Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Μηνιαία δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων

Μηνιαία δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων

0
https://www.mylefkada.gr/2012/November/police-cars.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/11/police-cars.jpg

Συνελήφθησαν συνολικά (194) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (85) υποθέσεις σε ένα μήνα.

Κέρκυρα, 7 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Συνελήφθησαν συνολικά (194) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (85) υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, την εξιχνίαση ληστειών και κλοπών καθώς και άλλων αδικημάτων

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στοιχεία που αφορούν τον Φεβρουάριο 2014 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Αναλυτικά:

1. Συνελήφθησαν συνολικά (194) άτομα, από τα οποία (115) στην Κέρκυρα, (32) στη Ζάκυνθο, (30) στην Κεφαλονιά και (17) στην Λευκάδα.

2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (85) υποθέσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν:

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα ηρωίνης, καθώς και άλλα αντικείμενα .

Ενδεικτικά κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Κ Κάνναβη 2 κιλά και 249 γραμμάρια
Η Ηρωίνη 441 γραμμάρια
Κοκαΐνη 13,8 γραμμάρια
Δισκία ναρκωτικών 109
Αναβολικά 294
Μαχαίρια/ γκλοπ 17
Κυνηγετικά όπλα 9
Φυσίγγια 26 18
Κινητά τηλέφωνα 1 16
Αεροβόλα 47 3
Λαθραίος καπνός 102 γραμμάρια
Χρηματικό ποσό 7 845 ευρώ

3. Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας βεβαιώθηκαν:

• (60) παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο και αφορούσαν :

• Την εξάρθρωση ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, εγκληματικής ομάδας, η οποία αποτελούνταν από δεκαπέντε άτομα (εννιά ημεδαπούς και πέντε αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας και Ουκρανίας) ηλικίας από 20 έως 48 ετών καθώς και ενός ακόμη 29χρονου υπήκοου Αλβανίας έγκλειστου σε σωφρονιστικό κατάστημα οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών στο νησί της Ζακύνθου. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2 κιλά κάνναβης, 433 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα κοκαΐνης, τρία επιβατικά αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

• Την σύλληψη στις (05.02.2014) το απόγευμα στην Κυπαρισσία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Tμήματος Κυπαρισσίας, 44χρονου ημεδαπού με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με 62χρονη ημεδαπή ισχυριζόμενος ότι τηλεφωνεί εκ μέρους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και την είχε ενημερώσει για επικείμενη σεισμική δόνηση.

• Την εξιχνίαση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας οκτώ περιπτώσεων διαρρήξεων, σε Ιερούς Ναούς και περίπτερα, οι τρεις εκ των οποίων διαπράχθηκαν την 13.02.2014 τα ξημερώματα.

• Την εξιχνίαση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας μίας ληστείας σε βάρος 59χρονου ημεδαπού και 74χρονης ημεδαπής, η οποία έγινε το Σάββατο (09.03.2013) το πρωί, στην περιοχή της Αχαράβης καθώς και πέντε διαρρήξεων σε εμπορικές επιχειρήσεις και οικίες σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας,

• Την σύλληψη στις (22.02.2014) το πρωί στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα έναν 18χρονο αλλοδαπό Ρουμανικής καταγωγής.

Προηγούμενο άρθροΚατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επόμενο άρθρο20 Χρόνια Μουσικό Σχολείο Λευκάδας