Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την φωτιά της 8ης Αυγούστου στην Λευκάδα

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την φωτιά της 8ης Αυγούστου στην Λευκάδα

0

fotia apo fotinou9

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Λαέ της Λευκάδας,

Το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος της παλιάς πόλης της Λευκάδας και των κατοίκων της δεν πρέπει να το αφήσουμε να συνεχιστεί γιατί μετά από δύο τουλάχιστον μεγάλες πυρκαγιές στην παλιά πόλη κανένας από τους αρμόδιους φορείς δεν διδάχτηκε και η τρίτη στη σειρά πυρκαγιά μπορούσε να αποβεί μοιραία για όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης μας.
Αν κοιτάξει κανένας στο παρελθόν θα διαβάσει πανομοιότυπες δηλώσεις με των σημερινών υπευθύνων να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, να φορτίζονται συναισθηματικά και να ξαναυπόσχονται για αλλη μια φορά αυτά που έπρεπε να έχουν πράξει εδώ και δεκαετίες.
Το πρόβλημα πυροπροστασίας της παλιάς πόλης μπορεί να λυθεί οριστικά. Υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες για αυτό αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.
Όμως αυτοί που διοικούν τώρα ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενοι  ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια πολιτική μείωσης των κοινωνικών δαπανών με αποτέλεσμα να απαξιώνονται οι υποδομές, να αποψιλώνονται οι υπηρεσίες από προσωπικό και εξοπλισμό.
Ο αντιπεριφεριάρχης και ο Δήμαρχος λευκάδας ηταν πρωτεργάτες να χαρίσουν τα αποθεματικά του Δήμου για να καταλήξουν στις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων. Είναι αυτοί που υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο αυτή την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και αυτό φαίνεται παντού στο Νοσοκομείο, στους παιδικούς σταθμούς, στη Λειψυνδρία, στη χαβούζα που ζεί και βασιλεύει μέσα στον ιστό της πόλης και κάθε τρείς και λίγο μας ραντίζει με καρκίνο μετά απο κάθε πυρκαγιά.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θυσιάζει τους κόπους μιας ζωής των ανθρώπων στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος μιλά για την Δημοτική Αστυνομία και το νερό από τις πηγές Αγ. Γεωργίου
Επόμενο άρθροΑυγουστιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών “Νήρικος”