Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Οι Συναυλίες Μαΐου του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας

Οι Συναυλίες Μαΐου του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας

0

Οι μουσικές εκδηλώσεις του Μαΐου που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο στα πλαίσια της «Μουσικής Άνοιξης 2022», ξεκίνησαν με μια ζεστή υποδοχή των μαθητών της Έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων. Στις 19 Μαΐου 2022 οι μικροί μαθητές, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρόβες μουσικών συνόλων, μουσικά μαθήματα, να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου και να συνομιλήσουν με τους καθηγητές. Το γενικότερο κλίμα ενθουσίασε τα παιδιά, τα οποία έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Συναυλία  μαθητών κιθάρας και Κιθαριστικού Συνόλου

Στις 20 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συναυλία των μαθητών της τάξης της κιθάρας του σχολείου. Οι μαθητές ερμήνευσαν έργα από το κλασικό ρεπερτόριο της κιθάρας, αλλά και γνωστές ροκ μελωδίες. Το  Κιθαριστικό Σύνολο έκλεισε τη βραδιά εκτελώντας έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, όπως Αστρινίδη, Κωνσταντινίδη, Λάγιου, Θεοδωράκη. Υπεύθυνοι καθηγητές: Μαρία Γιαννικοπούλου, Χάρης Οικονόμου, Πολυδεύκης Στεφανόπουλος

Συναυλία  Πνευστών, Εγχόρδων και Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής

Πλούσιες μελωδίες πλημμύρισαν την αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου την Τετάρτη 25 Μαΐου από τα πνευστά, τα έγχορδα, αλλά και το Σύνολο Παραδοσιακής μουσικής του σχολείου. Οι μαθητές έπαιξαν έργα από την κλασική, την κινηματογραφική, τη jazz και την παραδοσιακή μουσική. Τη βραδιά έκλεισε μικρό σύνολο χάλκινων πνευστών, που εκτέλεσε κομμάτια έθνικ χαρακτήρα.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κωνσταντίνα Κότσιφα, Καλλίδωρος Χατζόπουλος, Βασίλης Κούρτης, Παντελής Κεραμίδης, Αντώνης Κεραμυδάς.

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ΔΕΠΟΚΑΛ για πρόσληψη προσωπικού
Επόμενο άρθροΣπήλαιο Αγίου Γεωργίου – Κίλκις