Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κοινή ανακοίνωση για την άγρια φοροληστεία του λαού

Κοινή ανακοίνωση για την άγρια φοροληστεία του λαού

0
Money Euro

Money Euro

Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ΠΑΣΥ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΣΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ 45%

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Αυτοαπασχολούμενοι
Σαν να μην έφταναν οι δραστικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, σαν να μην έφταναν τα βάρβαρα χαράτσια μέσω ΔΕΗ για τα σπίτια ή μέσω εφορίας για το εισόδημα, η έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έρχεται να γδάρει εκ νέου τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο, όχι μόνο δεν το ακουμπά, αλλά συνεχίζει την πολύμορφη στήριξη της. Με το νομοσχέδιο που τελικά κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπουν την:

• Κατάργηση του ήδη διαλυμένου γενικού αφορολόγητου των 5.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα φορολογούμαστε από το 1 ευρώ, ακόμα και οι άνεργοι. Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα – καρμανιόλα για μισθωτούς και συνταξιούχους, στα 3 φορολογικά κλιμάκια (από 8 σήμερα).
• Σημαντική μείωση του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά.
• Κατάργηση των «ελαφρύνσεων» που ίσχυαν για τις στοιχειώδεις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών, όπως για τόκους στεγαστικών δανείων (α’ κατοικίας), νοίκια, φροντιστήρια παιδιών κ.ά.
• Απογείωση της φοροληστείας στο 26% για τους μικρούς ΕΒΕ και το «τέλος επιτηδεύματος», το χαράτσι που πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι, ανεβαίνει σε νέα εξουθενωτικά επίπεδα και εκτινάσσεται στα 650 ευρώ
• Επιβολή στους φτωχομεσαίους αγρότες όλα όσα ισχύουν για μισθωτούς και συνταξιούχους . Ηδη από τώρα προβλέπουν και τα επόμενα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το 2014: Στο 13% μπαίνει ο φόρος από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος», όπως αυτό θα προκύπτει μετά την κατάργηση του σημερινού καθεστώτος με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν για τα γεωργικά εισοδήματα, ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και στη βάση των λογιστικών βιβλίων που η τήρησή τους θα γίνει υποχρεωτική.
Με τα μέτρα αυτά θα αυξηθούν τα λουκέτα των ΕΒΕ και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας , η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ( Π.Α.ΣΥ) σας καλούν να αγωνιστούμε για:
• Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων.
• Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για το ζευγάρι 40.000 ευρώ ετησίως και 5.000 για κάθε παιδί για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
• Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στο εισόδημα μέχρι 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί, καθώς και του ΕΕΤΗΔΕ για την κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία.
• Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδικής πηγής προσδιορισμού εισοδήματος των μικρομεσαίων ΕΒΕ. Κατάργηση περαίωσης και κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων. Αύξηση του ορίου προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο και ειδικά για τους μικρούς ΕΒΕ που έκλεισαν την επιχείρησή τους και δεν έχουν άλλα εισοδήματα.
• Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις.
• Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ, στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεφωνίας. Κατάργηση των τελών για Δήμο και ΕΡΤ.
• Απαγόρευση με νόμο κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια.
• Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.
• Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους εφοπλιστές

Λευκάδα 15-12-2012

Κατεβάστε την ανακοίνωση στο αρχείο που ακολουθεί.

Προηγούμενο άρθρο2ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα TAEKWON DO
Επόμενο άρθροΌχι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων του ΤΑΟΛ