Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Συναντήσεις για τη Στρατηγική Εξυπνης Εξειδίκευσης.

Συναντήσεις για τη Στρατηγική Εξυπνης Εξειδίκευσης.

0
mt_gallery

foto1

Με Στρατηγική Έρευνας-Καινοτομίας και Τεχνολογίας (RIS3) η ΠΙΝ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Κέρκυρα, 16-10-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η “Έξυπνη Εξειδίκευση”, δηλαδή η Στρατηγική Έρευνας-Καινοτομίας και Τεχνολογίας (RIS3) που θα πρέπει να υιοθετήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 ήταν το αντικείμενο των 2 συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στο Ιονικό Πολιτιστικό Κέντρο (Φαληράκι) στην Κέρκυρα.
Τις συναντήσεις διοργάνωσε η Ενδιάμεση Διαχειριστική αρχή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εισηγητές ήταν 3 εμπειρογνώμονες, οι Alasdair Reid, Jorge Sanchez και Νίκος Κομνηνός, που έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καταγράψουν την υπάρχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της κάθε ελληνικής Περιφέρειας στους τομείς αυτούς, οι οποίο σημειωτέον έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τον σχεδιασμό της Στρατηγικής Ε2020.
Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας- ο Περιφερειάρχης Σ. Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρ. Σκούρτης, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ν. Καραλής, εκπρόσωποι των Δήμων Κέρκυρας, Παξών και Λευκάδας, και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής αρχής.
Στη δεύτερη συνάντηση στην οποία είχαν κληθεί οι εκπρόσωπο των ΑΕΙ και ΤΕΙ και των παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της Περιφέρειας, συμμετείχαν: εκπρόσωποι του Ιονίου Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Επιμελητηρίου Λευκάδας, της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, της Ένωσης Αγρ. Συν/μων Κέρκυρας και του Συνεταιρισμού προώθησης Κερκυραϊκών προϊόντων. Παραβρέθηκαν επίσης 2 εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Έρευνας –Τεχνολογίας.
Στη διάρκεια των συναντήσεων έγινε παρουσίαση των νέων προοπτικών που προσφέρουν οι τομείς της καινοτομίας και της έρευνας όταν διασυνδεθούν με την επιχειρηματικότητα. Έγινε επίσης γόνιμη συζήτηση με τους παριστάμενος φορείς γύρω από πιθανές κατευθύνσεις που θα πρέπει να έχει η Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης στα Ιόνια νησιά.
Το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους παραγωγικούς και ακαδημαϊκούς φορείς της Περιφέρειας ώστε να εξειδικευτεί περαιτέρω η Στρατηγική RIS3.

foto2

foto3

ΦΩΤΟ

1. Αρχική φωτογραφία: Από αριστερά: Ο Νίκος Κομνηνός, ο Alasdair Reid, ο Θανάσης Σπίγγος και ο Jorge Sanchez.
2. Από αριστερά: Ο Χρ. Σκούρτης (Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας), ο Σπ. Μωραϊτης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας, ο Π. Οικονόμου, Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Ι.Ν. κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
3. Ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπ. Σπύρου, στο βήμα της ημερίδας.

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή συζήτηση για το Φεστιβάλ Φολκλόρ και τις Γιορτές Λόγου και Τέχνης
Επόμενο άρθροΚάλεσμα σε απεργία από τον ΣΥΡΙΖΑ