Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Συμμετοχή της Π.Ι.Ν.- Π.Ε. Κέρκυρας στην Έκθεση Food Expo

Συμμετοχή της Π.Ι.Ν.- Π.Ε. Κέρκυρας στην Έκθεση Food Expo

0
foodexpo

foodexpo

Ενημερωση απο την Περιφερεια Ιονιων Νησων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παρασκευή 21/03/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ,
κ. ΣΚΟΥΡΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ-ΗΡΑΚΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Συμμετοχή της Π.Ι.Ν.- Π.Ε. Κέρκυρας στην Έκθεση Food Expo στα πλαίσια του έργου MedLS».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «MedLS- Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ‘Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013’ και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας. η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων/Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας συμμετείχε στην Έκθεση Food Expo (Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών) που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Εxpo στις 15, 16 και 17 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το τριήμερο Σάββατο 15 έως Δευτέρα 17 Μαρτίου, στο καλαίσθητο περίπτερο των εταίρων του έργου, πραγματοποιήθηκε έκθεση Κερκυραϊκών παραδοσιακών προϊόντων και δειγματισμός τους στους επισκέπτες. Η Έκθεση Food Expo έχει διεθνή χαρακτήρα και περιλαμβάνει πολυάριθμους εκθέτες από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου παρουσιάστηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από τους Ιταλούς και Έλληνες εταίρους του προγράμματος στους επισκέπτες της Έκθεσης με μεγάλη επιτυχία. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ την ιταλική πλευρά εκπροσώπησαν ο Δήμος Λεβεράνο της Περιφέρειας Απουλίας (Επικεφαλής εταίρος) και το Ινστιτούτο Οικονομικών & Κοινωνικών Ερευνών Απουλίας
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, κ. Χρήστος-Ηρακλής Σκούρτης, ευχαριστεί θερμά τους παραγωγούς παραδοσιακών Κερκυραϊκών προϊόντων για την άμεση ανταπόκρισή τους και την αποστολή προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας που εκπροσώπησαν την Κέρκυρα στην εν λόγω Έκθεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

” Προσδοκώ ότι στην επόμενη αντίστοιχη Διεθνή Έκθεση στην Ιταλία θα συμμετάσχει ακόμη μεγαλύτερος αριθμός τοπικών παραγωγών με μεγαλύτερη ποικιλία Κερκυραϊκών προϊόντων προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της μεσογειακής διατροφής και των ιδιαιτεροτήτων της κερκυραϊκής γαστρονομίας”.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση σχετικά με τη δαπάνη σύνδεσης στον βιολογικό Ελλομένου
Επόμενο άρθροΝέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Τηλυκράτη Λευκάδας