Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Θοδωρής Χαλικιάς στον Prisma 91,6: Μείζον θέμα η άμεση χρηματοδότηση του νησιού

Θοδωρής Χαλικιάς στον Prisma 91,6: Μείζον θέμα η άμεση χρηματοδότηση του νησιού

0

xalikias

Μεγάλη καταστροφή στο οδικό δίκτυο.

Την ακριβή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στη Λευκάδα 18 ημέρες από τον φονικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου σκιαγράφησε στον Prisma 91,6 Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Χαλικιάς.

Σύμφωνα με τον κύριο  Χαλικιά,  μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την τοποθέτηση των  οικίσκων καθώς και της επιδότησης ενοικίου, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η καταγραφή ζημιών  των κατοικιών  πού μέχρι στιγμής έχουν φτάσεις τους 907 ελέγχους, από τους οποίους βγήκε ότι 459 κατοικίες είναι μη κατοικήσιμες, ενώ 38 έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες και ήδη αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα ο δευτεροβάθμιος έλεγχος.

Στο νησί έχουν φτάσει δύο κλιμάκια από το υπουργείο για να ελέγξουν τις υποδομές του νησιού, με το ένα να ασχολείται με τον έλεγχο του οδικού δικτύου το οποίο είναι σε πολύ κακή κατάσταση στην Δυτική και Νότια Λευκάδα, καθώς γίνεται και έλεγχος στο λιμάνι της Βασιλικής.

Η Περιφέρεια δίνει καθημερινή μάχη στην διεκδίκηση τόσο οικονομικών αιτημάτων, καθώς και άλλης μιας σειράς που έχει να κάνει με τους μαθητές και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, αναμένοντας και στην Λευκάδα να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Κεφαλλονιάς και να πριμοδοτηθούν στην βαθμολογία με ένα δέκα τις εκατό.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαλικιά το θέμα της χρηματοδότησης επείγει καθώς δεν μπορεί η χρηματοδότηση να αργήσει και να ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο καλοκαίρι.

Από την Περιφέρεια έχουν ζητηθεί με αναλυτική καταγραφή ένα αρχικό ποσό της τάξεως των 20.000.000 ευρώ, με το κράτος να ζητάει λεπτομερή καταγραφή όλων των βλαβών με κοστολόγηση, ώστε να μπορούν να εξειδικεύσουν το ποσό και από εκεί και πέρα η χρηματοδότηση πρέπει να γίνει σε αυτή την βάση, καθώς το 1.500.000 αφορά χρήματα για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες.

Ο κύριος Χαλικιάς ανέφερε ότι έχει την αγωνία της χρηματοδότησης,  καθώς και στην Περίπτωση της Κεφαλλονιάς δεν έχουμε καλό παράδειγμα, με πολλούς συμπολίτες μας ακόμα να περιμένουν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους, καθώς  και μερικά σημεία του οδικού δικτύου να παραμένουν μέχρι και σήμερα  απροσπέλαστα, με τον Κρατικό Μηχανισμό να δουλεύει με απαράδεκτο τρόπο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η εμπειρία ωστόσο της Κεφαλλονιάς ωφέλησε την Λευκάδα, καθώς και όλα τα έγγραφα που είχε στείλει για διάφορα αιτήματα  και τις πήρε κάποιο χρόνο στην περίπτωση της Λευκάδας έχουν γίνει από την πρώτη κιόλας μέρα, έχοντας λειτουργήσει σαν ένα καλό φροντιστήριο.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΧειρο_ποιείν: Βιβλίο με powertex, powerprint και decoupage!
Επόμενο άρθροΑποχαιρετά την Λευκάδα ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ιωάννης Γρηγορόπουλος