Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Επιδόθηκαν αντίγραφα αποφάσεων αναθέσεων και συμβάσεων στον κ. Καλούδη

Επιδόθηκαν αντίγραφα αποφάσεων αναθέσεων και συμβάσεων στον κ. Καλούδη

0
spyros-spyrou

spyros-spyrou

Δελτίο Τύπου-Δήλωση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                                                             Κέρκυρα 23 Δεκεμβρίου 2013
49100, Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιδόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης» αντίγραφα αποφάσεων αναθέσεων και συμβάσεων που αφορούν συνδιοργάνωση εκδηλώσεων της Περιφέρειας με Πολιτιστικούς Φορείς της Π.Ι.Ν.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, επέδωσε στον επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γιώργο Καλούδη, αντίγραφα των αποφάσεων ανάθεσης, καθώς και αντίγραφα των συμβάσεων που αφορούν συνδιοργάνωση εκδηλώσεων της Περιφέρειας με Πολιτιστικούς Φορείς της Π.Ι.Ν.
Τα αντίγραφα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013.
Η επίδοση έγινε, μετά από σχετικό αίτημα του κ. Καλούδη.

Δήλωση Περιφερειάρχη

Κύριε Καλούδη,

Επειδή λειτουργείτε χωρίς το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης και σας ενδιαφέρει, κυρίως, η δημιουργία εντυπώσεων και μάλιστα με βαρύγδουπους τίτλους – που δείχνει ότι την προσβολή ή και την ύβρη την έχετε στο λεξιλόγιό σας – σας απαντώ για να μάθουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι πόσο, με το πρόσχημα του ελέγχου, πολεμάτε τα πολιτιστικά σωματεία της Περιφέρειάς μας.

Καταρχήν, πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα αιτήματα που υποβλήθηκαν είτε στις Περιφερειακές Ενότητες είτε στον Περιφερειάρχη ικανοποιήθηκαν όλα και αν έχετε κάτι να μας πείτε επ’ αυτού, εδώ είμαστε και θυμηθείτε ότι και η δική σας μεσολάβηση έγινε αποδεκτή (Βαρκαρόλα Παλαιοκαστρίτσας, Χορωδία Λευκίμμης, την οποία συνοδεύσατε μάλιστα μέχρι τη Ζάκυνθο).

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν τη διαδικασία εν τάχει:

1. Τα αιτήματα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους φορείς.
2. Εκφράζουμε τη βούληση είτε ο Περιφερειάρχης είτε η Επιτροπή Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού (για τις δαπάνες βασικά των ΚΑΠ.) και στη συνέχεια η Διεύθυνση προγραμματισμού ελέγχει την επιλεξιμότητα και στη συνέχεια η Διαχειριστική Αρχή τη νομιμότητα.
3. Δεν υπάρχει επιχορήγηση κανενός σωματείου αλλά γίνεται συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια.
4. Όλες οι δαπάνες αναρτώνται στο «Διαύγεια» και όλες οι συμβάσεις.
5. Καμία δαπάνη δεν εξοφλείται, αν δεν ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία.
6. Το αίτημά σας (για παράδοση όλων των συμβάσεων) υποβάλλει σε κοπιώδη εργασία το προσωπικό και όχι τον Περιφερειάρχη που έδωσε εντολή να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που σήμερα σας προσκομίζω.

Για ποια αδιαφάνεια μιλάτε, κύριε Καλούδη; Εσείς μιλάτε για σαθρό και διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μέχρι το 2010 το υπηρετούσατε από θέσεις ευθύνης και τώρα το κατηγορείτε;
Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ή δεν μπορεί να κρίνει τον καθένα μας;
Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι και 50 ευρώ δαπάνη περνάει από την Οικονομική Επιτροπή, εγκρίνεται ή απορρίπτεται, αναρτάται, πηγαίνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ελέγχεται από την ΥΔΕ.

Οφείλω, όμως, να προσθέσω και κάτι ακόμη:
Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα πολιτιστικά σωματεία των νησιών μας όχι μόνο προάγουν τον πολιτισμό αλλά δημιουργούν συνεχώς, ανανεώνονται, προσφέρουν και συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, δίνοντας το διαφορετικό στίγμα στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς.

Η ύπαρξή τους αλλά και η λειτουργία τους στηρίζεται στις φιλότιμες προσπάθειες των μελών τους, στην υπερβολική τους αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και στην προσπάθεια όχι μόνο να διατηρήσουν τον πολιτισμό των νησιών μας αλλά και να τον λαμπρύνουν ακόμη περισσότερο.
Όλα αυτά που κάνουν όχι μόνο τα αναγνωρίζω, τα συμμερίζομαι αλλά και προσπαθώ να τα ενισχύσω, ανταποκρινόμενος τόσο εγώ όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες στα αιτήματα όλων των πολιτιστικών σωματείων.

Δεν κατανοώ – πραγματικά – τι επιδιώκει ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», κ. Γιώργος Καλούδης, όταν επερωτά, αμφισβητεί, διασπείρει ψευδολογίες και λειτουργεί με διχαστικά μηνύματα στα πολιτιστικά σωματεία των νησιών μας.

Τι ακριβώς επιθυμείτε, κύριε Καλούδη;

Να σταματήσουν τα πολιτιστικά σωματεία να ενισχύονται; Να σταματήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να προάγει τον Πολιτισμό, να τον υποστηρίζει και να τον βοηθά, αφού θεωρείται αιχμή ακόμη και για την τουριστική μας προβολή;
Αναρωτιέμαι, γιατί τόσο μένος ενάντια στον Πολιτισμό, όταν η επιδίωξή μας αφενός είναι να συμμετέχουμε ενεργά ως Περιφέρεια στις πολιτιστικές διοργανώσεις και αφετέρου να στηρίξουμε τις προσπάθειες που γίνονται, θεωρώντας ότι, μέσω του Πολιτισμού, προβάλλουμε τα νησιά μας με τον καλύτερο τρόπο, μέσω της τουριστικής προβολής;

Επικαλούμενος δε αυτό που ο κ. Καλούδης αναφέρει στο κείμενο της επερώτησής του, ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται», θέλω να πω ότι φυσικά ο ουρανός είναι καθαρός, κύριε Καλούδη, αφού όλες οι συνδιοργανώσεις με τους πολιτιστικούς φορείς και τα ποσά που διατίθενται – ευτυχώς και για μας – όπως σας προείπα, αναρτώνται στο «Διαύγεια» στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, που μπορούν να δουν όλες τις πράξεις μας.

Όσο για τις αστραπές, μάλλον πρόκειται για «βεγγαλικά» που ρίχνετε και που, μόλις «κοπάσει η γιορτή» έχουν σβήσει, αφού, όπως και τα λόγια σας, είναι αστήριχτα.

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα της ΕΛΜΕ στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αγάπης και Αλληλεγγύης
Επόμενο άρθροΤα κάλαντα από τον Ανδρέα, τον Σπύρο και τον Κώστα