Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τις δραστηριότητές του

Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τις δραστηριότητές του

0
epimelitirio logo

epimelitirio logo

Πραγματοποιήθηκαν οι ημερίδες και η σύσκεψη για το παρεμπόριο.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι διοργανώθηκαν με επιτυχία οι εξής ημερίδες:

Α) Τη Τετάρτη 4/12/2013 έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας ημερίδα του φορέα σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των εντασσόμενων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης Τουρισμού Εμπορίου Υπηρεσιών».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των επαγγελματιών. Μάλιστα δεδομένου ότι η ένταξη σε προγράμματα αποτελεί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε μια από τις κυριότερες διεξόδους, καθώς λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης και ενίσχυσης τόσο των ίδιων των υπηρεσιών των επιχειρήσεων όσο και της τοπικής οικονομίας, η διοίκηση του Επιμελητηρίου κάλεσε την Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Μάγδα Πετροπούλου, η οποία παρείχε ενημέρωση για το παραπάνω θέμα τόσο στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις όσο και στους οικονομολόγους που ασχολούνται με την σύνταξη και την κατάθεση επενδυτικών προτάσεων. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους επενδυτές ότι το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα τους, ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα παρουσιαστούν κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων από τους επενδυτές μέλη μας.

Β) Την Πέμπτη 5/12/2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας συνάντηση των αρμοδίων φορέων με θέμα το παρεμπόριο, στην οποία εκτός από τους τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο, Περιφέρεια, Αστυνομία, Λιμενικό, Εμπορικοί Σύλλογοι) παρευρέθηκε και ο επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Πάταξης Παρεμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Μπουλούκος, στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τονίστηκε για πολλοστή φορά η τεράστια σημασία της πάταξης του παρεμπορίου για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα της εθνικής οικονομίας και συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της συνεργασίας του ΚΕΛΑΥΕ του Λιμεναρχείου και της Ελληνικής Αστυνομίας με το Επιμελητήριο.

Γ) Την Πέμπτη 5/12/2013 και σε συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για το παρεμπόριο ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του «Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Επιμελητηρίου που προσήλθαν στην ημερίδα για την λειτουργία της σύγχρονης ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσα από την οποία το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιείται το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων στη χώρα μας, οι οποίες θα ξεπερνούν τα 1.000 €.
Επισημάνθηκαν τα πολύ σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις, καθώς η όλη επικοινωνία και διαχείριση θα γίνεται ηλεκτρονικά με κύρια αποτελέσματα το μικρότερο κόστος συμμετοχής στους διαγωνισμούς για τους υποψηφίους. Ειδικότερα, καθώς θα γίνεται ηλεκτρονική υποβολή προσφοράς και τα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα, το σύστημα εξασφαλίζει ευρύτερη δυνατότητα συμμετοχής λόγω της μείωσης του κόστους αλλά και απόλυτη νομική διασφάλιση και διαφάνεια.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΙΧ συγκρούστηκε με μηχάνημα έργων στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΟ πιτσιρικάς που επέβαλε το ξύδι Balsamico στην Ελλάδα