Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σφακιωτών

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σφακιωτών

Οι αγρότες της Λευκάδας πλήττονται καθημερινά από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί . Το εισόδημα τους συνεχώς μειώνεται αφού τα προϊόντα τους όπως το λάδι , πωλείται σε εξευτελιστικές τιμές και τα σταφύλια  μένουν απούλητα , αλλά και για την προηγούμενη χρονιά που τα απορρόφησε το ΤΑΟΛ δεν έχουν πληρωθεί ακόμα .

Απέναντι σε αυτή την εφιαλτική προοπτική αναπτύσσονται σήμερα , με αφορμή και τα αδιέξοδα στα οποία έχει φτάσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λευκάδας (ΤΑΟΛ) αγροτικοί αγώνες για τους οποίους εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξη μας .

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας  στον δίκαιο αγώνα των Αγροτών και απαιτούμε :

Ø  Την άμεση πληρωμή των σταφυλιών της προηγούμενης χρονιάς

Ø  Την αποζημίωση της φετινής  σταφυλοπαραγωγής

Ø  Εξασφάλιση ικανοποιητικών τιμών για το λάδι και το κρασί

Ø  Αξιοποίηση της περιουσίας της Ένωσης

Ø  Προώθηση των προϊόντων

Ø  Ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της

Να λειτουργήσει επισκέψιμο οινοποιείο στο Δήμο Σφακιωτών σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού στο Δήμο μας παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα σταφυλιών .

Το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο θα πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν  την Πέμπτη  16 Νοεμβρίου 2009 στη Λευκάδα.

Προηγούμενο άρθροΕιδική επιχειρησιακή δράση από την ΕΛ.ΑΣ. για την Διεθνή Ημέρα των ατόμων με αναπηρίες
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Δημοτική Κίνησης “Όλοι για την Λευκάδα”