Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Η 85η Παγκόσμια Γ.Σ. Ταχυπλόων στην Κέρκυρα

Η 85η Παγκόσμια Γ.Σ. Ταχυπλόων στην Κέρκυρα

0
taxiploia1

taxiploia1

Εκπρόσωποι 70 χωρών. Παγκόσμια προβολή και ενίσχυση της Κέρκυρας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέρκυρα: 15/ 10/2012
Προς : Μ.Μ.Ε.

Το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος Raffaele Chiuli και ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών Andrea Dini, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Κερκυραϊκής Λέσχης Ταχυπλοΐας Κώστα Μουζακίτη.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της 85ης Παγκόσμιας Γενικής Συνέλευσης Ταχυπλόων, που διεξάγεται στην Κέρκυρα από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου και στην οποία παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από 70 χώρες.

Την χαρά του για την επιλογή της Κέρκυρας εξέφρασε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, καλωσορίζοντας τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων στο νησί και ευχαρίστησε τον κ. Μουζακίτη και τους συνεργάτες του για την κοπιώδη εργασία τους και την συμβολή τους στην προβολή της Κέρκυρας.
«Εμείς αγκαλιάζουμε όλες τις εκδηλώσεις που προβάλλουν τον τόπο μας και μάλιστα παγκοσμίως. Ελπίζω μετά την εμπειρία που θα έχετε από την επίσκεψή σας στον τόπο μας να επιμείνετε στην Κέρκυρα και για τις μελλοντικές σας διοργανώσεις. Θα προσπαθήσω κι εγώ να πείσουμε το Υπουργείο Τουρισμού να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, ώστε να αναπτύξουμε το θεματικό τουρισμό. Βλέπετε ότι, παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν δράσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν την Κέρκυρα. Ο τουρισμός είναι ο μοχλός ανάπτυξης του τόπου και πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας και θα είμαι στο πλευρό σας», είπε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.

Από την πλευρά του ο κ. Chiuli έκανε λόγο για εξαιρετική οργάνωση και ζεστή φιλοξενία στο νησί και ενημέρωσε ότι οι εργασίες του συνεδρίου εξελίσσονται καλά. «Αυτό είναι ένα ξεκίνημα της συνεργασίας που μπορούμε να έχουμε με την Κέρκυρα. Έχουμε κατά νου και θα συζητήσουμε με τον κ. Δήμαρχο και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για το μέλλον» είπε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών.

Τέλος, ο κ. Μουζακίτης αναφερόμενος στα ζητήματα που θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση των Ταχυπλόων είπε ότι σημαντικότερα είναι η ασφάλεια των αγωνιζομένων, η πρόταση για την υιοθέτηση καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον και οι αγώνες ταχυπλόων για παιδιά. «Πέραν αυτών όμως των ζητημάτων, τα οποία είναι σημαντικά για όσους ασχολούνται με τα ταχύπλοα σκάφη, η διεξαγωγή στην Κέρκυρα της Παγκόσμιας Γενικής Συνέλευσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να τονώσουμε την κίνηση στην πόλη μας και να προβάλλουμε τις ομορφιές της», κατέληξε ο κ. Μουζακίτης.

Προηγούμενο άρθροΤεχνική συνάντηση για το πρόγραμμα «La Bottega II»
Επόμενο άρθροΗ ΕΛΜΕ Λευκάδας για την απεργία της Πέμπτης