Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κάλεσμα σε απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη

Κάλεσμα σε απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη

0
https://www.mylefkada.gr/2012/December/apergoume.jpg

apergoume
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ και Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας.

ΠΑΜΕ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη
στην 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 έως της 3μμ, για τον ιδιωτικό τομέα που κήρυξε η ΓΣΕΕ
και στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία από την ΑΔΕΔΥ
για τους δημοσίους υπαλλήλους.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 6μμ στον ΑΗ ΜΗΝΑ

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι, Νέοι και νέες, Άνεργοι και συνταξιούχοι

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και η Γραμματεία Λευκάδας του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους σε μαζική συμμετοχή στις παραπάνω κινητοποιήσεις, για να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες ότι:

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ 365 ημέρες τον χρόνο, με μεροκάματα πείνας χωρίς ούτε καν τις Κυριακές, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε άνεργοι, να παίρνουμε μεροκάματα πείνας και ταυτόχρονα να πληρώνουμε τα φάρμακα, τους γιατρούς, περισσότερα για την εκπαίδευση, για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τις μετακινήσεις μας, που αποτελούν στοιχειώδη δικαιώματα και θεμελιακές ανάγκες μας.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να μας αρμέγετε συνεχώς μέσω των ανατιμήσεων των φορολογικών χαρατσιών και άλλων κεφαλικών φόρων και τα κρατικά αυτά έσοδα να δίνονται πίσω με χορηγίες, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και με δεκάδες άλλους τρόπους στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε εσάς που άλλωστε ποτέ δεν θα αλλάξετε. Θα σταματήσουμε εμείς να παρακολουθούμε παθητικά τη σφαγή μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνας μας ενάντιά σας. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε έλεος απέναντι μας και ούτε θα σταματήσετε να μας ματώνεται αν δεν σας κόψουμε τα χέρια. Και αυτό θα κάνουμε.

Τα νέα μέτρα με το φορολογικό αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου στρατηγικού σχεδίου συγκυβέρνησης, ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ – ΔΝΤ) για τη διαμόρφωση φθηνότερης, περισσότερο ευέλικτης εργασίας, τέτοιας που να ανταποκρίνεται στις σημερινές νόρμες ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν με την κατάθεση και νέου νομοσχεδίου για την καθιέρωση του ενιαίου τέλους στη λαϊκή κατοικία και μικρή περιουσία.

Όλοι και όλες στη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και στην απεργία στον δημόσιο τομέα, για να είναι αυτό το μήνυμά μας προς τους πυρπολητές των δικαιωμάτων και της Ζωή μας όσο γίνεται πιο μαζικό, πιο ισχυρό.

Λευκάδα 14-12-2012
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατεβάστε την ανακοίνωση στο αρχείο που ακολουθεί.

Προηγούμενο άρθροΑθλητική ανασκόπηση του Σαββατοκύριακου
Επόμενο άρθρο«Βυθίζονται» στην εγκατάλειψη τα μικρά νησιά του Ιονίου