Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο τύπου του Βουλευτή Λευκάδας

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Λευκάδας

0

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Λευκάδας κ. Σπύρου Μαργέλη.

 


Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης πέρα από τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του, είχε και τις παρακάτω δραστηριότητες για την προώθηση ζητημάτων  που απασχολούν το Νομό μας:

1)    Την Πέμπτη 29/4 ο βουλευτής μαζί με τον Νομάρχη είχε συνάντηση και σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον Υφυπουργό κ. Θάνο Μωραΐτη και στελέχη του υπουργείου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και πάλι τα σχέδια πόλης Λυγιάς – Καρυωτών και Περιγιαλίου. Συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση των σχεδίων.

2)    Την ίδια μέρα ο βουλευτής μαζί με τον Νομάρχη είχε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σύσκεψη εργασίας με τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Νομό μας και συγκεκριμένα: α) Το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας, β) ο Δίαυλος της Λευκάδας, γ) η υποθαλάσσια ζεύξη, δ) η σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας, ε) οι Λαϊκές πολυκατοικίες, στ) Έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Νομαρχίας για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε η πρόοδος του κάθε έργου, εντοπίστηκαν τα προβλήματα και συμφωνήθηκαν οι παραπέρα ενέργειες για την προώθηση όλων των θεμάτων. Ειδικότερα αποφασίστηκε:
1.    Για τις Λαϊκές πολυκατοικίες η χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης με το ποσό των 250.000€ μέσα στις προσεχείς ημέρες.
2.    Για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου η έκτακτη επιχορήγηση με 200.000€.

3)    Την Κυριακή 2/5 ο βουλευτής μαζί με το Νομάρχη και τον αρμόδιο για θέματα υγείας Αντινομάρχη είχε συνάντηση στο Νοσοκομείο Λευκάδας με τη νέα διοικητή κ. Μαριάνθη Μεσσήνη. Στη σύσκεψη παρέστησαν η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σταύρακα, καθώς και πολλοί γιατροί – στελέχη του νοσοκομείου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το νέο νοσοκομείο, η επισκευή και ανακαίνιση του παλιού, η αξιοποίηση της περιουσίας του νοσοκομείου, οι εφημερίες των γιατρών, η ανάγκη παρουσίας γιατρών σε όλα τα χωριά. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για το πού βρίσκεται το κάθε θέμα και αναλήφθησαν συγκεκριμένες υποχρεώσεις από όσους έλαβαν μέρος στη σύσκεψη.

4)    Την Τρίτη 4/5 ο βουλευτής μαζί με το Δήμαρχο Απολλωνίων κ. Γιώργο Λογοθέτη είχε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με στελέχη του υπουργείου. Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι εκκρεμότητες που αφορούν τα Τουριστικά Αγκυροβόλια Βασιλικής και Συβότων και ζητήθηκαν γρήγορες λύσεις. Τέθηκε ακόμη το θέμα της ανάγκης να μελετηθεί το πρόβλημα των καταπτώσεων και της διάβρωσης των ακτών στο Πόρτο Κατσίκι και να ληφθούν μέτρα προστασίας. Για το θέμα αυτό συμφωνήθηκε τα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τεχνικούς και εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τρίτη 11/5, η  οποία και πραγματοποιήθηκε.

5)     Την Τετάρτη 5/5 ο βουλευτής μαζί με το Δήμαρχο Απολλωνίων κ. Γιώργο Λογοθέτη είχε σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή και αρμόδια στελέχη της Γραμματείας. Στη συνάντηση τέθηκε το αίτημα του Δήμου για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών στο γήπεδο του Αγίου Πέτρου. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των 65.000€ (όσο ζήτησε ο Δήμαρχος) και ο Δήμαρχος να στείλει στη Γραμματεία τη σχετική μελέτη (προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση).

Στη συνάντηση τέθηκε ακόμη το αίτημα το Δήμου για στήριξη από τη Γραμματεία των αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου και ειδικότερα των αγώνων Mountain Bike με θετική ανταπόκριση από τη πλευρά του Γενικού Γραμματέα.

6)    Την Τρίτη 11/5 ο βουλευτής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε κ. Αρβανίτη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν και πάλι τι θέμα της διόρθωσης των λαθών στο κτηματολόγιο στην Λευκάδα, με έμφαση στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Τσουκαλάδων, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα.
Ο Πρόεδρος της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. επανέλαβε τη δέσμευση του να αντιμετωπιστεί με τρόπο θετικό και γρήγορο το πρόβλημα και ανακοίνωσε την απόφασή του να επισκεφθεί με στελέχη της Εταιρείας της Λευκάδας για την από κοινού με την Αυτοδιοίκηση αντιμετώπιση του θέματος.

7)    Την Τετάρτη 12/5 ο βουλευτής είχε για μία ακόμη φορά επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ για το θέμα των μελετών του νέου νοσοκομείου. Με ευχαρίστηση ανακοινώνουμε πως επιτέλους υπογράφηκαν οι συμβάσεις τόσο για την μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων όσο και για την Γεωτεχνική μελέτη με προθεσμία ολοκλήρωσης τις 40 ημέρες.

Από το Γραφείο Τύπου
 

Προηγούμενο άρθροΣήμα κατατεθέν το “Φτάνει πια”
Επόμενο άρθροΟμίλια του Θοδωρή Σολδάτου