Αρχική Άλλες ειδήσεις Συνέδριο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το φασιστικό φαινόμενο στην Ευρώπη

Συνέδριο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το φασιστικό φαινόμενο στην Ευρώπη

0

pin_programma2

Συνέδριο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με θέμα: «Το φασιστικό φαινόμενο στην Ευρώπη: Παλαιές και σύγχρονες όψεις»

Η  Περιφέρεια  Ιονίων  Νήσων  σε  συνεργασία  με  το  Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το  Δήμο Κέρκυρας και το  Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) διοργανώνει, με  αφορμή την πρώτη  μαθητική  αντιφασιστική διαδήλωση  στην  Ευρώπη, στις 2 Νοεμβρίου (Πρωτοκύριακο) 1941 στην Κέρκυρα, διήμερο εκδηλώσεων με θέμα το  φασιστικό  φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστο Μωραΐτη: «Ζούμε σε μία εποχή που αναπτύσσονται ξανά φασιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη και οι ιδεολογίες του νεοφασισμού και νεοναζισμού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω της οικονομικής – πολιτικής – κοινωνικής κρίσης και των μεγάλων μεταναστευτικών και  προσφυγικών μετακινήσεων. Έχουμε υποχρέωση,  για αυτό, να  αναδείξουμε και να αναλύσουμε  το  φαινόμενο, να ευαισθητοποιηθούμε  και να δράσουμε, για  να  το  αντιμετωπίσουμε».

Το  διήμερο  περιλαμβάνει:  

α) Συνέδριο με  θέμα : «Το φασιστικό φαινόμενο στην  Ευρώπη: Παλαιές  και σύγχρονες  όψεις» το  Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

β) Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας της παιδικής όπερας «Βrundibar» στο Δημοτικό Θέατρο τις  ίδιες ημέρες  και ώρα 20:30.

pin_programma2 pin_programma1

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στο Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης
Επόμενο άρθροΝέα Δημοκρατία: Επίσκεψη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Λευκάδα