Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ο χαιρετισμός της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων στην πρόσφατη απεργία

Ο χαιρετισμός της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων στην πρόσφατη απεργία

0
parents.parent

parents.parent

Ενημέρωση από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λευκάδας.

Ανακοίνωση – Χαιρετισμός
της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λευκάδας

Πανεργατική Συγκέντρωση 18 Οκτωβρίου 2012

Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ του ΔΝΤ και των συνοδοιπόρων τους, η πολιτική της Τρόικας και της συγκυβέρνησης θέλουν την εκπαίδευση να λειτουργεί με οικονομικά κριτήρια ως επιχείρηση για αυτό και η φετινή σχολική χρονιά πανελλαδικά βρήκε ξανά όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία της μάθησης σε «ελεγχόμενη χρεοκοπία», λόγω περικοπής δαπανών από την πολιτεία.

Η ένωση γονέων και κηδεμόνων Λευκάδας με την συμμετοχή της στην σημερινή πανεργατική απεργία θέλει για άλλη μια φορά να δηλώσει ότι :

• Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας και να την παρέχει δωρεάν σε όλους.
• Οι γονείς ενωμένοι θα προστατέψουν τόσο το δικαίωμα όλων των παιδιών τους στη δωρεάν μόρφωση, όσο και στο περιεχόμενο της παρεχόμενης μόρφωσης.
• Θα αγωνιστούμε για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης – μόνιμο εκπαιδευτικό και άλλο αναγκαίο προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, δωρεάν παροχή βιβλίων, σίτιση – στέγαση – μεταφορά για όλους.

Η μεγάλη ανάγκη της βασικής εκπαίδευσης στην εποχή μας είναι ένα σχολείο, που δε θα αναπτύσσει μονομερώς μια ικανότητα των νέων για απασχόληση, αλλά όλες τις ικανότητές τους, θα μορφώνει πολύπλευρα την προσωπικότητά τους και θα διαπλάθει ανθρώπους ικανούς ν’ αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία τους και τη ζωή τους, σε όποιο ή όποια επαγγέλματα μελλοντικά θα υπηρετήσουν.

Θα αγωνιστούμε ενάντια σε όσους υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Παλεύουμε για ανατροπή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων.

Λέμε ΟΧΙ στα νέα μέτρα των περικοπών, της εξαθλίωσης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την χειραγώγηση.

Το ΔΣ της Ένωσης.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τα τοπικά προϊόντα
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήρια επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας