Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Έναρξη προγράμματος SMARTCUL2RE

Έναρξη προγράμματος SMARTCUL2RE

0
image001

image001

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κέρκυρα 10 Οκτωβρίου 2012

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αξιοποίηση των νέων μέσων για την προώθηση και την ενίσχυση των πολιτιστικών πόρων στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα – Αλβανία

Η εναρκτήρια συνάντηση αύριο στην Κέρκυρα

H Π.Ε. Κέρκυρας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου εδαφικής συνεργασίας «SMARTCUL2RE», θα φιλοξενήσει την Εναρκτήρια συνάντηση του έργου, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Το έργο SMARTCUL2RE / Valorization of new media for the promotion and enhancement of cultural resources in the cross – border area (Αξιοποίηση των νέων μέσων για την προώθηση και την ενίσχυση των πολιτιστικών πόρων στη διασυνοριακή περιοχή), υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013» και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Στόχος του έργου

Στόχος του έργου αποτελεί η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί μια ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης σχετικά με κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις και υπηρεσίες, ενώ επίσης θα σχεδιαστούν εξειδικευμένες υπηρεσίες και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, με στόχο την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής όσο και των τουριστών.

Προηγούμενο άρθροΕκδρομή στους Αγίους Σαράντα και το Δέλβινο
Επόμενο άρθροΠαρελθόν ο Σαββίδης από τον Τηλυκράτη