Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Ο Γ. Καλούδης στην κοπή πίτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ

Ο Γ. Καλούδης στην κοπή πίτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ

0
DSCN9534

DSCN9534

Ο χαιρετισμός-ομιλία του.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ eptanisiaki anagennisi.com

Η ΣΥΝΕΠΗΣ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

19-1-2014

Η ομιλία χαιρετισμός του Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργου Καλούδη στον απολογισμό-πίτα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ τη Κυριακή 19-9-2013.

Οι εκδηλώσεις και οι αθλητικοί αγώνες που διεξάγονται σε ένα νησί μας, σε ένα τουριστικό προορισμό είναι αυτοί που από μόνοι τους με τη προβολή από τηλεόραση, ραδιόφωνα και τύπο, αποτελούν τεράστια και σχεδόν ανέξοδη διαφήμιση ενός τόπου αλλά ταυτόχρονα συνοδεύονται και με εισροή τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης και μεγάλης επιρροής στον τόπο τους. Το κρίκετ στα Νησιά μας είναι ένας τέτοιος συντελεστής.

Αξίζει ένα χειροκρότημα και η Ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου που βρίσκεται σήμερα μαζί μας. Μετά από 2000 χρόνια βγάλαμε 2 Ολυμπιονίκες, τη Μαρία και τη Πολάτου.
Δύναμη θα δώσει η οικονομική ενότητα των Επτανήσων με την άρση του συγκοινωνιακού, άρα και του οικονομικού αποκλεισμού, με την εύκολη πρόσβαση από το ένα νησί μας στο άλλο.
Η μάνα οφείλει και πρέπει να φροντίζει τα παιδιά της και για όλα αυτά έπρεπε η Κέρκυρα, ως πρωτεύουσα της Περιφέρειας να είχε λύσει εδώ και δεκαετίες τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό μας.

H Αθήνα μας χρωστάει πολλά. Πάρα πολλά ! Από το 2000 μας χρωστάει το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004, δηλ. ένα αθλητικό έργο ανά Δήμο και συγκεκριμμένα: 13 αθλητικά έργα για τη Κέρκυρα,από ένα αθλητικό για Παξούς, Ιθάκη και Μεγανήσι, 4 αθλητικά έργα για Κεφαλλονιά, Λευκάδα και Ζάκυνθο. Τα έργα αυτά ήταν …. Ψηφισμένα από τη Βουλή και έπρεπε να είχαν παραδοθεί από το …2004 το αργότερο, ως εξοσιρρόπηση με το καταιγισμό έργων και μάλιστα αρκετών άχρηστων, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ένα νούμερο από τη Κέρκυρα είναι ενδεικτικό για τη κακή συμπεριφορά των κοτσαμπάσηδων της Αθήνας: Μόνον από τη Κέρκυρα μέχρι το 2010 οι εισπράξεις ήταν από ΠΡΟΠΟ,ΛΟΤΤΟ κλπ 120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Εάν από αυτό το ποσό έμενε στα νησιά μας το 40% κάθε χρόνο θάταν Μόντε-Κάρλο όλα. Αλλά και η Αθήνα θα εισέπραττε από την αύξηση των τουριστών.
Είναι πολύ καθυστερημένο κράτος. Όλα αυτά ισχύουν στα Νησιωτικά Συμπλέγματα της Ευρώπης με π΄ρωτη τη Μαγιόρκα και γι΄αυτό είναι 100 χρόνια μπροστά !

Θέλουμε σταθερούς και μόνιμους πόρους από τα έσοδα του κράτους από τα νησιά μας χωρίς να μετατρέπεται η αυτοδιοίκηση σε ζητιάνους των κοτσαμπάσηδων. Θέλουμε την ευρωπαική εμπειρία.
Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά μας στα νησιά μας, αλλά με ανεργία στη νεολαία 65%, τα παιδιά φεύγουν μαζικά για το εξωτερικό και το κρίκετ έχει ήδη απώλειες.

Σας ζητώ να δώσετε έμφαση και προτεραιότητα στην ανάπτυξη του κρίκετ στα Επτάνησα και του χρόνου νάχουμε τρία νέα σωματεία από Ζάκυνθο, Λευκάδα και Κεφαλλονιά.
Με τη δράση της Ομοσπονδίας και με τις επιτυχίες των αθλητών, το κρίκετ είναι από τα λίγα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους.

Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού
Επόμενο άρθρο2η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής ΠΙΝ