Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση-Απάντηση του “ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ”

Ανακοίνωση-Απάντηση του “ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ”

0

enotiko-agonistiko-metopo-ergazomenon

Μετά τις εκλογές για την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και δυο Σωματείων που προηγήθηκαν η παράταξη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) κυκλοφόρησε ανακοίνωση με εκτιμήσεις και σχόλια.

Πιο συγκεκριμένα λέει ότι η επιτυχία της απεργίας της 4ης Φλεβάρη έδωσε ώθηση στις αρχαιρεσίες στα Σωματεία Οικοδόμων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων όπου .. «αρκετοί εργαζόμενοι έδειξαν διάθεση να συμμετάσχουν στο σωματείο τους».  Στην συνέχεια βαφτίζει οργανωμένη επίθεση απέναντι στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, την συγκρότηση ψηφοδελτίου (και  με υποψήφιους που δεν το ήθελαν!!) που ήταν… «ενάντια σε  αυτό των ταξικών δυνάμεων». Ανακαλύπτει ότι αυτοί «άτιμοι» συνδικαλιστές, που χρησιμοποίησαν «βρώμικες μεθόδους»  προέρχονται  από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ΛΑΕ και τον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ !!! Τέλος μας χαρακτηρίζουν εργοδοτικούς και κυβερνητικούς που μιλάμε για ενότητα των εργαζομένων για.. να μην αμφισβητηθεί ποτέ το καπιταλιστικό σύστημα !!!

Στα παραπάνω αστήρικτα, εμπαθή, προβοκατόρικα και ανόητα, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1.Μιλάνε για επιτυχία της απεργίας χωρίς να μας πουν πως την μετράνε. Τα ποσοστά των απεργών σε κάθε κλάδο, του ιδιωτικού τομέα ήταν ελάχιστα.  Ελάχιστοι και οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι φανερό ότι όπως και πανελλαδικά έτσι και δω,  μερικοί υπολογίζουν μόνο τον αριθμό των διαδηλωτών και αυτόν με βάση τις επιθυμίες τους. Η αυξημένη συμμετοχή δεν είναι αποτέλεσμα ούτε της τακτικής ούτε της δράσης, αλλά του φόβου των εργαζομένων για τα μέτρα που έρχονται. Γιατί τελευταία το ΠΑΜΕ περιμένει τους πουλημένους της ΓΣΣΕ να κηρύξουν απεργία και δεν κλιμακώνει τον αγώνα;

2. Οι συνάδελφοι  που συγκρότησαμε  ψηφοδέλτιο στους Οικοδόμους, είναι αλήθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού; Ξεχνάνε οι του ΠΑΜΕ, ότι  βρισκόμαστε  σε μικρό τόπο και όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά. Παρασύρθηκαν σίγουρα  από την αντίληψη «όποιος δεν είναι με το ΠΑΜΕ είναι εργοδοτικός» και πολεμά το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ιδιοκτησιακής αντίληψης ότι το ΚΕΝΤΡΟ είναι του ΠΑΜΕ. Γι’ αυτό και την Γενική Συνέλευση την μετέτρεψαν σε συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Θα μπορούσε – όπως γίνονταν παλιότερα – να χαιρετούσε το Συνέδριο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ – στέλεχος του ΠΑΜΕ. Η συγκεκριμένη ενέργεια, (χωρίς απόφαση ΔΣ, εκπρόσωπος παράταξης που δεν χαιρέτισε απλά την ΓΣ, αλλά στην ουσία συμμετείχε στις εργασίες  της) είναι   σαφώς  αντικαταστατική και παράνομη και συνιστά ακόμα και ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών. Εδώ  ταιριάζει το: «δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

3. Λένε οι της ΔΑΣ, ότι καλούμε σε έναν αγώνα εντελώς ανώδυνο για το εκμεταλλευτικό σύστημα. Ποια η επώδυνη και ποια η ανώδυνη πολιτική για το σύστημα; Επώδυνη για το σύστημα λαϊκή πάλη είναι η αποτελεσματική πάλη, αυτή που συγκινεί συσπειρώνει και κινητοποιεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους και αμφισβητεί την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος. Ενώ, ανώδυνη  πάλη είναι αυτή που καταγγέλλει γενικόλογα τον καπιταλισμό, αλλά ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα για να τον αμφισβητήσει. Αυτή τη ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια.

4. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσουν οι αγώνες, να μαζικοποιηθούν πολύ περισσότερο, να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική και στόχευση. Η μαζικοποίηση δεν μπορεί να νοηθεί παρά ως πλατιά κινητοποίηση των εργατοϋπαλλήλων και γενικότερα του εργαζόμενου λαού, να μπουν νέα τμήματα στη δράση που παραμένουν αδρανή. Να ξεπεραστεί η αποσπασματική δράση και η πολυδιάσπαση των αγώνων. Σημαίνει τακτική ενωτική στη βάση συνολικά των διεκδικήσεων τους και όχι διαχωρισμός στη βάση της κομματικής και παραταξιακής ένταξης.

5. Όσον αφορά την μαζικοποίηση και το ζωντάνεμα των σωματείων αυτό δεν γίνεται μόνο στο τριήμερο των εκλογών, ούτε «υλοποιείται» η «Λαϊκή Συμμαχία» με το να ψηφίζουν όλοι μαζί ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ στους οικοδόμους. Καλό είναι να βγαίνουν περισσότεροι αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο, για την Ομοσπονδία και να πάει αντιπρόσωπος του Κέντρου στην ΓΣΕΕ. Δεν δυναμώνει όμως έτσι το συνδικάτο με ανθρώπους που συρρέουν με τηλέφωνα και για τα επόμενα τρία χρόνια ούτε καν θα τους δεις. Από τους ψηφίσαντες οι μισοί γράφτηκαν και ψήφισαν τις δυο μέρες των εκλογών (ιστορικό ρεκόρ), κάποιοι δε και χωρίς κανένα παραστατικό. Όσο για τους ξενοδοχοϋπάλληλους (δέστε τους υποψήφιους) μπορούσε και ναναι ψηφοδέλτιο του ΜΑΣ στο ΤΕΙ

Σε αντιπαραθέσεις του τύπου της ανακοίνωσης της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά.

Ο λαός λέει ότι «ο καθένας  χρησιμοποιεί ότι διαθέτει». Άλλος πολιτική κριτική και άλλος ύβρεις. Εμείς από το δεύτερο δεν διαθέτουμε. Οι αντιπαραθέσεις θα είναι σε πολιτικό-συνδικαλιστικό επίπεδο και όχι συνωμοτικό. Το δικαίωμα στην κριτική προς οποιονδήποτε, το δικαίωμα στην κατάρτιση και κατάθεση ψηφοδελτίων  είναι ίδιο για όλα τα μέλη του Εργατικού Κέντρου. Το Κέντρο είναι ΟΛΩΝ των μελών και ΟΛΩΝ των σωματείων του και δεν είναι «ιδιοκτησία»  ούτε του ΠΑΜΕ ούτε κανενός άλλου.

ΛΕΥΚΑΔΑ  10-3-2016

Προηγούμενο άρθροΜουσικομπερδέματα από το παιδοψυχολογικό γραφείο της Σοφίας Μεσσήνη
Επόμενο άρθροΗ υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει κόκκινο