Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Απάντηση Κ. Δρακονταειδή στον Αντιδήμαρχο Καστού

Απάντηση Κ. Δρακονταειδή στον Αντιδήμαρχο Καστού

4
https://www.mylefkada.gr/2012/December/drakos-ixthyokalliergies.JPG

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/12/drakos-ixthyokalliergies.JPG

Καταγγείλαμε την τακτική παραπληροφόρησης του κ. Γιαννούτσου.

Είναι πάγια τακτική κάποιων, όταν θέλουν να κάνουν το άσπρο – μαύρο για έναν αντίπαλό τους, να απομονώνουν μια-δυο φράσεις από μια ομιλία του και να τις παρουσιάζουν ως θέσεις του, πέρα και κόντρα από τις πραγματικές!
Σε αυτό το «μονοπάτι» βάδισε δυστυχώς και ο αντιδήμαρχος Καστού, σε λαϊκή συνέλευση για τις ιχθυοκαλλιέργειες που πραγματοποιήθηκε στον Κάλαμο και παραδέχεται ουσιαστικά στην ανακοίνωσή του. Αναφέρουμε το ακριβές απόσπασμα:
«… Για σένα κ Δρακονταειδή είπα ότι όταν πήρες τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο είπες ακριβώς ότι ”κατ΄ αρχήν δεν είμαστε κατά των ιχθυοκαλλιεργειών γενικώς και αορίστως κ.λπ.’…’ ».
Τι έκανε ο κ. Γιαννούτσος; Μετέφερε την πρώτη φράση, από μια πεντάλεπτη παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αγνοώντας συνειδητά την υπόλοιπη τοποθέτηση.
Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, ενδεικτικά, θυμίζουμε:

1. Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση της κίνησης μας στο χωροταξικό των Ιονίων, σε επανειλημμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ. στις οποίες καταγγείλαμε, με ονόματα, τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτό.
2. Τις τέσσερις ανακοινώσεις μας που δημοσιεύτηκαν στον τύπο, για το θέμα (23/10/2011 – 11/12/2012 – 9/1/2013 και 11/1/2013). Καμιά άλλη δημοτική παράταξη δεν έβγαλε τόσες ανακοινώσεις.
3. Τη συνεχή επικοινωνία που είχαμε, ως κίνηση, με τον υπεύθυνο της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής (Π.Σ.Ε.), κατά των ιχθυοκαλλιεργειών.
4. Τις επανειλλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό συμβούλιο, ώστε να εκπληρώσει ο Δήμος Λευκάδας τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην (Π.Σ.Ε.), προκειμένου να συμμετέχουμε, ως δήμος, στην αγωγή στο ΣτΕ. Ο κ. Δήμαρχος το αρνούνταν, παρά τις επιστολές που του έστελνε η Π.Σ.Ε., επικαλούμενος διάφορα και το αποδέχτηκε ύστερα από τη δική μας παρέμβαση (σχετική ανακοίνωση Δήμου 10/1/2013).
5. Την αρθρογραφία του δημοτικού μας συμβούλου κ. Μ. Νικητάκη, εναντίον των ιχθυοκαλλιεργειών στον τοπικό τύπο, τις αναρτήσεις στο blog και το face book της Κίνησης, κ.α..

Αυτήν την τακτική της παραπληροφόρησης του κ. Γιαννούτσου, επειδή μας εξόργισε, καταγγείλαμε, δημοσίως, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όλα τα άλλα που αναγράφονται στην ανακοίνωση, δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε, γιατί δεν το επιτρέπει το επίπεδό μας. Άλλωστε οι αναγνώστες έχουν κρίση. Μερικές παρατηρήσεις μόνο:

● Ζητάμε συγνώμη, γιατί δεν γνωρίζαμε ότι για να μπούμε στον Καστό χρειαζόμαστε διαβατήριο από τον «άρχοντα» του τόπου κ. Γιαννούτσο! Την επόμενη φορά για να κάνουμε συγκέντρωση ή επαφές με τα στελέχη της κίνησης μας, θα ζητήσουμε να μας θεωρήσει τη βίζα εισόδου.
● Ευτυχώς που ο κ. αντιδήμαρχος δεν έκανε το λάθος να δεχθεί την πρόταση που του είχαμε κάνει εννέα μήνες πριν τις εκλογές του 2010. Μας γλύτωσε, στ’ αλήθεια, από το μεγάλο σφάλμα που υποπέσαμε. Γιατί τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, τον αντιλαμβάνεσαι όχι από το δήθεν χαμογελαστό και καλοσυνάτο πρόσωπό, αλλά στην πορεία του χρόνου από τις πράξεις του.
● Κάποιοι άνθρωποι δεν αντέχουν να βρίσκονται στην αντιπολίτευση, ίσως γιατί νοιώθουν ότι «κληρονόμησαν» το δικαίωμα να είναι μόνιμοι «ηγέτες». Για εμάς, ανεξάρτητα από τη θέση, ο αγώνας για τον τόπο μας είναι επιλογή ζωής και δεν έχει να κάνει με την εξουσία και τις «καρέκλες» της. Δεν θέλαμε τέτοιες, γιατί θα τις είχαμε από χρόνια, αν εκποιούσαμε τις ιδέες μας στο πολιτικό παζάρι. Αντίθετα ο κ. αντιδήμαρχος φοβάται μην χάσει την δική του.
● Στην ζωή, κ. αντιδήμαρχε, δεν μετράνε τα λόγια αλλά τα έργα. Ιδιαίτερα στη περίπτωσή σας:
α) Τα δικά σας έργα, είναι γνωστά στον Καστό και
β) Στα λόγια είστε εναντίον των ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά στην πράξη στηρίζετε πολιτικά αυτούς που εκτελούν το προμελετημένο έγκλημα κατά της χώρα μας και επινόησαν μεταξύ άλλων και το ειδικό χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών. Ποιους; Την κυβέρνησή σας κ. Γιαννούτσο.

Για τη Δημοτική Κίνηση
Λευκάδα, 18/10/2013 «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
Δρακονταειδής Κων/νος

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση των τέως μελών του ΔΣ της Φιλαρμονικής
Επόμενο άρθροΝέες ιδέες για βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες