Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Απάντηση Δημάρχου σε δημοσίευμα για ένταξη έργων του Δήμου Λευκάδας

Απάντηση Δημάρχου σε δημοσίευμα για ένταξη έργων του Δήμου Λευκάδας

0
https://www.mylefkada.gr/2013/April/kostas-aravanis-dimotiko-symvoulio.JPG

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2013/04/kostas-aravanis-dimotiko-symvoulio.JPG

Σχετικά με τα έργα της τηλεμετρίας και διαχείρισης ύδρευσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 2 Οκτώβρη 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση Δημάρχου σε δημοσίευμα για ένταξη έργων του Δήμου Λευκάδας

Σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρονταν στα έργα:

1. “Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης Δήμου Λευκάδας” προϋπολογισμού 3.188.817,31 €

2. “Έργα διαχείρισης ύδρευσης Δήμου Λευκάδας” προϋπολογισμού 2.300.000 €
σας γνωστοποιούμε την από 30-9-2013 απάντηση του Προϊσταμένου Τμήματος Ύδρευσης Αποχέτευσης Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ Σπύρου Αρέθα:

Για το έργο: «Προμήθεια & Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεμετρίας & Ελέγχου Διαρροών στο Δίκτυο Ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας»
Με πολύ προσπάθεια λόγω έλλειψης χρόνου αλλά κυρίως εξειδικευμένων γνώσεων, καταφέραμε να υποβάλλουμε εμπρόθεσμα την αρχική πρόταση στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Πιστεύαμε στην πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου, βασικού εργαλείου για την υποστήριξη των προσπαθειών μας σε όλα τα επίπεδα.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος θα συμπλήρωνε τις ελλείψεις μας τόσο στην υποβληθείσα μελέτη όσο και στο άκρως εξειδικευμένο Τεχνικό Δελτίο του υπό ένταξη έργου ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην οριστική ένταξή του αλλά και στην υλοποίησή του.

Υπήρξε επίσης μια σημαντική καθυστέρηση εκ μέρους του Υπουργείου για το αν το έργο είναι Προμήθεια ή Εργολαβία, επομένως αδυνατούσαμε σαν Υπηρεσία να συνεχίσουμε τις ενέργειές μας διότι για κάθε περίπτωση ισχύει διαφορετική νομοθεσία για τον τρόπο δημοπράτησης.

Παρ’ όλα αυτά και χωρίς τις απαραίτητες άκρως εξειδικευμένες γνώσεις, κυρίως ηλεκτρονικών, καταφέραμε να υποβάλλουμε βελτιωμένη πρόταση πέντε ημέρες όμως μετά την λήξη της οριστικής προθεσμίας ένταξης. Σύμφωνα όμως με το ΕΠΠΕΡΑΑ η πρότασή μας μελλοντικά δύναται να επανυποβληθεί.

Για το έργο: “Έργα διαχείρισης ύδρευσης Δήμου Λευκάδας”

Η μελέτη που συντάχθηκε σε σύντομα χρονικό διάστημα και αποκλειστικά από την Υπηρεσία μας προέβλεπε νέες δεξαμενές, αντλιοστάσια, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και νέα εξωτερικά δίκτυα σε διάφορα σημεία του Δήμου.
Απαιτούνταν όμως εγκρίσεις από άλλες Υπηρεσίες όπως Αρχαιολογίες και Δασαρχείο αλλά και λόγω εκτεταμένης επέμβασης και άδειες χρήσης ύδατος οι οποίες είναι χρονοβόρες διαδικασίες για την έγκρισή τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πολύ δύσκολο να δοθούν με την υφιστάμενη νομοθεσία καθώς και περιβαλλοντική μελέτη. Σε συνδυασμό με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις θέσεις των νέων δεξαμενών συνετέλεσαν ώστε η πρότασή μας να μην είναι εμπρόθεσμα ώριμη.”

Η προσπάθεια που έχει καταβληθεί και καταβάλλεται από τις Υπηρεσίες του Δήμου μας, με δεδομένη την ελλιπή εξειδικευμένη στελέχωση και την οικονομική συγκυρία, έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη και δημοπράτηση περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ έργων και διεκδικούμε την ένταξη και άλλων έργων.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη ταξιδιωτικού δημοσιογράφου από το Βέλγιο
Επόμενο άρθροΨήφισμα Έκτακτης Συνέλευσης 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας