Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο τύπου της Νομαρχίας Λευκάδας

Δελτίο τύπου της Νομαρχίας Λευκάδας

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/May/aravanis.jpg

Δελτίο τύπου της Νομαρχίας Λευκάδας σχετικά με τις συσκέψεις που είχε ο Νομάρχης σε υπουργεία.


NOMAΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡAΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
                                        
                                                                           

Λευκάδα 3-05-10  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O νομάρχης Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής, την Τετάρτη και Πέμπτη 28 & 29 Απριλίου 2010 συμμετείχε σε συσκέψεις στα υπουργεία Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων υπό τον υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη,  Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας υπό τον υφυπουργό κ. Στ. Αρναουτάκη, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικών Αλλαγών υπό τον υφυπουργό κ. Θ. Μωραΐτη.
Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση  των συσκέψεων αυτών είχε ο βουλευτής Λευκάδας κ. Σπ. Μαργέλης ο οποίος και συμμετείχε.
Συγκεκριμένα στο υπ. Οικονομμίας Αντ/τας  & Ναυτιλίας συζητήθηκαν τα έργα Δίαυλος Λευκάδας, Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας, νέο Νοσοκομείο και επισκευή – επέκταση του  υπάρχοντος Νοσοκομείου.

Στο υπουργείο Υποδομών έγινε αναλυτική συζήτηση και διατυπώθηκε η αναγκαιότητα των έργων Αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Λευκάδα, Δίαυλος Λευκάδας, Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας, Λαϊκές Πολυκατοικίες και έργα που θα ενταχθούν στο Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων.
Και στο υπ. Περιβάλλοντος Εν/γειας & Κλ/κών Αλ/γών συζητήθηκαν χωροταξικές μελέτες αρμοδιότητας των Υπηρεσιών του Υπουργείου, καθώς επίσης και η γρήγορη έγκριση της Μ.Π.Ε. για το αλιευτικό καταφύγιο Πόρου Λευκάδας.

Επίσης ο κ. Αραβανής συμμετείχε σε σύσκεψη στον Ο.Σ.Κ.  Α.Ε. με τον πρόεδρο κ. Π. Κερχουλά, τον δ/ντα σύμβουλο Κ. Ηλ. Δρούλλια και  υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα χρηματοδοτήσεων σχολικής στέγης, αλλά και για την κατασκευή του Ειδικού Σχολείου και του  3ου Δ. Σ. Λευκάδας.Οι υπεύθυνοι του Ο.Σ.Κ. εξέφρασαν την πρόθεσή τους να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του Ειδικού Σχολείου εφ’ όσον αποσταλεί ο πλήρης φάκελος για το οικόπεδο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από  την πλευρά του Δήμου Λευκάδας για δε το 3ο Δ.Σ. πρότειναν  την ένταξή του στο Ε.Σ.Π.Α.(Π.Ε.Π.της Π.Ι.Ν.) με την νέα αυτή προοπτική τα δύοσχολεία δεν θα κατασκευαστούν με Σ.Δ.Ι.Τ.
Τέλος την Πέμπτη το απόγευμα έγιναν  τα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης  Τουριστικό Πανόραμα παρουσία του υπουργού κ. Π. Γερουλάνου.


 

Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας στην Φιλιππιάδα