Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Εκλογές στο Επιμελητήριο

Εκλογές στο Επιμελητήριο

Μήνυμα Α.Δουβίτσα για τις νέες αρχαιρεσίες

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με την επιμελητηριακή νομοθεσία στις 4/12/2011 πρόκειται να πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Λευκάδας.

Το δικαίωμα το «εκλέγειν» στις εκλογές το έχουν όλα τα μέλη του φορέα, τα οποία έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, δηλαδή έχουν εγγραφεί στο μητρώο της υπηρεσίας έως τις 3/12/2010 και έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για το προηγούμενο από τις εκλογές χρόνο το αργότερο 40 ημέρες πριν τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, δηλαδή έως τις 24/10/2011.

Όπως είναι γνωστό σε όλους μας τα κατά τόπους Επιμελητήρια είναι υποχρεωτικές αυτοτελείς και ανεξάρτητες ενώσεις φυσικών και νομικών προσώπων, που ασκούν εμπορική δραστηριότητα (με την ευρύτερη έννοια του όρου) σε ορισμένη περιφέρεια. Σκοπός τους είναι η προστασία και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια τους, μέσα στα πλαίσια των συμφερόντων της εθνικής μας οικονομίας και ανάπτυξης. Η παρουσία και ο ρόλος τους συνίσταται στο να εκπροσωπούν το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και κατά κύριο λόγο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και να προωθούν την επίλυση των αιτημάτων τους τόσο από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης όσο κι από πλευράς τοπικών αρχών συμμετέχοντας σε όλες τις προβλεπόμενες από το Νόμο επιτροπές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι είναι μείζονος σημασίας στις επερχόμενες εκλογές να δραστηριοποιηθούν όλοι οι επαγγελματίες είτε ως εκλογείς είτε ως υποψήφιοι δεδομένου μάλιστα ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε επιβάλλει να δραστηριοποιηθούμε μαζικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα δυσβάσταχτα επακόλουθα της ύφεσης που μαστίζει τον επιχειρηματικό κόσμο. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο το γεγονός ότι όσοι περισσότεροι ευαισθητοποιηθούμε και συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία, τόση μεγαλύτερη δύναμη θα έχει η φωνή που θα ορθώσουμε στην Κεντρική Εξουσία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε θετική εξέλιξη αποτελεί κάθε μας ενέργεια να αποσκοπεί στο γενικότερο καλό του επιχειρηματικού κόσμου και να μείνουμε εντελώς μακριά από κομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το τελευταίο η παρούσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι όσο και τα Διοικητικά Συμβούλια, που υπηρέτησαν το φορέα υπό τον επί δεκαεξατίας  Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κύριο Γεράσιμο Γεωργάκη, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι, γιατί προστατεύσαμε το Επιμελητήριο από κάθε είδους κομματική εκμετάλλευση και εκπροσωπήσαμε τα μέλη μας αδιακρίτως, χωρίς να υπολογίζουμε την πολιτική τους τοποθέτηση.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι πραγματικά στο χέρι μας να ανταποκριθούμε στα προβλήματα του κλάδου μας. Γι’ αυτό σας περιμένω όλους σας στην εκλογική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος

Αντώνιος Ι. Δουβίτσας