Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Εργατικό Κέντρο: Κάλεσμα σε απεργία

Εργατικό Κέντρο: Κάλεσμα σε απεργία

0
https://www.mylefkada.gr/2012/May/apergia.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2013/09/apergia.jpg

Πρόταση για 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε

Γ.ΜΕΣΣΗΝΗ 7 ΤΗΛ.26450 22466

Αριθ.Πρωτ Λευκάδα 18-9-2013

Εγκριτική απόφαση Πρωτοδικείου 36/1944
Αρ. εγγρ. Ειδ.βιβλ. Επαγγ. Σωμ. 11/1951

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας στις 16/9/2013 με θέμα την συνεχιζόμενη επίθεση Κυβέρνησης και κεφαλαίου με απολύσεις, μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία, καταστρατήγηση των ωραρίων και των ημερών εργασίας, τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, τις απειλές και τους εκβιασμούς και την ίδια στιγμή μπαίνουν νέα χαράτσια, νέοι φόροι και κάθε ημέρα λιγότερες κοινωνικές παροχές, λιγότερη κοινωνική προστασία. Χιλιάδες απολύονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η λαϊκή περιουσία, που η εργασία των εργαζόμενων έδωσε, δίνεται βορά στο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο ή και κλείνουν ολόκληρες επιχειρήσεις προς όφελός του, όπως π.χ με την ΕΛΒΟ τα ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και άλλες επιχειρήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας προτείνει να πραγματοποιηθεί 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, για να απαιτήσουμε:
• Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητα τους και να υπογράφει Ε.Γ.Σ.Σ.Ε με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ.
• Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους άνεργους και όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα.
• Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην παιδεία την υγεία την πρόνοια. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό τομέα.
• Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να παρθούν πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις, να επανέλθουν η 13η και 14 επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες.
• Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια των εργαζόμενων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροΣυλλήψεις μη νόμιμων αλλοδαπών στο Μεγανήσι
Επόμενο άρθροΣυμβολικό κλείσιμο του “Πόντε” από τους εκπαιδευτικούς