Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Πανυγειονομική απεργία έξω από το Νοσοκομείο Λευκάδας

Πανυγειονομική απεργία έξω από το Νοσοκομείο Λευκάδας

0
ergatiko kentro

ergatiko kentro

Ανακοινώσεις-Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ
ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Εργαζόμενοι-νες, άνεργοι και συνταξιούχοι της Λευκάδας και της επαρχίας Βόνιτσας
Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που συζητείται στην Βουλή, όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει προβλήματα στην παροχή πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα λαϊκά στρώματα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα θα την επιδεινώσει. Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή – όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο – υπηρεσιών υγείας από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και συμβαλλόμενους γιατρούς, η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών για το δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας – Ασφάλισης και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς θα οδηγήσει:
Στην ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και στη συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών που υπήρχαν έως σήμερα.
Στη μείωση των κρατικών υποδομών και του προσωπικού, στην κινητικότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις.
Απαιτούμε:
Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ και τη διεκδίκηση «ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκή υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να εφοδιαστούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας Υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμεΑ, στους χρονίως πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς. Δωρεάν παροχή όλων των εμβολίων για όλα τα παιδιά και των εξετάσεων που απαιτούνται για την εγγραφή τους στα σχολεία.
Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες. Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα.
Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα». Κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες Υγείας (Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία) για αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους, προς τους ασφαλισμένους, για φάρμακα, ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και υγειονομικά υλικά και προς τους συμβεβλημένους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες υγείας.
Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Κέντρων Υγείας. Τα πολυιατρεία του ΙΚΑ να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων, κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων και άλλων υποδομών και υπηρεσιών τους.
Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες μονάδες Υγείας και τον ΕΟΠΠΥ.
Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους και ΑμεΑ χρειάζονται βοήθεια και κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.

Λευκάδα 3-2-2014


ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό!
Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία

ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 10πμ στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Συνάδελφοι υγειονομικοί, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Ανασφάλιστοι, Μετανάστες, Συνταξιούχοι, Νέοι, να μη λείψει κανείς από τον αγώνα!
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το νέο νομοσχέδιο τη συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζουν στη λαιμητόμο της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας τους, το δικαίωμα όλων μας στην υγεία, στη ζωή! Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία,τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.
Αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα είναι πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθούνται παντού, σε όλες τις χώρες ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν χρέη ή μνημόνια. Ωφελημένοι είναι οι λίγοι, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% τα τελευταία τρία χρόνια.
Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Μετά τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση νοσοκομείων, τμημάτων και κλινών, η αναμονή στα επείγοντα, η νοσηλεία πάνω στα ράντζα οι λίστες για χειρουργεία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το φιλότιμο κι η αυτοθυσία των υγειονομικών δεν επαρκεί για να γιατρέψει καθημερινά χιλιάδες ασθενών, όταν τοκράτος στερεί τα αναγκαία μέσα, σε υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό κ.ά.
Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς στην υγεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν, με δραματικές συνέπειες για εργαζόμενους και ασθενείς. Η δρομολογούμενη κινητικότητα-διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους κι εργαζόμενους ανασφάλιστους, τους μετανάστες, φτωχούς αγρότες, μικρο-επαγγελματίες. Σε όλους αυτούς που ζουν απ’ το μόχθο τους. Σε όσους ζουν καθημερινά με την αγωνία μην αρρωστήσουν οι οικογένειές τους. Σε όλους αυτούς που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους, να κάνουν τις εξετάσεις και τις θεραπείες τους.
Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό! Γυρίστε την πλάτη σε όσους στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στις παρατάξεις του Συριζα και των «Παρεμβάσεων» που πρωτοστάτησαν να ανακληθεί η ειλημμένη απόφαση για απεργία στο Δημόσιο στις 6 του Φλεβάρη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ!
Ελάτε να δυναμώσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης να παλέψουμε για:
Για να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ)! Όχι στη κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα!
Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη κι αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
Για πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας. Σταθερό 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς.
Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης και να πληρώνονται από τον πρώτο μήνα.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Προηγούμενο άρθροΣχολές Επαγγελμάτων Κηδείας στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΟ Φίλανδρος στην Κέρκυρα και την Πελοπόννησο