Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι σε ρύθμιση χρεών

Επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι σε ρύθμιση χρεών

0
epimelitirio logo

epimelitirio logo

Ανακοινώσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Επιμελητήριο Λευκάδας

Ανακοίνωση

Επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες
που είναι σε ρύθμιση χρεών

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι κατόπιν επανειλημμένων πιέσεων των Επιμελητηρίων όλης της χώρας το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι το επίδομα ανεργίας θα καταβάλλεται και σε όσους από τους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν προβεί σε ρύθμιση των χρεών τους. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση αναφορικά με το θέμα αυτό προέβλεπε ότι επίδομα ανεργίας θα λάμβαναν μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι δεν θα χρωστούσαν ασφαλιστικές εισφορές.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου τονίζει ότι η απόφαση αυτή έρχεται να δώσει μια μικρή ανακούφιση στους συναδέλφους που λόγω οικονομικής δυσπραγίας προέβησαν σε διακοπή εργασιών αλλά δεν δικαιούνταν το επίδομα λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στην εξόφληση των υποχρεώσεων τους έναντι του ασφαλιστικού τους φορέα, αφού τώρα από τη στιγμή που θα προβούν στον διακανονισμό των οφειλών τους και θα είναι συνεπείς ως προς την καταβολή τους θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα. Βεβαίως οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι ναι μεν η απόφαση κρίνεται θετική, όμως ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει πρωτίστως από την Πολιτεία την λήψη μέτρων που θα συντελέσουν στην μείωση της ανεργίας και την δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και σε θέση να διατηρούμε τα καταστήματά μας ανοιχτά.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης


ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΖΗΤΑ Η ΚΕΕ

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, που επιβαρύνει υπέρμετρα τις επιχειρήσεις, την προώθηση νέων ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, καθώς και την άρση των διατάξεων που οδηγούν σε απαξίωση τον επιμελητηριακό θεσμό ζητεί από την κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων όλης της χώρας σε έκτακτη συνάντησή τους, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, προέβησαν στην έκδοση τριών ψηφισμάτων τα οποία και απέστειλαν στους συναρμόδιους υπουργούς.

Εν τω μεταξύ, την αμέριστη συμπαράσταση του εμπορικού κόσμου της χώρας εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος σχετικά με την πρωτοβουλία των προέδρων των Επιμελητηρίων της χώρας να ζητήσουν την άμεση απόσυρση των νέων δρακόντειων διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, την προώθηση αποτελεσματικών ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και την άρση των διατάξεων που οδηγούν σε απαξίωση τον επιμελητηριακό θεσμό. Συνακόλουθα, η Συνομοσπονδία συντάσσεται με το περιεχόμενο των 3 ψηφισμάτων της ΚΕΕ και είναι έτοιμη να συνεργαστεί άμεσα μαζί της προς την κατεύθυνση αυτή.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Επτανησιακής Αναγέννησης για την κρατική βοήθεια στην Κεφαλλονιά