 2 1/2 χρόνια για να πράξετε το αυτονόητο που συνεχώς σας ζητούσαμε.
Ήδη στη συνεδρίαση του ερχόμενου Σαββάτου θα συζητηθεί η επερώτησή μας για την άρνησή
σας να μην μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Π.Σ. Ιονίων Νήσων.
Λόγω της νησιωτικότητας της Περιφέρειας μας επιβαλόταν από την πρώτη στιγμή να υπάρχει ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι πολίτες των νησιών μας έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν πλήρη δημοσιότητα των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η δικαιολογία που δόθηκε εκ μέρους σας για την μεγάλη καθυστέρηση των ζωντανών μεταδόσεων, ότι οφείλετε …
στον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχει το ελλειματικό από έλλειψη προσωπικού,
έτσι κι αλλιώς προσωπικό της Περιφέρειας που θα έφτιαχνε τους όρους της δημοπρασίας,θεωρούμε ότι είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις” και σε καμία περίπτωση δεν αποσείουν τις τεράστιες ευθύνες σας που μέχρι τώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίαζε εν κρυπτώ.
Γιαυτό και επειδή μπορεί να καθυστερήσει και πάλι …
για γραφειοκρατικούς ή …..άλλους λόγους η ανάδειξη του αναδόχου για τις ζωντανές μεταδόσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου πρέπει να εξασφαλίσετε στην επόμενη διήμερη συνεδρίαση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο την ζωντανή μετάδοση και για όσο διάστημα χρειαστεί.
Ακόμη και με την προσφιλή σας μέθοδο της απευθείας ανάθεσης (καλώντας όμως ικανό αριθμό επαγγελματιών να δώσουν προσφορά) πρέπει να εξασφαλίσετε την δημοσιότητα από τώρα, στο ποσόν που έχει έτσι κι αλλοιώς κοστολογηθεί από τις υπηρεσίες.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποδειχθεί ότι για ….1500 ευρώ (τόσο έχουν κοστολογήσει οι υπηρεσίες κάθε διήμερη συνεδρίαση) επιθυμείτε να συνεχιστεί το καθεστώς της εν κρυπτώ συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν θέλετε να ενημερωθούν ζωντανά οι πολίτες για καυτά θέματα όπως ο αποκλεισμός των νησιών Οθωνών, Ερείκουσας και Μαθρακίου και οι ευθύνες Κυβέρνησης, Βουλευτών, Διοίκησης Περιφέρειας και Δήμου – ο τρόπος διαχείρισης των κονδυλίων για την τουριστική προβολή – το φιάσκο της πολυδιαφημισμένης νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και οι φιέστες που οργανώσατε έναντι αδρού τιμήματος σε κάθε νησί – η διεκδίκηση αποζημιώσεων για τους εμπρηστικούς βομβαρδισμούς της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς από τους Γερμανούς το Σεπτέμβριο του 1943 – η αντίδραση που πρέπει να δείξουμε στις Κυβερνητικές επιβουλές για το Μον Ρεπό – η ιδιωτικοποίηση λιμανιών, αεροδρομίων και δημοσίων εκτάσεων στα Ιόνια Νησιά κ. ά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου
Επόμενο άρθροΔράσεις Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων στη Λευκάδα