Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Υπερψηφίστηκε και στη Λευκάδα η εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία

Υπερψηφίστηκε και στη Λευκάδα η εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία

0
elme-logo

elme-logo

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη ΓΣ της ΕΛΜΕ.

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ:1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Τηλ.-FAX: 26450-24715
Email:elme.lefkadas@gmail.cοm

Λευκάδα 15-5-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαϊου 2013 υπερψήφισε την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων 17-5-13 (ΥΠΕΡ:83 ΚΑΤΑ:12 ΛΕΥΚΑ: 6), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει την ανάγκη για συσπείρωση του κλάδου και την αντίδρασή της στο μείζον θέμα της επιστράτευσης- ποινικοποίησης της σκέψης που προέκυψε.

Η Γ.Σ καταγγελλεί την πλειοψηφούσα απόφαση της ΑΔΕΔΥ για μη στήριξη της ΟΛΜΕ και ταυτόχρονα ζητάει από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πιέσει την ΑΔΕΔΥ ώστε να συμπορευθεί μαζί με τους καθηγητές και την απόφαση της ΟΛΜΕ. Παράλληλα με ψηφίσματά της καλεί την ΟΛΜΕ να προσπαθήσει να φέρει το θέμα της επιστράτευσης προ Η.Δ. στη Βουλή ώστε να τοποθετηθούν τα κόμματα, να προχωρήσει σε κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αμέσως μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις και να επικαιροποιήσει το πρόγραμμα δράσης της προκηρύσσοντας απεργία αμέσως μετά την λήξη της επίταξης, ενώ παράλληλα να χρηματοδοτήσει ενημερωτικές δράσεις (Συνεντεύξεις Τύπου , τηλεοπτικά σποτάκια κλπ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των καθηγητών στη Γ.Σ. ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που φανερώνει την αγανάκτηση, την αγωνία και την ανάγκη όλων μας για συλλογική αντίδραση απέναντι στην πολιτική που εξοντώνει την αξιοπρέπεια μας, ποινικοποιεί τη σκέψη μας, εξαθλιώνει τη ζωή μας. Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μαζικότητα αυτής της Γ.Σ. να επαναληφθεί και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν, καθώς αποτελεί το μοναδικό τρόπο έκφρασης συλλογικής εκπροσώπησης και μοναδικό τρόπο άμυνας απέναντι στην απαξίωση του θεσμού του συνδικαλισμού που επιχειρείται μεθοδικά, με αποκορύφωση το θέμα της απεργίας και της επιστράτευσης που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Από το Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του ΔΣ της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας
Επόμενο άρθροΗ Δημοτική Παράταξη “Ενεργοί Πολίτες” για το οικόπεδο των 31,35 στρεμ. στα Βαρδάνια