Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Επτανησιακή Αναγέννηση: Θέματα για την επόμενη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ

Επτανησιακή Αναγέννηση: Θέματα για την επόμενη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ

0
eptanhsiakh anagennisi

eptanhsiakh anagennisi

Επτά θέματα προς συζήτηση.

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 16-1-2014 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΣΙΝ
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ eptanisiaki anagennisi.com

Η ΣΥΝΕΠΗΣ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός

15 Γενάρη 2014
ΠΡΟΣ

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
Ιονίων Νήσων κ. Νίκο Μηλιώτη,

2.Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
κ. Σπύρο Σπύρου.

Κοιν: ΜΜΕ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Θέμα: ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ.

Κύριε Πρόεδρε,
Με βάση τον νόμο και το άρθρο 8 παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν. περί δικαιωμάτων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σας ζητάμε να εγγράψετε στην αμέσως επόμενη 2ήμερη Σύνοδο του Π.Σ.Ι.Ν., σε σειρά που να μπορούν να συζητηθούν, τα εξής θέματα:

1ο Θέμα: Αθέμιτη και άρα παράνομη προβολή του ΕΣΠΑ μετά τη λήξη του και μέσα στη προεκλογική περίοδο και όπως σωστά έγραψε προεκλογικά η εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
« Προεκλογική Καμπάνια (των απερχόμενων Περιφερειαρχών) με ξένα κόλυβα».

2ο Θέμα: Λήψη θέσης για την αναγκαιότητα η αυτοδιοίκηση να ξαναγίνει αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για τον αναγκαίο αριθμό Δήμων σε κάθε νησί μας.
Ενημέρωση του ΠΣΙΝ για το τι είπε ο κ.Σπύρου στον κ.Μιχελάκη για το θέμα αυτό.
Το θέμα αυτό το προτείναμε πριν από 4 μήνες και ακόμα δεν συζητήθηκε.

3ο Θέμα: Αναλυτικός Οικονομικός και Πολιτικός απολογισμός από τον Περιφερειάρχη για τη «τουριστική προβολή» 2010-2013 και αναλυτική (ως έχει μηχανογραφηθεί) κατάσταση δαπανών από την Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων.
Η εγγραφή και συζήτησή του εκκρεμεί από τη Σύνοδο του Δεκέμβρη 2012.

4ο ΘΕΜΑ: Διάθεση Πίστωσης για έκδοση του Βιβλίου της κ. Χρύσας Τσαγγαρουλάκη με τίτλο: « Ο ρόλος των Επτανησίων βουλευτών στην ελληνική πολιτική ζωή, 1864-1881. Από την πρωτοπορία στην πλήρη αφομοίωση.
Είναι η εγκεκριμμένη διδακτορική διατριβή της κυρίας Τσαγγαρουλάκη από το Τμήμα Πολιτικής Ιστορίας και Επιστήμης του Πάντειου Πανεπιστήμιου.
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για το πώς οι κοτσαμπάσηδες της Αθήνας έβαλαν τους Επτανήσιους στη προκρούστεια κλίνη, απλά και μόνον επιδή υπερείχαν.
Το βιβλίο να διατεθεί στις βιβλιοθήκες των σχολείων και των Πνευματικών Ιδρυμάτων της Επτανήσου, στους Περιφερειακούς Συμβούλους, και σε όλα τα Πνευματικά Ιδρύματα και Συλλόγους, όπου γης Επτανήσιοι.
Το έχουμε ζητήσει για εγγραφή στην Η.Δ. από τον Δεκέμβρη 2012, μετά από τρείς αναβολές παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Τουρισμού, η Επιτροπή τουρισμού και Πολιτισμού αποφάσισε κατ΄αρχήν θετικά και ζητά και την έγκριση του ΠΣΙΝ.

5ο Θέμα: Εορτασμός των 214 χρόνων από την ίδρυση το 1800 της Ηνωμένης Πολιτείας των Ιονίων Νήσων, του πρώτου ανεξάρτητου κράτους στη σημερινή νέο-ελληνική επικράτεια και των 217 χρόνων από τη Διαφωτιστική Επανάσταση (1797) στα Επτάνησα των Γάλλων Δημοκρατικών με τη συμβολική φύτευση του Δένδρου της Ελευθερίας σε κάθε νησί μας.
Καθορισμός ημερομηνίας του εορτασμού μας σε κάθε νησί μας κάθε χρόνο.

6 ο Θέμα: Λήψη απόφασης για την οριοθέτηση του αιγιαλού και της παραλίας του Υλλαικού Λιμένα με βάση την αεροφωτογραφία του 1961, όπως και η ομόφωνη απόφαση του 2007 στη σύσκεψη της Κερκυραικής Παρέμβασης και ενημέρωση για την απόφαση του ΠΣΙΝ να ζητηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών η άμεση αναστολή είσπραξης των βεβαιωθέντων ποσών 990.000€ σε βάρος του αθλητικού Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ και των Προέδρων του !

7ο Θέμα: Αναλυτικός Οικονομικός και Πολιτικός απολογισμός από τον Περιφερειάρχη για τη «τουριστική προβολή» 2010-2013 και αναλυτική (ως έχει μηχανογραφηθεί) κατάσταση δαπανών από την Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων.
Η εγγραφή και συζήτησή του εκκρεμεί από τη Σύνοδο του Δεκέμβρη 2012.

Κύριε Πρόεδρε σας τονίζουμε την Νομική, Ηθική και Πολιτική σας υποχρέωση να εγγράφετε σε κάθε συνεδρίαση κάθε θέμα που πρότεινε η αντιπολίτευση στην Ημερήσια διάταξη και δεν πρόλαβε για οιοδήποτε λόγο να συζητηθεί.
Σας ξανατονίζουμε τη δικαιωμένη πρότασή μας όταν καταρτιζόνταν ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΠΣΙΝ: Τακτική 3ήμερη Σύνοδος του ΠΣΙΝ το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα.
Τη 1η ημέρα συνεδριάζουν οι Επιτροπές.
Το βράδυ οι Επικεφαλής των Παρατάξεων και συζητούν για ποια θέματα (κατεπείγοντα, υπηρεσιακά, πολιτικά, ψηφίσματα) μπορεί να υπάρξει συμφωνία διαδικαστική και επί της αρχής.
Τη δεύτερη και Τρίτη ημέρα συζητούνται κατά σειρά τα Επτανησιακά,Πολιτικά και υπηρεσιακά θέματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

Προηγούμενο άρθροΟ υδάτινος παράδεισος της Λευκάδας!
Επόμενο άρθροΑπολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων