Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Γ. Καλούδης : Τι υποσχέθηκε ότι θα δώσει σε Μέρκελ και Φούχτελ...

Γ. Καλούδης : Τι υποσχέθηκε ότι θα δώσει σε Μέρκελ και Φούχτελ ο Σπύρου;

0
https://www.mylefkada.gr/2012/July/kaloudis.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/12/kaloudis.jpg

Ενημέρωση από τον επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης.

11-12-2012

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΕΝΩ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙ;
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ; Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ?

Μετά τη μαζική προσφυγή καταναλωτικών οργανώσεων στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, εκδόθηκε προ ολίγων ημερών η με αρ. 1101/2012 απόφαση αυτού με την οποία κρίθηκε ότι το ειδικό τέλος ή χαράτσι,όπως το χαρακτηρίζει ο λαός, είναι αντισυνταγματικό διότι παραβιάζει την ισότητα στα δημόσια βάρη. Με την ίδια απόφαση διατάσσεται η Δ.Ε.Η. ΝΑ ΜΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ από τους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το χαράτσι και την υποχρεώνει να δέχεται την καταβολή από τους καταναλωτές του αντίτιμου των λογαριασμών που εκδίδει αφαιρουμένου του χαρατσιού.
Πριν από ένα χρόνο και πλέον πρωτοπορήσαμε στην υπεράσπιση του λαού και στο θέμα αυτό, όχι μόνον χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την όλη διαδικασία αλλά και από άποψη πολιτικής αντιμετώπισης ως ΚΤΗΝΩΔΙΑ να κόβει η Βουλή και η κυβέρνηση το ηλεκτρικό ρεύμα σε κάποιον που πληρώνει τον λογαριασμό του αλλά δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι,
αλλά στέλνοντας και εξώδικο στη ΔΕΗ επ΄ονόματι των πολιτών για να μη κόψει το ρεύμα, και πετυχαίνοντας τη συνεργασία του Δήμου Κερκυραίων να συγκεντρώνει τα στοιχεία και να συμπαρασταθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά κ.Στουρνάρας, προφανέστατα με την έγκριση και των κομμάτων της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, (αφού δεν βγήκε κανείς να τον διαψεύσει ή να τον σταματήσει ή έστω να τον επιτιμήσει), έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να μην εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και να συνεχίσει να κόβει το ρεύμα σε όσους πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι. Μετά τον διαφωτισμό, από τον μέγιστο Montescqie και τη Γαλλική Επανάσταση βασικό χαρακτηριστικό του κράτους δικαίου είναι η διάκριση των εξουσιών: Νομοθετική, Εκτελεστική (κυβέρνηση) και Δικαστική. Η δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των πολιτών όταν παραβιάζονται δικαιώματά τους είτε από αυθαιρεσίες του κράτους είτε από άλλους πολίτες. Ο Μέγας Ελευθέριος Βενιζέλος εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας με τον Ρακτιβάν, είχε πεί: «Θα είμαι ο ευτυχέστερος των Ελλήνων εάν ο πρώτος νόμος που θα ακυρώσετε ως αντισυνταγματικός θα είναι ο δικός μου».
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των στυγνών τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων και δεν ορρωδεί προ Συντάγματος και νόμων. Ο κ.Στουρνάρας ήταν στον στενό πυρήνα του Σημίτη, στον πρωινό καφέ, και από τους βασικούς προπαγανδιστές να ξεπουληθεί το 1998 η κερδοφόρα ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στον Κωστόπουλο και στην ΠΙΣΤΕΩΣ αντί του εξευτελιστικού τιμήματος των 280 δις δρχ, όταν τα ετήσια καθαρά κέρδη της ήταν γύρω στα 150 δις.δρχ και όταν τα ακίνητά της είχαν αξία πάνω από 500 δις δρχ. Ο επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης είχε αγωνιστεί τότε και είχε γίνει προσφυγή στον Άρειο Πάγο και στο ΣτΕ για να ακυρωθεί η πώληση, όχι γιατί πίστευε ότι θα κερδιζόνταν οι δίκες αλλά για τη τιμή των όπλων των Επτανησίων για τη πρώτη Τράπεζα στον Νεοελληνικό χώρο.
Παραγγέλοντας και μάλιστα με τον πιο δημόσιο τρόπο μία δημόσια επιχείρηση, τη ΔΕΗ, ο υπουργός οικονομικών της τρικομματικής ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί η εκτελεστή δικαστική απόφαση είναι προφανές και ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να μη σέβονται καμμία απόφαση όταν δεν τους αρέσει, να μην σέβονται το Σύνταγμα, να μη σέβονται τους νόμους, να κλέβουν κλπ. Επιπρόσθετα δείχνει η κυβέρνηση ότι είναι εξάρτημα των ξένων δανειστών και δυνάμεων. Αλλά και το σημαντικότερο δείχνει και ένα αποκρουστικό και χυδαίο πρόσωπο: Να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους με το ζόρι πληρώνουν το λογαριασμό του ρεύματος αλλά δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια. Και αυτοαποκαλούνται και πολιτισμένοιΕυρωπαίοι ! ! ! Απίστευτο. Κτηνωδίες είναι αυτά που κάνουν τα Μνημονιακά Κόμματα και τα σε κάθε νομό στελεχίδιά τους. Ευρωπαίοι δεν είναι διότι είναι Έξολοθρευτές του λαού ! Συνυπεύθυνοι όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, έστω και με τη σιωπή τους , τους στηρίζουν.
Η τραγωδία με τα 3 μικρά παιδιά που κάηκαν είναι ακόμα η αρχή αυτών που θα γνωρίσουμε από τους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

Και ενώ συμβαίνουν αυτά τα τρομερά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Σπύρου έκανε και δεύτερο μυστικό ταξείδι στη Γερμανία μέσα σε ένα μήνα. Ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθόσον ο Περιφερειάρχης δεν μπορεί να ενεργεί από μόνος του διότι είναι εκτελεστική εξουσία, εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μυστικό ταξείδι μέχρι που αποκαλύφθηκε. Αφού αποκαλύφθηκε το δεύτερο μυστικό ταξείδι στη Γερμανία βγήκε στα ΜΜΕ και μας είπε και για φιλική συνάντηση με τη κ.Μέρκελ στη προεκλογική της περίοδο.Εμείς ως ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, δεν είμαστε κατά των Γερμανών. Αντίθετα θέλουμε καλό κλίμα γιατί τους θέλουμε σαν τουρίστες στα νησιά μας. Την επιλογή όμως των στρατηγικών συμφερόντων μας και των συμμαχιών μας θα τη κάνουμε εμείς και δεν θα μας την επιβάλλει ούτε η Μέρκελ ούτε κανένας από την αθηναική ολιγαρχία.
Εμείς είχαμε κάνει πρόταση και είχαμε εισηγηθεί 3 φορές και 12 φορές είχαμε ζητήσει να γραφτεί θέμα ημερήσιας διάταξης και να αδελφοποιηθούμε και σίγουρα να ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με τις προηγμένες ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ των γειτονικών Κρατών του Ευρωπαικού Νότου: των Βαλεαρίδων (Μαγιόρκας, Μινόρκας,Ίμπιθας κλπ), ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΑΖΟΡΩΝ, Κορσικής, Μαδέρας,Σαρδηνίας, που έχουμε κοινά συμφέροντα, ανήκουν στην Ε.Ε., έχουν προχωρημένους θεσμούς τοπικής αυτονομίας με ανεξάρτητους σταθερούς οικονομικούς πόρους και καθοριστικό ρόλο στον τουριστικό τομέα και στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Οι συμμαχίες των Επτανήσων είναι τα Νησιά του Ευρωπαικού Νότου. Οι συμμαχίες της χώρας πρέπει πρώτιστα να είναι οι Χώρες του Ευρωπαικού Νότου σε μέτωπο κατά του Ευρωπαικού Βορρά. Και παιγνίδι με τις Η.Π.Α. και την Αγγλία να κάνουμε για να αποδυναμώσουμε, στο μέτρο του εφικτού βέβαια, τη Μέρκελ.
Ο κ.Σπύρου και οι περισσότεροι αντιπεριφερειάρχες του μας πολέμησαν και δεν ήθελαν αυτές τις γόνιμες συνεργασίες που θα πίεζαν εκ των πραγμάτων και τις κεντρικές κυβερνήσεις για ΝότιοΕυρωπαική Συμμαχία. Αντί για αυτό ο κ. Σπύρου έγινε Μερκελικός.

Από τη πρώτη επίσκεψη Φούχτελ στη Κέρκυρα είχαμε επισημάνει ότι δεν ήταν τυχαία. Τα συνεχιζόμενα φανερά και μυστικά ταξείδια Σπύρου είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουν ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ. Η Μέρκελ και ο Φούχτελ είναι προφανές ότι έχουν οικονομικούς στόχους από τα Επτάνησα.

Το 2011, με τη συνεργασία και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (πλην του Μνημονιακού Συνδυασμού Μπεριάτου): 1) Αποτρέψαμε τη διασπορά των ρυπογόνων ιχθυοτροφείων σχεδόν σε κάθε παραλία των Επτανήσων που είχε σχεδιάσει και ψηφίσει η Μνημονιακή Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και εισηγούνταν μαχητικά η παράταξη Σπύρου και 2) Αποτρέψαμε την αισθητική κατστροφική για τον τουρισμό μόλυνση της κορυφής του Παντοκράτορα στη Κέρκυρα με 50 τέρατα 120m-ανεμογεννήτριες, που πίσω τους κρύβονταν και γερμανικές εταιρείες(όπως η Siemens) και η πλειοψηφία της πλειοψηφίας της παράταξης Σπύρου ήθελε πολύ.

Ερωτάται ο κ.Σπύρου: Τι του ζήτησαν οι Μέρκελ-Φούχτελ; Τι τους υποσχέθηκε ότι θα τους δώσει;

Προηγούμενο άρθροΑυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την εορταστική περίοδο
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα παραμύθια στους Τσουκαλάδες