Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Οι θέσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης στο Περιφερειακό συμβούλιο

Οι θέσεις της Επτανησιακής Αναγέννησης στο Περιφερειακό συμβούλιο

0
kaloudis-zakinthos

kaloudis-zakinthos

Ενημέρωση από την Επτανησιακή Αναγέννηση.

EΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
25 & 26 Αυγούστου 2012 ΖΑΚΥΝΘΟ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ-ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ

Στη 2ήμερη Σύνοδο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο 25 & 26 Αύγουστου 2012

Α.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

1.Αναπτύχθηκαν οι δύο επερωτήσεις του Συμβούλου μας Μάκη Φόρτε:1) Για τον χρόνο που απαιτείται από την ένταξη ενός έργου στο ΕΣΠΑ μέχρι τη συμβασιοποίσή του.Η απάντησή του κ.Σπύρου ήταν: «16 μήνες». 2)Για τη καθυστέρηση απορρόφησης κονδυλίων από τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) και τη κατάταξή της σε μέτρια θέση απορροφητικότητας. Οι επερωτήσεις του κ.Φόρτε δόθηκαν τη περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα.

2. Αναπτύχθηκε η επερώτηση του Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ (η οποία έχει δοθεί στη δημοσιότητα) για την υπεξαίρση στη Νομαρχία Κεφαλλονιάς, τι ποσό έχει φτάσει, και εάν, παρά τις προ 8 μηνών παρατηρήσεις μας, έγιναν τα κλασσικά που γίνονται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις: Συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας των δραστών και δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής, για να παρακολουθείται η πορεία της υπόθεσης και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Περιφέρειας. Από τις απαντήσεις των κ.κ. Σπύρου και Κουρή προέκυψε ότι από τον μέχρι σήμερα έλεγχο η υπεξαίρεση έχει φθάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ αλλά ακόμη… δεν έχει γίνει συντηρητική κατάσχεση των περιουσιών των δραστών ούτε έχει δηλωθεί ακόμη στον Ανακριτή η παράσταση Πολιτικής Αγωγής, η οπoία από μόνη της ως νομική διαδικασία δηλώνει στον ανακριτή το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τη γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη τιμωρία των δραστών. Μετά από αυτές τις απαντήσεις ο Γιώργος Καλούδης αναρωτήθηκε εάν η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει επιλέξει να περάσουν αβρόχοις ποσί οι δράστες την υπεξαίρεση !

3.Για το θέμα της οδού Αλέξανδρου Ρώμα, (κεντρική οδός της Ζακύνθου που ξεκινάει από τη Πλατεία Αγίου Μάρκου) και είναι χαρακτηρισμένη από το κράτος ως …Εθνική Οδός, δηλ. τη χειρίζεται…η Περιφέρεια, και ενώ ακόμη …δεν έχει παραληφθεί η εργολαβία) και επί του αιτήματος των καταστηματαρχών της οδού να αποκατασταθεί εκ περιτροπής κυκλοφορία επ΄αυτής:

1) Είναι δείγμα οπισθοδρομικού κράτους κεντρική οδός της πόλης Ζακύνθου να χαρακτηρίζεται …εθνική οδός.

2) Η εικόνα της πλακόστρωτης αυτής οδού αυτού με δεκάδες λακκούβες καλυμμένες με …άσφαλτο, είναι μία άθλια εικόνα δυσφημιστική για τη Ζάκυνθο.

3) Να μας εξηγηθούν οι λόγοι που δεν έχει παραληφθεί ακόμα ! Να παραληφθεί άμεσα ή εάν υπάρχουν κακοτεχνίες ή παραβάσεις να καταλογισθούν στους υπεύθυνους και η εκκρεμότητα να λήξει ταχύτατα.

4) Ο Δήμος Ζακυνθίων να ζητήσει τον αποχαραχτηρισμό της από εθνική οδό σε δημοτική οδό και εμείς θα συναινέσουμε.

5) Να ληφθεί υπόψη από τη Διοίκηση της Περιφέρειας και τον Δήμο Ζακυνθίων το αίτημα των εμπόρων της Αλέξανδρου Ρώμα και, με δεδομένο το νομικό και θεσμικό μπάχαλο, να ληφθούν προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα ανακούφισής τους.

6)Όπως σωστά είπε ο κ. Κορφιάτης ευθύνες σοβαρές για το θέμα έχει το κράτος, δηλ. οι κυβερνήσεις και οι βουλευτές, ως μέλη της τρίτης συντεταγμένης κρατικής εξουσίας.

4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ & ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΔΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Άργησε να φέρει η διοίκηση της Περιφέρειας προς συζήτηση το θέμα . Ένταξαν τη Κέρκυρα και τη Λευκάδα υπό τα Γιάννενα,

τη Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο υπό την Πάτρα.

Όποιος Κερκυραίος ή Ζακυνθινός θέλει να πάρει άδεια για να διατηρήσει το πηγάδι ή τη γεώτρησή του ή για οποιοδήποτε άλλο έγγραφο θα πρέπει να πηγαίνει στα …Γιάννενα ή στη …Πάτρα.

Η άνυδρη Κύπρος έχει 100 Φράγματα.

Δεν προώθησαν τα φράγματα τα οποία θα συνέβαλαν στην υδατική αυτονομία των Νησιών μας ενώ από το 2008 κάθε 6 μήνες εξήγγειλαν τη δημοπράτηση των Φραγμάτων της Κέρκυρας και ταυτόχρονα ψήφισαν να μας πάνε στη Κορινθία και στα Γιάννενα για νερό.

Αποκαλύπτονται συνεχώς, με άλλο ένα γεγονός, για άλλη μία περίπτωση και με αυτή τη κυβερνητική απόφαση το δόλιο και ύπουλο σχέδιο των κυβερνήσεων και των διευθυνουσών ομάδων του (άλλοτε) ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να διαλύσουν τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να ληστεύουν πιο εύκολα των πλούτο των Νησιών μας.

Έτσι εξηγείται πολιτικά η διαρκής απάτη της κ.Γκερέκου και των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για τα Φράγματα της Κέρκυρας που έκαναν ότι μπορούσαν για να μη εκτελεσθεί αυτό το έργο. Ενδεικτικά ένα στοιχείο για τη Κέρκυρα: Γύρω στα σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ πληρώνει κάθε χρόνο η Κέρκυρα, νοικοκυριά και μαγαζιά, για …εισαγωγή εμφιαλωμένου νερού, μεγάλο ποσοστό του οποίου έρχεται από την Ήπειρο !, όπου και μας εντάσσουν …υδατικά και διοικητικά.

Δεν σέβονται τίποτα. Έχουν κάνει κουρέλι το

Σύνταγμα το οποίο στο άρθρο 101 επιβάλει σε κάθε νομοθέτημα να υπάρχει πρόνοια για Νησιωτικές Πολιτικές.

Υδατική αυτονομία κάθε νησιού των Επτανήσων,

Η Διοίκηση της Περιφέρειας να δηλώσει άμεσα τη πρόθεσή μας να γίνει όλη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ΕΝΑ ΥΔΑΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ και ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΕΝΑ ΥΔΑΤΙΚΟ ΥΠΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.

Να ενσωματωθεί στη σημερινή απόφαση και η πρόταση του κ. Σωτήρη Βλάχου να ασκήσουμε αίτηση ακύρωσης στο Σ.τ.Ε.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Να μας ανακοινώσει η Διοίκηση της Περιφέρειας πολύ γρήγορα τα αίτια των πυρκαγιών στη Ζάκυνθο. Έχει μεγάλη σημασία.

Ο στρατός θάπρεπε, όπως και παλιότερα, μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάνε και θέλουν τα δάση, τους κυνηγούς, να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο.

Τροποποίηση του νόμου 2010 που επιτρέπει στις καμμένες περιοχές να τοποθετηθούν …ανεμογεννήτριες.

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συζητήθηκε ως κατεπείγον το θέμα που προτείναμε για τη στέγαση της Περιφέρειας στο Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόταση που είχαμε κάνει εδώ και ένα χρόνο και δεν είχε εγγραφεί ποτέ στην Ημερήσια Διάταξη, κατά παράβαση του Νόμου. Το κείμενο της εισήγησής μας-τεκμηρίωσης έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου είπε ότι ο Προβόπουλος αρνήθηκε να του παραχωρήσει το κτίριο γιατί «η Τράπεζα της Ελλάδος είναι… Ανώνυμη Εταιρεία ! εισηγμένη στο Χρηματιστήριο !», δηλ. η κεντρική οικονομική τραπεζική χρηματιστηριακή πολιτική ενός κράτους ελέγχεται απόλυτα από χρηματιστές-τραπεζίτες ! Και ο ίδιος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης το κτίριο των σημερινών δικαστηρίων και κοινοποίησε την επιστολή στους 3 βουλευτές Κέρκυρας.

Τονίσαμε ότι:

1)Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος που μέχρι τον βομβαρδισμό της Κέρκυρας της 13ης Σεπτέμβρη 1943 στέγαζε τα Δικαστήρια της Κέρκυρας, είναι πολύ όμορφο αρχιτεκτονικά, είναι δίπλα στο Δημαρχείο-San Giakomo, είναι δίπλα στο πάρκιγκ της Σπιανάδας, είναι σε υψηλό σημείο της πόλης όπως ταιριάζει στη ΠΙΝ,

2)Δεν επιτρέπεται να ληφθεί απόφαση από υπουργό για τη στέγαση της ΠΙΝ χωρίς να ερωτηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και κακώς το δεχτήκατε.

3) Εάν ο κ. Σπύρου πρώτος ζήτησε το κτίριο των Δικαστηρίων,( που δεν φαίνεται να μεταφέρονται τον Σεπτέμβρη 2012,) τότε έπρεπε ο κ.Δένδιας στην επιστολή του να πεί ότι στηρίζει το αίτημα του Περιφερειάρχη και όχι ότι είναι δική του πρωτοβουλία.

4) Η καλύτερη λύση είναι η Περιφέρεια στο κτίριο που στέγαζε τη Τράπεζα της Ελλάδος και στο σημερινό κτίριο των Δικαστηρίων να πάνε η Β΄ΔΟΥ, ο ΕΟΤ, Η Διεύθυνση Δασών κλπ. Ώστε να μην επαναλαμβάνονται εικόνες σαν και αυτές των παλιών νοσοκομείων Ζακύνθου και Κέρκυρας που αδυνατίζουν οικονομικά ολόκληρες συνοικίες.

Τελικά το ΠΣΙΝ αποφάσισε να εξετασθεί το θέμα του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος και το θέμα των σημερινών Δικαστηρίων.

Β. ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ και ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Αποδείχτηκε από το ΦΕΚ της 13-8-2012 που η κυβέρνηση είχε αποκρύψει ότι προς το παρόν πρόκειται μόνον για τις Μαρίνες Ζακύνθου και Αργοστολίου.

Άκουσα με πολλή προσοχή τις θέσεις της Επιτροπής κατοίκων Ζακύνθου κ. Μαλαπέτση και του κ. Κεφαλληνού Γιάννη. Και για την άχρηστη προβλήτα των 850 εκ. δρχ.

Παραμένω συνεπής στην ιστορικά δικαιωμένη θέση ότι για να αναπτυχθεί ένας τόπος χρειάζονται 3 τομείς στην οικονομία: Δημόσιος, για να θέτει τους κανόνες και να κάνει δημόσιες επενδύσεις, Ιδιωτικός γιατί χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και πρόοδος και Κοινωνικός, δηλ. οι παρεμβάσεις των Δήμων και του Συνεταιριστικού Κινήματος.

Τα Νησιά μας για να αναπτυχθούν χρειάζονται ΛΙΜΆΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΜΑΡΙΝΕΣ, αλιευτικά καταφύγια. Αεροπλάνα και καράβια. Αυτό δεν έχει γίνει από πολλούς.

Στη Ζάκυνθο παρατηρούμε τα κρουαζερόπλοια να περνάνε και να κουνάνε μαντήλια οι Ζακυνθινοί, γιατί δεν υπάρχει προβλήτα κρουαζερόπλοιων και να μην υπάρχει ούτε Μαρίνα. Η Τουρκία παραδίδει κάθε χρόνο 4 νέες μαρίνες στα Μικρασιατικά παράλια. Στη Κροατία και στο Μαυροβούνιο οργιάζει η κατασκευή νέων σύγχρονων Μαρινών. Μέχρι και με φυσούνες 200μ. μέχρι το αυτοκίνητο που περιμένει τους σταρ για να κρατήσουν το ινκόγνιτο.

Στη Σαρδηνία πριν από 12 χρόνια είδα μικρές και μεγάλες μαρίνες σε κάθε κόλπο και κολπίσκο. Το ίδιο και στη Κορσική. Και εδώ χρειάζονται από 10-20 χρόνια για μία μαρίνα. Χαίρε ύπνε αμέτρητε.

Κάποια πράγματα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα πλέον. Και το ζητούμενο είναι όχι να πωληθούν αλλά να ενοικιασθούν με αξιοπρεπείς συμβάσεις και όχι αποικιοκρατικές και τα ενοίκια να πηγαίνουν στην Αυτοδιοίκηση.

Η οικονομική Ανάπτυξη της Ευρώπης και της Αμερικής έχει στηριχθεί στην ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ που είναι και μοχλός ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ, ανεξάρτητα εάν λέγεται κράτος της Βεστφαλίας, περιφέρεια του VENETO ή Αυτόνομη Περιφέρεια των Βαλεαρίδων. Στο νεοελληνικό κράτος τα πράγματα είναι 100 χρόνια πίσω.

Η Περιφέρεια και οι Δήμοι πρέπει νάχουν σταθερούς πόρους οι οποίοι να ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ αλλά κατευθείαν στα Ταμεία τους και αυτοί είναι από τα Λιμάνια, τα Αεροδρόμια, τις Μαρίνες, τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι Μαρίνες και τα Λιμάνια πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα.

Πέρα από τη γενική θέση να μη ξεπουληθούν Λιμάνια και Αεροδρόμια πρέπει να βλέπουμε και τη κάθε περίπτωση χωριστά. Και για τη Ζάκυνθο βλέπω θετικά να εξετασθεί το αίτημα της Επιτροπής Κατοίκων Ζακύνθου για τη περίπτωση κατασκευής-ενοικίασης της Προβλήτας Κρουαζιεροπλοίων με συμμετοχή στη διαμόρφωση όλων των όρων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων και του Περιφερειακού Συμβουλίου και φυσικά το ενοίκιο-κλέρδη να διανέμονται σε Δήμο-Περιφέρεια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Τονίσαμε στον κ.Σπύρου και στη Διοίκηση της Περιφέρειας τις μεγάλες ευθύνες τους που δεν διεκδικούν αυτά που μας ανήκουν και μας αξίζουν. Ενδεικτικά του είπε ο Επικεφαλής της Παράταξης: Γιατί δεν συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις του Καλλικράτη στο ΠΣΙΝ όπως είχαμε ζητήσει;

Σας τα έχω πεί πολλές φορές: Είσθε κάθε εβδομάδα σε συκέψεις είτε με υπουργούς είτε πιο αραιά και με τον Πρωθυπουργό που είναι και φίλος σας. Ζητάτε σε κάθε σύσκεψη τα πάγια αιτήματά μας;

Ίδρυση Αποκεντρωμένης Διοίκησης Επτανήσων.

Δεν έχουμε καμμία σχέση με τον Μωριά και τη Ρούμελη. Τα συμφέροντά μας είναι ο τουρισμός και είναι στη Δύση.

ΦΠΑ 5% όπως και στο Αιγαίο.

Το 50% των κερδών των Λιμανιών και των Αεροδρομίων μας να πηγαίνουν απευθείας στη ΠΙΝ και το 50% στους Δήμους τωνΕπτανήσων.

Το 100% των τελών κυκλοφορίας να παραμένουν στον τόπο είσπραξης.

Οι συγκοινωνίες αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Επιδότηση μεταφοράς των Επτανησιακών αγροτικών προιόντων όπως και στο Αιγαίο.

Επιδότηση καθημερινής αεροπορικής σύνδεσης των νησιών μας όπως και στα Νησιά του Αιγαίου(Θες/κη-Λήμνο-Μυτιλήνη-Ικαρία, Ρόδο-Κω-Ηράκλειο, μέχρι και Σητεία-Πρέβεζα επιδοτούν).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο σας έχει εξοπλίσει με τεκμηριωμένες αποφάσεις και με επιχειρήματα.

Ο κ.Σαμαράς σας είχε βάλει και στην 30μ3λή κεντρική επιτροπή προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. Του ζητήσατε ποτέ να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας;

Τα εναπομείναντα στελέχη του κάποτε ΠΑΣΟΚ γιατί μπροστά σε υπουργούς σιωπάτε και δεν ζητάτε απολογισμό της αδράνειάς σας και της απραξίας σας;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΗΣΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, θέμα που συζητήθηκε επί μακρόν:

1.Το θέμα ύδρευσης της Ζακύνθου έπρεπε νάχε λυθεί εδώ και 20 χρόνια.

2.Πρέπει να υπάρξει νομοθετική τροποποίηση και η ένταξη έργων να γίνεται μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση της Διαχειριστικής Αρχής και του οικείου Δήμαρχου και με αποκλειστική απόφαση του Περιφερειάρχη και για να συμπληρώνονται έγκαιρα οι φάκελλοι, εάν ένα έργο απενταχθεί από την Ε.Ε. τότε να καταλογίζεται στον Δήμαρχο που δεν συμπλήρωσε τον φάκελλο. Μόνον έτσι θα ξεφύγουμε από τη γραφειοκρατία και θα προχωρούν γρήγορα τα έργα.

3. Είναι εύλογο και αναγκαίο να υπάρχει προβληματισμός γιατί οι Ζακύνθιοι πολλά μα ς είπαν και πολλά λένε για την αμαρτωλή περίοδο Πέττα του Συνδέσμου Ύδρευσης. Έχω φάκελλο με δεκάδες δηλώσεις Ν.Ε. κομμάτων Ζακύνθου, βουλευτών κλπ.

4.Είναι αδιανόητο να υπάρχει απώλεια νερού 50%. Να χρηματοδοτηθεί πάσει θυσία ο νέος αγωγός ύδρευσης αλλά άμεσα να μπεί μετρητής και σε κάθε γεώτρηση και όπου ο αγωγός τέμνεται προς υδροδότηση χωριού π.χ.κλπ.Πριν ψηφίσω είπα ότι θα κάνω δήλωση μετά τη ψηφοφορία.

Μετά τη θετική ψήφο μας και επειδή ο κ.Μυλωνάς ανέμιζε ένα φάκελλο για τις γεωτρήσεις, τον οποίο αρνήθηκε να μας παραδώσει, υπονοώντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τις μετρήσεις των γεωτρήσεων, έκανα τη παρακάτω δήλωση:

« Βοηθήσαμε να λυθεί γρήγορα το θέμα της επαρκούς υδροδότησης της Ζακύνθου έστω και με ελλειπή φάκελλο. Με χαρά αλλά και επιφυλάξεις για τη βόμβα Μυλωνά που κοινούσε στον αέρα χαρτιά για τις γεωτρήσεις και αρνήθηκε να μας τα παραδώσει προς γνώση μας. Ζητάμε να μας δοθούν άμεσα όλα τα έγγραφα.»

ΠΡΟΠΟΛΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεν ψηφίσαμε τις τροποποιήσεις του Προυπολογισμού γιατί δεν είχαν μέσα αστεία ποσά αλλά απόλυτα αναγκαία για τη συγκοινωνία των νησιών μας, όπως να ξεχωθεί το λιμάνι Μαθρακίου που έχει σκεπαστεί από φύκια και δεν μπορεί να πιάσει το πλοίο της γραμμής.

Προτείναμε η επόμενη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ να γίνει στους Οθωνούς ή Παξούς αλλά δεν ήθελε ο Περιφερειάρχης.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Καμμία άλλη συζήτηση, καμμία άλλη ημερίδα.¨Εχουμε αποφάσεις, να διεκδικήσετε αυτά που έχουμε αποφασίσει.

Προηγούμενο άρθροΑγώνες στίβου Βεργίνεια 2012 στους Τσουκαλάδες
Επόμενο άρθροΥποσχέθηκε την νίκη σε Λευκαδίτισσα ο Τοροσίδης