Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Ανακοινώσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας

0
epimelitirio logo

epimelitirio logo

Eπιστολή στην Διοικήτρια του ΟΑΕΕ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι παρατείνεται έως τις 20 Μαρτίου 2014 η προθεσμία κάλυψης των προϋποθέσεων για τους επενδυτές που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις (δυνητικοί επενδυτές) στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους σε αυτό.

Προϋπόθεση για την ένταξη των πρόσθετων έργων είναι η υποβολή από τον δικαιούχο έως τις 20.03.2014 (αντί για τις 28 Φεβρουαρίου που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση), ταχυδρομικά ή ιδιοχείρως έως τις 5 μμ στον ΕΦΕΠΑΕ αίτησης επαλήθευσης-πιστοποίησης έργου τουλάχιστο για το 30% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης ή αποδεικτικών στοιχείων έγκρισης δανείου ισόποσου τουλάχιστο με το 20% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.

Η παράταση των είκοσι ημερών δίνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης ύστερα από πιέσεις των Επιμελητηρίων -παρά την προφανή χρονική στενότητα που υπάρχει- δεδομένου ότι η απόφαση ένταξης των προτάσεων στο πρόγραμμα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο ως τις 30 Ιουνίου.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

 


 

Διακοπή στον ΟΑΕΕ αυτοκινητιστών Δ.Χ. και μεταβίβαση οχήματος

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι απέστειλε έγγραφο στην διοίκηση του ΟΑΕΕ με το οποίο ζητά να επανεξεταστούν οι όροι σύμφωνα με τους οποίους οι αυτοκινητιστές μπορούν να προβούν σε διακοπή της ασφάλειας τους σε περίπτωση που επιθυμούν να προβούν σε διακοπή εργασιών και σε μεταβίβαση του οχήματός τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Π.Δ. 258/2005 οι αυτοκινητιστές δεν μπορούν να μεταβιβάσουν το επαγγελματικό τους όχημα στην περίπτωση που δεν εξοφλήσουν στο σύνολό της την οφειλή τους προς τον ΟΑΕΕ (δεν δέχεται ρύθμιση) και, ενώ ουσιαστικά δεν εργάζονται, εξακολουθούν να επιβαρύνονται με τις μηνιαίες ασφαλιστικές υποχρεώσεις φέρνοντας τους αυτοκινητιστές σε απόγνωση.

Τέλος, στην επιστολή του φορέα τονίζονταν οι διαφορετικές προϋποθέσεις που ισχύουν στους αυτοκινητιστές αναφορικά με το θέμα αυτό σε σχέση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες και κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη της λήψης των απαιτούμενων μέτρων προς την κατεύθυνση της άρσης της διαφορετικής μεταχείρισης.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήριος Σκιαδαρέσης

Ακολουθεί η επιστολή στην Διοικήτρια ΟΑΕΕ

 


 

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 4/2/2014
Αρ. Πρωτ: 304

ΠΡΟΣ: Διοικήτρια ΟΑΕΕ
κ. Γεωργία Κωτίδου
ΚΟΙΝ: Βουλευτής Λευκάδας
κ. Θεόδωρος Σολδάτος

Θέμα: Διακοπή στον ΟΑΕΕ αυτοκινητιστών Δ.Χ. και μεταβίβαση οχήματος

Αξιότιμη κυρία Διοικήτρια,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε ένα σημαντικό θέμα που έχει σχέση με την διακοπή δραστηριότητος των επαγγελματιών – μελών του Επιμελητηρίου μας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Π.Δ. 258/2005 οι αυτοκινητιστές οι οποίοι επιθυμούν να προβούν σε διακοπή εργασιών, δεν μπορούν να μεταβιβάσουν το επαγγελματικό τους όχημα στην περίπτωση που δεν εξοφλήσουν στο σύνολό της την οφειλή τους προς τον ΟΑΕΕ και, ενώ ουσιαστικά δεν εργάζονται, εξακολουθούν να επιβαρύνονται με τις μηνιαίες τους ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου μας θεωρεί αδιανόητο να επιβαρύνεται με ασφαλιστικές εισφορές ο επαγγελματίας που ουσιαστικά δεν εργάζεται και να του επιβάλλεται η πλήρης εξόφληση των εισφορών προκειμένου να αποκτήσει τη δυνατότητα της μεταβίβασης του οχήματος.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το μέτρο της απαγόρευσης της μεταβίβασης του αυτοκινήτου, πριν την ολοσχερή εξόφληση προς τον ΟΑΕΕ, είχε παλαιότερα νόημα, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι άδειες των αυτοκινητιστών Δ.Χ. πωλούνταν από 30.000 euro (Νομαρχιακές άδειες) έως και 250.000 euro (άδειες μεταφοράς καυσίμων), κατά συνέπεια πολύ σωστά απαιτούνταν η πλήρης εξόφληση των εισφορών δεδομένου ότι σε περίπτωση μεταβίβασης ο ιδιοκτήτης εισέπραττε ένα αρκετά μεγάλο ποσόν. Όμως, είναι γνωστό ότι οι άδειες αυτές σήμερα δεν έχουν καμία αξία, αφού όποια εταιρία θέλει μπορεί να πάρει από το υπουργείο άδειες Δ.Χ. με κόστος περίπου 1.500 euro.
Επομένως, απόρροια όλων των προαναφερθέντων είναι οι αυτοκινητιστές σήμερα να είναι εγκλωβισμένοι, διότι: α) δεν έχουν μεταφορικό έργο, ώστε να κερδίσουν «τα προς το ζην», β) αδυνατούν να πουλήσουν τις Δ.Χ. άδειες κυκλοφορίας και να πάρουν χρήματα, όπως παλαιότερα και γ) δεν μπορούν να διακόψουν από τον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να χρεώνονται κάθε μήνα με 450 euro ασφαλιστικές εισφορές (έναν μισθό δηλαδή!!!) και, αφού δεν έχουν την δυνατότητα της εξόφλησης, να επιβαρύνονται από τον ΟΑΕΕ και με τόκους!
Τέλος, σας υπογραμμίζουμε τα διαφορετικά μέτρα – προϋποθέσεις που ισχύουν στους αυτοκινητιστές αναφορικά με το θέμα αυτό σε σχέση με τους άλλους επαγγελματίες και φρονούμε ότι επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα προς την κατεύθυνση της άρσης της διαφορετικής μεταχείρισης.
Παρακαλούμε για την εξέταση του αιτήματός μας και τις δικές σας ενέργειες.

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη ημεδαπού για παράνομη κατοχή καπνού
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημοσθένη Σκληρού στο νέο ΔΣ του ΤΑΟΛ