Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Εκδήλωση για το πρόγραμμα Εναλλακτικός Τουρισμός

Ενημερωτικό δελτίο τύπου από το Επιμελητήριο Λευκάδας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Το Επιμελητήριο Λευκάδας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, μέλος του ΕΦΕΠΑΕ Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας στην παρουσίαση του προγράμματος :

«Εναλλακτικός Τουρισμός»

Η Εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου

Αγ.Σικελιανού & Ν. Σβορώνου

Στις 22 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού για τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που χρηματοδοτούνται από το παρόν πρόγραμμα αφορούν στον αθλητικό τουρισμό αναψυχής, το θαλάσσιο τουρισμό, τον τουρισμό υπαίθρου, το γαστρονομικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους τομείς (π.χ. πλωτές μεταφορές, ξενοδοχεία, καταλύματα, υπηρεσίες εστίασης, ταξιδιωτικά πρακτορεία, οργάνωση συνεδρίων, δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης, κ.λ.π.) που αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος όπως και οι προϋποθέσεις συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 20 εκ. € με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε. Το πρόγραμμα διέπεται από τον κανονισμό De minimis (Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται στην ίδια επιχείρηση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200.000€ σε περίοδο 3 ετών).

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στις € 10.000,00€ και ο μέγιστος προϋπολογισμός μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των € 400.000,00€. Στο πρόγραμμα προβλέπεται η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών με τους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος.

Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος ορίζεται σε 40% και ανέρχεται σε 45%, για μικρά νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

• ·Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επεσκέφθητε το site του Επιμελητηρίου Λευκάδας, www.lefkadachamber.gr.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ I. ΑΝΤΩΝΙΟΣ