Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Το Εργατικό Κέντρο για το ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Το Εργατικό Κέντρο για το ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ

0
ergatiko kentro

ergatiko kentro

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ

Εργαζόμενοι εργαζόμενες , Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες, νέοι και νέες

Στα πλαίσια του γενικού ξεπουλήματος, με πρόσχημα την μείωση του Δημόσιου χρέους, υπογράφτηκε ξανά από τους Υπουργούς η μεταβίβαση εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων σε όλη την χώρα, στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Σ’ αυτή την νέα διυπουργική απόφαση περιλαμβάνονται 558,6 στρέμματα των παλαιών αλυκών Λευκάδας, καθώς και δυο οικόπεδα στην Βασιλική 9 στρέμματα το καθένα.

Σε ανακοίνωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στις 17-5-2013 καταγγείλαμε την απόφαση για παράδοση έκτασης 31,35 στρ. στα Βαρδάνια και αναρωτιόμασταν ποιο φιλέτο της Λευκάδας έχει σειρά.

Την πρώτη φορά πήραν την Βόρεια μεριά της Πόλης την δεύτερη την Νότια. Την Τρίτη πολύ φοβούμαστε, θα πάρουν την ίδια την πόλη και οι κάτοικοι θα μεταφερθούν στο Κάστρο και η Λευκάδα θα ξαναγίνει «Αγία Μαύρα».

Αυτή τη φορά η «αρπαχτή» είναι πολύ μεγαλύτερη αφού ο φετινός στόχος διαμορφώνεται στα1,3 δισ. ευρώ, ενώ για το 2014 ο πήχης ανεβαίνει στα 3,8 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι «αποκλίσεις» του 2013.

Ο βουλευτής μας καθησυχάζει γιατί η «βάση δεδομένων» είναι ελλιπής και άμα αφαιρέσουμε τα κτίρια θα μας πάρουν λιγότερα στρέμματα!!! Βεβαίως η πολιτική της συγκυβέρνησης δεν είναι ελλιπής και ούτε πρόκειται περί «λάθους» και σε καμιά περίπτωση η πολιτική αυτή είναι πρόχειρη.

Στα νέα σενάρια που βάζουν στο τραπέζι είναι η διαμόρφωση νέου «επενδυτικού σχήματος» στο οποίο θα περάσουν τα προς παραχώρηση φιλέτα δημόσιας γης καθώς και κτίρια που στεγάζουν κρατικές υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι εταιρειών επιχειρηματικών συμβούλων ζήτησαν την «άρση τεχνικών εμποδίων» ώστε ακόμη περισσότεροι ντόπιοι καπιταλιστές να συμμετέχουν στα προγράμματα εκποιήσεων, ενώ η τρόικα ζητά εδώ και καιρό «αλλαγές» στον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ ώστε αυτό να καταστεί περισσότερο «ευέλικτο», καθώς το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν εξελίσσεται βάσει των αρχικών στόχων.

Η συγκυβέρνηση, αρπάζει λαϊκή περιουσία, και την παραδίδει βορά στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στον τουρισμό και στην αναψυχή. Το ξεπούλημα παίρνει σήμερα την μορφή χιονοστιβάδας, αλλάζει ριζικά τους όρους λειτουργίας της οικονομίας, του κράτους, ισοπεδώνει την προοπτική βελτίωσης της ζωής του λαού.

Δεν ξεπουλάνε λόγω του δημόσιου χρέους. Ξεπουλούν λόγω του ταξικού τους χρέους. Το ίδιο ταξικό χρέος που τους καθοδηγεί να αποστερούν το λαό από μισθούς, συντάξεις, κοινωνική φροντίδα, εργασιακά δικαιώματα, το ίδιο αυτό ταξικό χρέος τους καθοδηγεί να αποστερούν το λαό και από τη δημόσια περιουσία του.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει το ξεπούλημα που δεν θαναι και το τελευταίο. Καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, την νεολαία, να παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα, κατά των συνεπειών αυτής της πολιτικής του ξεπουλήματος, της πολιτικής που καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, μέχρι να την ανατρέψουμε.

Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει του ΔΣ για να αποφασίσει τις ενέργειες που θα προβεί, για την συγκρότηση πλατιάς λαϊκής επιτροπής των εργαζομένων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας και των φορέων τους, για την προστασία της ζωής των κατοίκων και της λαϊκής περιουσίας.

Λευκάδα 21-12-2013

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροΝέος ΜYTHOS στο Κτήμα Γαρδέλη
Επόμενο άρθροΦιλοξενούμενοι στο ιβάρι της Λευκάδας