Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφέρουν βοήθεια στην Κεφαλονιά

Στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφέρουν βοήθεια στην Κεφαλονιά

0
1796671 10202798157532747 665835394 n

1796671 10202798157532747 665835394 n

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή ημέρα.

Για δεύτερη φορά, μέσα σε μία εβδομάδα, το Ληξούρι και γενικότερα η Κεφαλονιά δοκιμάζεται.

Η περιοχή της Παλικής, δέχθηκε για μια ακόμη φορά τη μανία του εγκέλαδου και οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι σημαντικές.

Σκηνές, κουβέρτες καθώς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τους ισχυρούς σεισμούς που χτυπούν τις τελευταίες μέρες την Κεφαλονιά μεταφέρονται με στρατιωτικά αεροσκάφη από το αεροδρόμιο του νησιού σε κάθε περιοχή της Παλλικής που υπάρχει ανάγκη.

Το δοκιμαζόμενο Ληξούρι επισκέφτηκε το μεσημέρι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας μάλιστα έγινε και αποδέκτης αποδοκιμασιών από εξαγριωμένους σεισμόπληκτους πολίτες , την ώρα που περνούσε από τον κεντρικό πεζόδρομο του Ληξουρίου, ενώ αργότερα επισκέφθηκε και το «Μαντζαβινάτειο» Νοσοκομείο Ληξουρίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής – Μάκης Μοσχόπουλος

Εν συνεχεία ο κ. Δένδιας συμμετείχε σε σύσκεψη στο κτίριο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, όπου το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής και τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, αλλά και εκπροσώποι όλων των σωμάτων ασφαλείας και της πολιτικής προστασίας.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου στους Κεφαλονίτες: «Όλα θα ξεπεραστούν και θα είναι όπως πρώτα»

την Κεφαλονιά έφτασε λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μαζί με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα και ιερείς απο το νησί, αλλά και την Αθήνα, μετέβη στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς, όπου και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης στους κατοίκους δηλώνοντας πως η εκκλησία βρίσκεται κοντά στην Κεφαλονιά.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να τον πιάσει πανικός και απογοήτευση. Όλα θα ξεπεραστούν και θα είναι όπως πρώτα» ήταν τα λόγια του Αρχιεπίσκοπου, ο οποίος αναχώρησε αμέσως για το Ληξούρι για να επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως η εκκλησία υπέστειλε ήδη περί τους 4 τόνους τροφίμων και νερού , αλλά και κουβέρτες και ρουχισμού που θα δοθούν στους πληγέντες του μεγάλου σεισμού που χτύπησε την Κεφαλονιά.

Στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά μετέβη ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τον οποίο συνοδεύει, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κ. Ιωάννης Βουτσινάς με κλιμάκιο μηχανικών, προκειμένου να επιθεωρήσουν από κοντά τις ζημιές σε φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης και να συντονίσουν την αποκατάστασή τους. Επίσης, το κλιμάκιο συνοδεύει και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Λόγω της έκτακτης κατάστασης , ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ως αρμόδιος οργανισμός για τη χορήγηση άδειας ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης 1 και 2, Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, επιχειρεί μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης για να εντοπισθούν και καταγραφούν προβλήματα που ενδεχομένως έχουν προκύψει λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Δευκαλίων»

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου ενεργοποιείται το σχέδιο «Δευκαλίων» για την Κεφαλονιά και στο νησί μεταβαίνουν ένα C-27 και ένα αρματαγωγό μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας από την Πάτρα, με προορισμό την Κεφαλονιά, με ειδικό εξοπλισμό, καθώς και έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να βρίσκονται στο νησί στην περίπτωση που χρειαστεί η άμεση επέμβαση τους.

Στην Κεφαλονιά αύριο η Ολγα Κεφαλογιάννη

Θα μετάσχει σε σύσκεψη με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους σεισμούς, αλλά και την προβολή του νησιού ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού

Για την Κεφαλονιά αναχωρεί αύριο το πρωί η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, όπου θα μετάσχει σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για τον συντονισμό δράσεων με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους σεισμούς, αλλά και την προβολή του νησιού ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Στην Κεφαλονιά βρίσκονται ήδη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αν. Λάσκος, ο γ.γ. του ΕΟΤ, Π. Λειβαδάς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, έδωσε σήμερα από το νησί, όπου βρίσκεται, εντολές για άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τον νέο ισχυρό σεισμό.

Για το νησί επίσης έχει αναχωρήσει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ. Τις σεισμόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί την Πέμπτη και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή κειμένων: inkefalonia.gr

Πηγή φωτογραφιών: inkefalonia.gr, protothema.gr

 

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  
Προηγούμενο άρθροΕπισκέψεις σχολείων στο ΚΠΕ Σφακιωτών
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήρια επιστολή της ΕΛΜΕ Λευκάδας