Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Γιορτή της νεολαίας

Γιορτή της νεολαίας

0

Δελτίο τύπου από το κέντρο νεότητας της Ι.Μ. Λευκάδος & Ιθάκης.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Νεολαίας
Μέσα στο κλίμα της ανοιξιάτικης χαράς και καθώς οι τακτικές συναντήσεις των ενοριακών νεανικών συντροφιών πλησιάζουν προς την λήξη τους για το κατηχητικό έτος 2009-2010, παιδιά και νέοι από τις διάφορες ενοριακές νεανικές ομάδες της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος & Ιθάκης, κατέθεσαν κόπο, χρόνο και μεράκι για να μεταδώσουν σε γονείς και φίλους με τρόπο ζωντανό και παραστατικό μεγάλες αλήθειες της Πίστης μας, αλλά και να τους ψυχαγωγήσουν στα πλαίσια της Ανοιχτής Διενοριακής Γιορτής Νεολαίας που πραγματοποίησε το Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας το βράδυ της Κυριακής, 9 Μαΐου 2010 στην πλατεία Μητροπόλεως, στη Λευκάδα.
Τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, με τις ζωντανές παρουσίες τους, απέδειξαν ότι τολμούν και απολαμβάνουν να ζουν, να κινούνται και να δημιουργούν μέσα στην ανοιχτή αγκαλιά της Εκκλησίας μας, αναζητώντας το αληθινό, το ανιδιοτελές, το ουσιαστικό, το διαφορετικό.
Με θεατρικά και χορευτικά δρώμενα διακήρυξαν ότι στην Εκκλησία ζει κανείς και κινείται με την προοπτική της Ανάστασης μπορεί να γεφυρώνει χάσματα, να επουλώνει τραύματα, να σκορπίζει απλόχερα την συμφιλίωση του Σταυρού και την ελευθερία του Κενού Μνημείου, αλλά και μπορεί να προσφέρει την αληθινή χαρά, ανόθευτη από ψεύτικες υποσχέσεις ελπίδας, με το βλέμμα στραμμένο στο Πρόσωπο του Χριστού.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης:  
-Παιδιά από τις συναντήσεις προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που οργανώνονται με ευθύνη της ενορίας Αγ. Νικολάου Λευκάδος, παρουσίασαν το όμορφο θεατρικό δρώμενο «Τα φυτά λατρεύουν τον Θεό», δίνοντας το μήνυμα ότι στον Θεό η κτίση ολόκληρη αναφέρει τη δοξολογία και την ευχαριστία της.
– Λίγο πιο μετά, παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου από το Μεγανήσι (ενορίες Αγίων Αποστόλων Κατωμερίου και Αγίου Βησσαρίωνος Βαθέος) δραματοποίησαν τη βιβλική αφήγηση της Δημιουργίας, ομολογώντας ότι ο κόσμος όλος είναι φτιαγμένος με το δημιουργικό πρόσταγμα του Θεού.
– Παιδιά από τις παιδικές συντροφιές των ενοριών Σφακιωτών απέδωσαν εξαιρετικά το χιουμοριστικό μονόπρακτο σκετς «Το Φεστιβάλ της Επιδαύρου», σκορπίζοντας άφθονη ευθυμία στην ατμόσφαιρα.
– Παιδιά και νέοι από τις ενοριακές συντροφιές Αγίου Νικολάου, Ευαγγελιστρίας και Παναγίας των Ξένων Λευκάδος και Αγ. Σπυρίδωνος Καρυάς συνεργάστηκαν αρμονικά για να δραματοποιήσουν το δυνατό σε συμβολισμούς και μηνύματα διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Ο Αλιβάνιστος».
– Πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών  παρουσίασε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι. Μητροπόλεως, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
– Την εκδήλωση έκλεισαν δύο χορευτικά τμήματα ενοριών: της ενορίας Ταξιαρχών Μαραντοχωρίου και της «Ενοριακής Νεανικής Αντίστασης» της ενορίας Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, που παρουσίασαν με νεανικό σφρίγος και δυναμισμό παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.
Τη μεγάλη αυτή Γιορτή Νεολαίας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια και το όμορφο αποτέλεσμα, ευχόμενος να καθιερωθεί ως θεσμός, ενώ απηύθυνε επίκαιρους, πατρικούς λόγους στους συμμετέχοντες.
Την εκδήλωση ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Σπύρος Μαργέλης, ο Νομάρχης κ. Κων/νος Αραβανής, η δήμαρχος Καρυάς κ. Σεβαστή Κωνσταντινίδου, ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κ. Σπύρος Κόγκας, ο πρόεδρος του Νομ. Συμβουλίου κ. Άγγ. Βλάχος, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Σοφία Βρεττού, πολλοί ιερείς, γονείς και φίλοι των παιδιών και πλήθος κόσμου.

Κλήρωση Λαχειοφόρου Αγοράς υπέρ του Κέντρου Νεότητας
Την Κυριακή, 9 Μαΐου 2010, στη διάρκεια της Γιορτής Νεολαίας του Κέντρου Νεότητος,  πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των λαχνών της Λαχειοφόρου Αγοράς, που διεξήχθη το αμέσως προηγούμενο διάστημα για την ενίσχυση των σκοπών του Κέντρου Νεότητας.
Οι λαχνοί τιμώνταν προς τρία (3) ευρώ ο καθένας και η διάθεσή τους έγινε με τη βοήθεια των κατά τόπους εφημερίων και των λαϊκών συνεργατών του νεανικού μας έργου.
Τα δώρα που κληρώθηκαν είναι:
Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (netbook), στον λαχνό no 1855 (κ. Κακονάς Βασίλειος).
Μία φορητή εικόνα του Ευαγγελιστή Ματθαίου, έργο και προσφορά του αγιογράφου κ. Ελισσαίου Τσεκούρα, στον λαχνό no 1660.
Δύο ζωγραφικοί πίνακες, έργα και προσφορά του κ. Γεωργίου Κατημερτζόγλου, στους λαχνούς no 0387 (κ. Ιωάννης Συκιώτης) και no 1119.
Μία (1) συσκευή Fax, στον λαχνό no 1376 (κ. Λεωνίδας Φατούρος).
Ευχαριστούμε θερμά όσους έδειξαν την αγάπη τους προς τη νέα γενιά και την Εκκλησία μας, συμμετέχοντας στην Λαχειοφόρο Αγορά και ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας για τη διακονία των νέων μας.
Τα δώρα παραλαμβάνονται από το Κέντρο Νεότητος με την επίδειξη των αποκομμάτων των λαχνών που κληρώθηκαν.

Λευκάδα, 12 Μαΐου 2010

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

{popin}

Προηγούμενο άρθροΤα 12 θετικά της κρίσης
Επόμενο άρθροΕορτασμός της Φανερωμένης