Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Τα ημιτελή έργα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στην ΠΙΝ

Τα ημιτελή έργα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στην ΠΙΝ

0
pin-logo-ionian-sea

pin-logo-ionian-sea

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 5 Οκτωβρίου 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 – 26523
Πληροφορίες: Βιβή Τρύφωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Τα ημιτελή έργα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τον πίνακα με τα ημιτελή έργα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (2000 – 2006) δίνει στη δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, καθώς έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία που είχε δοθεί για την ολοκλήρωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, απέστειλε από τις αρχές Φεβρουαρίου 2012 έγγραφο προς όλους τους φορείς των νησιών του Ιονίου οι οποίοι όφειλαν να ακολουθήσουν εγκύκλιο του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που αφορούσε στην ολοκλήρωση των ημιτελών έργων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της περιόδου 2000-2006.

Στην εγκύκλιο, εκτός των άλλων, είχε επισημανθεί ότι τα ποσά Κοινοτική Συνδρομής των ημιτελών ή και μη λειτουργικών έργων, που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, θα ανακτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από τη μη ολοκλήρωση των έργων αυτών δεν θα εισπραχθούν τελικά 13.078.487 ευρώ από το σύνολο της δημόσιας δαπάνης, η οποία ανερχόταν σε 336 εκ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Σπ. Σπύρου, μεταξύ των ημιτελών έργων είναι μερικά σημαντικά, όπως για παράδειγμα τα αποχετευτικά Κασσιώπης και Σιδαρίου, για τα οποία ο Δήμος της Κέρκυρας έχει εξασφαλίσει κονδύλια από εθνικούς πόρους, προκειμένου να τα ολοκληρώσει, ενώ άλλα , όπως έργα αγροτικής οδοποιίας έχουν κατασκευαστεί χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές και, τέλος, ορισμένα έχουν «εξαφανιστεί» ως έργα, όπως εκείνα που αφορούσαν παρεμβάσεις σε παραλίες.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο.

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό ενός ημεδαπού
Επόμενο άρθροΝέο βιβλίο της Ελισάβετ Γράψα