Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Ανακοινώσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης

Ανακοινώσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης

0
eptanhsiakh anagennisi

eptanhsiakh anagennisi

Ενημέρωση από το Γιώργο Καλούδη.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός

Κέρκυρα 22 Μάρτη 2013

ΠΡΟΣ

1. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Νίκο Μηλιώτη,

2.Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου.
Κοιν: ΜΜΕ

Θέμα: ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ.

Κύριε Πρόεδρε,
Με βάση τον νόμο και το άρθρο 8 παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν. περί δικαιωμάτων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σας ζητάμε να εγγράψετε στην αμέσως επόμενη Σύνοδο του Π.Σ.Ι.Ν. και μεταξύ των πρώτων και στις δύο ημέρες της Συνόδου, τα εξής θέματα:
1o Θέμα: Η απόφαση της τριτοκοσμικής κυβέρνησης με το σχέδιο «Αθήνα» για διάλυση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με τη καρατόμηση των 4 από τα 8 Τμήματά του και την αποδυνάμωση και συρρίκνωση του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με τη καρατόμηση 2 Τμημάτων του , του Τμήματος Σινοιαπωνικών Σπουδών και Ισπανικής Γλώσσας και η άνευ κινητοποιήσεων παθητική στάση της Περιφέρειας, βουλευτών και άλλων παραγόντων της Επτανήσου .
Οι άμεσες ορατές οι ήδη δυσμενείς και οι μακροπρόθεσμες καταστροφικές συνέπειες για τα Επτάνησα και η ασέλγεια στην ιστορία των νησιών μας και στην αφαίμαξη του πλούτου μας από τους κοτσαμπάσηδες της Αθήνας.
Το θέμα αυτό λόγω της σπουδαιότητάς του πρέπει να εγγραφεί πρώτο στην Ημερήσια Διάταξη.

2ο Θέμα: Εορτασμός των 213 χρόνων από την ίδρυση το 1800 της Ηνωμένης Πολιτείας των Ιονίων Νήσων, του πρώτου ανεξάρτητου κράτους στη σημερινή νέο-ελληνική επικράτεια και των 216 χρόνων από τη Διαφωτιστική Επανάσταση (1797) στα Επτάνησα των Γάλλων Δημοκρατικών με τη συμβολική φύτευση του Δένδρου της Ελευθερίας σε κάθε νησί μας.
Καθορισμός ημερομηνίας του εορτασμού μας σε κάθε νησί μας κάθε χρόνο.
Ακολουθεί η εισήγηση.
Θέμα 3ο : Η μη υλοποίηση της από 22-12-12 απόφασης του ΠΣΙΝ (στη πόλη της Λευκάδας)για να τοποθετήσει η τριτοκοσμική κυβέρνηση δάσκαλο για ένα τυφλό παιδί εδώ και 4 μήνες το Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου.

4ο Θέμα: Διάθεση πίστωσης μέχρι 10.000€ για να εκδοθεί από τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το διαφωτιστικό βιβλίο-διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της κ. Χρύσας Τζαγκαρουλάκη με θέμα: «Ο ρόλος των Επτανησίων βουλευτών στην ελληνική πολιτική ζωή,1864-1881.Από την «πρωτοπορία» στην πλήρη αφομοίωση.»
Το βιβλίο να διανεμηθεί στα σχολέια της Επτανήσου και να είναι ένα όπλο διεκδικήσεων πόρων και αρμοδιοτήτων για τα νησιά μας, γιατί η μεγαλύτερη εξουσία είναι η γνώση και για αυτό τα διάφορα κατεστημένα αγαπούν το σκοτάδι και φροντίζουν επιμελώς να μη παρέχεται παιδεία στο λαό.

Η εγγραφή και συζήτησή του εκκρεμεί από τη Σύνοδο του Δεκέμβρη 2012.

5ο Θέμα: Λήψη απόφασης για να παρέμβει η Π.ΙΝ. υπέρ των φορέων και των πολιτών σε όλες τις εκκρεμείς δίκες στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και στα κατώτερα Δικαστήρια για το χάρισμα από τη τριτοκοσμική «κυβέρνηση» της Αθήνας Λιμανιών, Αεροδρομίων,Μαρινών μας κλπ αλλά και στις εκκρεμείς δίκες για τα χαράτσια της ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΛΠ
Η εγγραφή και συζήτησή του εκκρεμεί από τη Σύνοδο του Δεκέμβρη 2012.

6ο Θέμα: Αναλυτικός Οικονομικός και Πολιτικός απολογισμός από τον Περιφερειάρχη για τη «τουριστική προβολή» 2010-2013 και αναλυτική (ως έχει μηχανογραφηθεί) κατάσταση δαπανών από την Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων.
Η εγγραφή και συζήτησή του εκκρεμεί από τη Σύνοδο του Δεκέμβρη 2012.
7ο Θέμα: Λήψη απόφασης για το άνοιγμα λογαριασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον οποίο οι Επτανήσιοι θα καταθέτουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας αντί να τα πληρώνουν στην Εφορία για να συντηρηθεί υποτυπωδώς το οδικό δίκτυο των νησιών μας.Το ποσό θα διανέμεται κατά 50% στη Περιφέρεια και κατά 50% στον οικείο Δήμο.

. ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

 


 

5Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 22-3-2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΠΣΙΝ

5Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ.

Προς :
1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου

2. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκο Μηλιώτη,

Κύριε Περιφερειάρχη και κύριε Πρόεδρε,

Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο και νόημα εάν ο ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ πληροφορείται, και μάλιστα απευθείας ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ, χωρίς διαμεσολαβήσεις, από τα ΜΜΕ της Επτανήσου, ολόκληρες τις συνεδριάσεις.

Στις 13 Γενάρη 2013, υπέβαλα την 3η επερώτηση για τη μη ενημέρωση του Επτανησιακού Λαού μέσω της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του ΠΣΙΝ, και στις 9 Φλεβάρη 2013 τη 4η επερώτηση για το ίδιο θέμα, αφού προηγουμένως είχαμε θέσει αρκετές φορές στις συζητήσεις με καθαρές προτάσεις το θέμα ότι τα ΜΜΕ της Επτανήσου Πολιτείας πρέπει να παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία από τις κρατικές διαφημίσεις και αφού σας είχαμε ζητήσει να αποζημιώνονται τα ΜΜΕ της Επτανήσου για το κόστος μετάδοσης των συνεδριάσεων και εσείς δεν κάνατε τίποτα, ενώ είχατε υποσχεθεί ότι είναι απλά ένα γραφειοκρατικό μικρό πρόβλημα που θα το ξεπεράσετε.
Από τη πρώτη φορά που το είπατε πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και δεν κάνατε απολύτως τίποτα.

Έκανα άλλες τρείς διαδικαστικές παρεμβάσεις για το θέμα αυτό ειδικά όταν το κανάλι του κ.Μάμαλου ερχόνταν και έστηνε κάμερα όταν μιλούσατε μόνον εσείς και μετά, μόλις τελειώνατε, σηκωνόνταν και έφευγε, με προκλητικό τρόπο.

Όχι μόνον αυτό δεν έχετε κάνει γίνει αλλά σε πολλές συνεδριάσεις δεν είχατε μεριμνήσει για τα απλά, εύκολα και αυτονόητα και δεν υπήρχε ούτε η δυνατότητα τηλεφωνικών γραμμών για να γίνει διαδικτυακή μετάδοση, δεν έχετε φροντίσει να υπάρχει έστω και wi-fi.
Είναι επίσης δεδομένο ότι μέσω της μετάδοσης ολόκληρων των συνεδριάσεων από τα ΜΜΕ της Επτανήσου και καλύπτοντας τα οδοιπορικά και το κόστος των ΜΜΕ για τη συγκεκριμμένη συνεδρίαση θα φέρναμε πιο κοντά τους Επτανήσιους και θα ενισχύαμε ταυτόχρονα και τα χειμαζόμενα ΜΜΕ της Επτανήσου.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

Γιατί μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν τηρήσατε τις υποσχέσεις σας, και δεν έχετε κάνει έστω και τα απλά, φθηνά και γρήγορα πράγματα, όπως την ζωντανή Ίντερνετική μετάδοση των συνεδριάσεων του Π.Σ.Ι.Ν.,μέσω της οποίας θα μπορούσαν να την μεταδίδουν όσα ΜΜΕ της ΕΠΤΑΝΉΣΟΥ επιθυμούν ; Μήπως δεν το θέλετε και έχετε επιλεκτικές σχέσεις προβολής, σαφέστατα αντιδημοκρατικού περιεχομένου;
Τι ποσά ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από το 2009, και σε ποιά ΜΜΕ και σε ποιους συγκεκριμμένους δημοσιογράφους με δικαιολογία ή με αφορμή τη τουριστική προβολή είτε από τη Π.Ι.Ν. είτε από την ΕΤΙΝ;(Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων, της οποίας είσθε Πρόεδρος και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα της ΠΙΝ, των Δήμων κλπ)
;;;;

Ξέρετε τι τεράστια κονδύλια τα δύο κόμματα (το άλλοτε «ΠΑΣΟΚ» και η Ν.Δ.)του θανόντος δικομματισμού, διοχέτευαν και διοχετεύουν ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ και με πελατειακές σχέσεις μέσω κρατικής διαφήμισης( από το ΕΣΠΑ μέχρι τις χορηγίες Εθνικής Τράπεζας, και γενικά κρατικών τραπεζών και οργανισμών (ΟΠΑΠ και Σία) στα αθηναϊκά ΜΜΕ και εφημερίδες;

Προηγούμενο άρθροΕνισχυμένα μέτρα Τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου
Επόμενο άρθροΜεγάλες καταστροφές στον ΙΝ Αγίας Αικατερίνης Κατωχωρίου από την πυρκαγιά