Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Μαθητεία για αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης – Β΄ κύκλος

Μαθητεία για αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης – Β΄ κύκλος

0
epimelitirio-neos

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2013/07/epimelitirio-neos.JPG

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Επιμελητήριο Λευκάδας

Ανακοίνωση

Μαθητεία για αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης – Β΄ κύκλος

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι δίνεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα να εκπαιδεύσουν αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης με πραγματικούς επαγγελματικούς όρους, αλλά και να αξιολογήσουν πιθανούς συνεργάτες χωρίς καμία επιβάρυνση μέσω του προγράμματος «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης εξάμηνης μαθητείας με ανάληψη ασφαλιστικής κάλυψης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επίσης, θα χορηγείται στους αποφοίτους υποτροφία τριακοσίων ευρώ (300 €) και θα καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος από το Υπουργείο (μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων) και δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων.

Μέχρι τη Δευτέρα 7/10/2013 όλες οι ενδιαφερόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η συμμετοχή τους (εγγραφή και δήλωση θέσεων Μαθητείας) πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr. Στην ίδια ηλεκτρονική πύλη βρίσκονται αναλυτικά και οι όροι του προγράμματος. Οι μαθητείες για τον Β’ Κύκλο του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσουν το διάστημα από 03.12.2013 έως 07.12.2013.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΣυμβολικό κλείσιμο του “Πόντε” από τους εκπαιδευτικούς
Επόμενο άρθροΈναρξη μαθημάτων στον Φωτεινό Σφακιωτών