Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δάνειο 7.742.062€ πήρε ο Δήμος Λευκάδας

Δάνειο 7.742.062€ πήρε ο Δήμος Λευκάδας

1
https://www.mylefkada.gr/2012/September/lefkada_lefta.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/02/lefkada_lefta.jpg

Σκοπός η εξόφληση των χρεών παρελθόντων ετών του Δήμου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 30-8-2012 το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποφάσισε την έγκριση δανείου προς το Δήμο Λευκάδας συνολικού ποσού 7.742.062€ για την εξόφληση των χρεών παρελθόντων ετών του Δήμου σε 401 δικαιούχους (προμηθευτές, εργολάβους, μελετητές, τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και ιδιώτες), ποσό που σ’ αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης θα ενισχύσει την τοπική αγορά και τους ντόπιους επαγγελματίες. Ο χρόνος αποπληρωμής είναι 25 έτη. Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο αναπροσαρμοζόμενο στην αρχή κάθε χρόνου. Για το 2012 είναι 5,20%, μηνιαία δόση περίπου 45.000€ .

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 17/9/2012 ενέκρινε τους όρους της σύναψης του δανείου και σε σύντομο χρόνο, μετά τον έλεγχο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση του. Θεωρούμε ότι η έγκριση του δανείου αποτελεί μια σημαντική απόφαση για τη λειτουργία του Δήμου.

Ο Δήμος μας παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και παρά την ελλειπή χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος, 55 – 60% χαμηλότερα, καταφέρνει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια την καθημερινότητα των πολιτών, τις αμοιβές του προσωπικού και τις ανάγκες λειτουργίας του Δήμου. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επίμονης προσπάθειας ενίσχυσης των εσόδων του Δήμου και ελέγχου των δαπανών του.

Η λήψη του δανείου θα βοηθήσει στην αύξηση της ροής του χρήματος στην ντόπια αγορά, θα υποστηρίξει οικονομικά τους συνεργάτες του Δήμου και θα αποτρέψει τυχόν δικαστικές διαμάχες και δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου από τους δικαιούχους.
Η επιτυχής κατάληξη των πολύμηνων ενεργειών είναι αποτέλεσμα της σωστής επιλογής στην διαδικασία διεκδίκησης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και τις επίμονες και αποτελεσματικές προσπάθειες της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός για την προμήθεια Υπερηχοτομογράφου του Νοσοκομείου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΒροχή πέφτουν οι φόλες στην Λευκάδα