Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Παναγιώτης Μαγκαφάς – Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδος

Παναγιώτης Μαγκαφάς – Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδος

0

 

 Ο Παναγιώτης Μαγκαφάς – Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδος


Λευκάδα, 5 Μαΐου 2010

Ανοικτή Επιστολή στους πολίτες της Λευκάδας

Φίλοι και φίλες,

Βιώνουμε τις πλέον κρίσιμες στιγμές της Πατρίδας από την Μεταπολίτευση του 1974. Οι στιγμές είναι αναμφίβολα ιστορικές. Είναι επίσης η ώρα των προσωπικών μας αποφάσεων. Ο καθένας και η καθεμιά μας είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει το συντομότερο ότι οι συνθήκες έχουν πια αλλάξει ανεπιστρεπτί και καλούμαστε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε μέσα σε μια όλως διόλου διαφορετική πραγματικότητα από εκείνη που ως τώρα γνωρίζαμε.
Υπ’ αυτές τις νέες συνθήκες νοοτροπίες ατομικιστικές και εγωκεντρικές δεν επιτρέπονται και δεν οδηγούν πουθενά. Όλοι είναι ανάγκη να βάλουμε από ένα χέρι ώστε να σβήσουμε τη φωτιά που απειλεί να κάψει το σπίτι μας. Όλοι είμαστε συνεπιβάτες στο ίδιο πλοίο και εξαρτάται πια απ’ όλους μας η σωτηρία ή η βύθισή του.
Για την σημερινή κατάσταση φέρουν ευθύνες όλες οι Κυβερνήσεις του παρελθόντος. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η Νέα Δημοκρατία έχει και αυτή τις ευθύνες της, μεγάλες και ιστορικές. Ο λαός μετά από 5,5 χρόνια την έστειλε και πάλι στην αντιπολίτευση. Η παράταξή μας έχει αναλάβει ήδη τις ευθύνες της και προχωράει και αυτή με τη σειρά της σε ιστορικές αλλαγές. Εκλέξαμε κοντά ένα εκατομμύριο άνθρωποι νέο Πρόεδρο, τον Αντώνη Σαμαρά. Μια σειρά από Προσυνέδρια κομματικού και προγραμματικού χαρακτήρα έλαβε και λαμβάνει ακόμη χώρα. Η νεολαία μας εξέλεξε από τη βάση της νέο Πρόεδρο. Τώρα, πριν το μεγάλο Συνέδριο του Κόμματός μας, τα μέλη μας καλούνται να αναδείξουν με λαϊκή ψηφοφορία τα τοπικά τους κομματικά όργανα.
Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον Τόπο επιλέγω να δραστηριοποιηθώ ξανά, αυτή τη φορά στο πλευρό του νέου Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά. Με την παρούσα επιστολή μου θέτω επισήμως υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) της Νέας Δημοκρατίας Λευκάδας. Θέση κομματικής οργάνωσης που απαιτεί φρέσκιες ιδέες συνδυασμένες με εμπειρία, χρόνο και διάθεση.
Ίσως σας είμαι γνωστός από τις κοινωνικές μου ενασχολήσεις. Ίσως από την προηγούμενη θητεία μου ως πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λευκάδας.  Ίσως απλά γνωρίζετε το οικογενειακό μου όνομα. Ίσως ακόμη να μη με γνωρίζετε και καθόλου. Τις μέρες που ακολουθούν ως τις 30 Μαΐου, οπότε και θα κληθείτε να πάρετε θέση υπέρ ή κατά της υποψηφιότητάς μου, θα φροντίσω να έρθω σε επαφή μαζί σας, να συζητήσουμε και να χαράξουμε μαζί τις κατευθυντήριες για την μελλοντική πορεία του κόμματος στα νησιά μας και για τη συντονισμένη φωνή όλων μας προς την κομματική διοίκηση στην Αθήνα.
Σκοπός μου είναι να μου δώσετε την ευκαιρία ώστε μαζί με μια ομάδα νέων και έμπειρων συνεργατών μου να στηρίξουμε οργανωμένα την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για το μέλλον. Όλοι και όλες μαζί πρέπει να δώσουμε το παρόν για το κόμμα που θέλουμε: νέο, δυναμικό, παρεμβατικό, σοβαρό, ειλικρινές, κοντά στον πολίτη και με διάθεση ειλικρινούς διαλόγου με την κοινωνία, μακριά από  παλαιοκομματικές νοοτροπίες, νεολιθικές πρακτικές, νεποτισμούς ή νοσηρές και καταστροφικές ομαδοποιήσεις.

Με τιμή,

Παναγιώτης Κων. Μαγκαφάς
Μαγεμένου, Νικιάνα
Λευκάδα 311 00


 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝ. ΜΑΓΚΑΦΑΣ
Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδος

Ο Παναγιώτης Μαγκαφάς γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1979 στην Πάτρα. Είναι γιός του Κώστα και της Ντίνας Μαγκαφά. Ο πατέρας του υπηρέτησε για χρόνια ως υπάλληλος και διευθυντής στη Νομαρχία Λευκάδος και η μητέρα του ως καθηγήτρια στο ΤΕΛ Λευκάδος. Τις εγκύκλιες σπουδές έλαβε σε δημόσια σχολεία των Πατρών, της Κορίνθου και της Λευκάδος. Ως μαθητής εξελέγη κατεπανάληψιν Πρόεδρος των Τάξεων στις οποίες φοιτούσε και Πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου. Το 1996 επελέγη και συμμετείχε στην πρώτη «Βουλή των Εφήβων». Από το 1992 ως το 1994 ασχολήθηκε παράλληλα και με τη μελισσοκομεία.
Το 1997 απεφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Πατρών και εισήλθε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκεί και επί τρία συνεχόμενα έτη μετείχε ως αιρετό μέλος, γραμματεύς και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των φοιτητών της Σχολής του. Το 1999 εξελέγη Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νομού Λευκάδος, θέση που υπηρέτησε επί διετία. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1998-99 και 1999-2000 υπηρέτησε επίσης, καταρχάς ως διορισμένο και έπειτα ως αιρετό μέλος, στην εννεαμελή Γραμματεία Πόλης της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων ως Υπεύθυνος Σχεδιασμού. Με τις δύο αυτές ιδιότητες έχει παρακολουθήσει αρκετά Συνέδρια και Προσυνέδρια της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Ιούλιο του 2001 έλαβε με «Λίαν Καλώς (7,97)» Πτυχίο Ιστορικού από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους εισήλθε κατόπιν εξετάσεων στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεσαιωνικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου ως ειδικευόμενος στην Βυζαντινή Ιστορία. Κατά τα ακαδ. έτη 2001-02 και 2002-03 υπήρξε βοηθός του επόπτη καθηγητή του Δρ. Παναγιώτη Γ. Αντωνοπούλου, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός. Το ακαδ. έτος 2002-03 εργάστηκε ως συμβασιούχος της Επιτροπής Ερευνών στο εργαστήριο μικροφίλμς και στο αναγνωστήριο μεταπτυχιακών με προβλήματα όρασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το καλοκαίρι του 2002 εκπαιδεύτηκε στην Υπηρεσία Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου των Εξωτερικών. Στις αρχές του 2003 προσελήφθη από το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών ως Επιστημονικός Συνεργάτης, ενώ τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους διορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Διευθυντής του. Ως ιστορικός έχει συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες και σεμινάρια και έχει ταξιδέψει πολλές φορές στο εξωτερικό. Τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις εκπλήρωσε το 2006-7 υπηρετώντας στο Στρατό Ξηράς ως εθνοφύλακας στο 294 Τ.Ε. Ρόδου.

Στο ενεργητικό του έχει δύο αυτοτελείς εκδόσεις:
Εισαγωγή στις «βοηθητικές» επιστήμες της ιστορίας, Α΄ Επιστημονικό Σεμινάριο Ιστορίας, εκδ. Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, Ιωάννινα, 2004 (σελ.45) και
Το Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, Κατάλογος ταξινομημένου αρχειακού υλικού (ca.1870-1980), πρόλογος καθηγητού Βασιλείου Κόντη, Προέδρου Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, εκδ. Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, Ιωάννινα, 2005 (σελ.189)
       Δύο δημοσιευμένα άρθρα:
– «Ένα σημαντικό “Επιστολικόν-Τηλεγράφημα” για τις εθνικές εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 1961» (Μακεδονικά, επιστημονικό περιοδικό Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών) και
– «Μια σπουδαία πηγή ιστορικής πληροφόρησης: τα Ιστορικά Αρχεία» (Αχαϊκά, επιστημονική περιοδική έκδοση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας)
       Τρεις ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια:
– «Αυτόπτες μάρτυρες της αλώσεως του 1453: Τέσσαρες αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις» (Διεθνές Συνέδριο για τα 550 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, Γρανάδα [Ισπανία], 4-6 Δεκεμβρίου 2003).
– «Αυτόνομα κρατικά μορφώματα Βυζαντινών αξιωματούχων σε Πελοπόννησο και Μικρά Ασία μετά το 1204» (Διεθνές Συνέδριο για την Πελοπόννησο μετά την δ΄ Σταυροφορία του 1204, Μυστράς [Ελλάς], 1-3 Οκτωβρίου 2004) και
– «Η Άνω Μεσσηνία κατά το β΄ ήμισυ του ΙΕ΄ αιώνος», (υπό έκδοση πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου Μεσσηνιακών Σπουδών «Άνω Μεσσηνία, Ιστορία και Πολιτισμός»,  Καλαμάτα, 20-22 Νοεμβρίου 2009).

Είναι Μέλος του Συλλόγου Φίλων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, της Λέσχης LIONS Πατρών – «Αρέθας Πατρεύς», της Ελληνικής Γηριατρικής Εταιρείας, της Εταιρείας Ιστορικοφιλοσοφικού Λόγου, της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Λευκάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδος.  
     Γνωρίζει αγγλικά σε επίπεδο Proficiency καθώς και ιταλικά. Είναι κάτοχος πτυχίου και διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής και έχει ψάλει ως Πρωτοψάλτης σε αρκετούς γνωστούς Ιερούς Ναούς, όπως στην Παναγία Φανερωμένη Λευκάδος. Το 2002 τιμήθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κυρό Νικηφόρο με τον βαθμό του Αναγνώστου, ενώ υπηρέτησε ως ομαδάρχης και υπαρχηγός επί δύο κατασκηνωτικές περιόδους στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις Ι.Μ.Φανερωμένης Λευκάδος.
    Διατηρεί οικογενειακή τουριστική επιχείρηση – πανσιόν στη θέση Μαγεμένο Λευκάδος.   


 

Προηγούμενο άρθροΔιήμερη εκπαιδευτική εκδρομή
Επόμενο άρθρο“Πράσινο φως” για την επένδυση του Κατάρ