Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συγχαρητήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Λευκάδας & Ιθάκης

Συγχαρητήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Λευκάδας & Ιθάκης

0
despotis

despotis

Προς τους αποφοίτους των Λυκείων μας και τους εισαγομένους στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

Αγαπητά μου παιδιά,

Με πατρική αγωνία περίμενα κι εγώ μαζί Σας την ανακοίνωση των ονομάτων όσων αποφοίτων των Λυκείων μας εισάγονται φέτος στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της πατρίδος μας. Είναι, λοιπόν, ευνόητη η χαρά μου, που προστίθεται στη δική Σας χαρά και την πολλαπλασιάζει!

Μπορώ να κατανοήσω τις θυσίες, στις οποίες υποβληθήκατε και τον φιλότιμο μόχθο πολλών ετών, που Σας οδήγησε στο ευχάριστο αυτό αποτέλεσμα! Συμμερίζομαι την αγωνία και το άγχος πολλών από Εσάς, με συμπαραστάτες άγρυπνους τις οικογένειες και τους φίλους Σας! Δικαιολογημένα χαίρονται μαζί μας και όλοι αυτοί, οι συγκυρηναίοι του αγώνα Σας για την πνευματική Σας πρόοδο!

Με ιδιαίτερη αγάπη θέλω να στρέψω τη σκέψη μου προς τα αγαπητά μας παιδιά που δεν είδαν φέτος το όνειρό τους για την εισαγωγή σε Σχολή της προτίμησής τους να εκπληρώνεται και να τους διαβεβαιώσω ότι και μέσα από τέτοιες φαινομενικές δυσκολίες ο Θεός μάς κρατάει ανοιχτή διάπλατα την πόρτα της Αγάπης Του και μας υποδεικνύει φιλόστοργα είτε να επαναλάβουμε περισσότερο δυναμικά την προσπάθειά μας είτε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, να ξανασκεφτούμε τα «θέλω» μας για το δικό μας συμφέρον, το οποίο ίσως αδυνατούμε να αντικρύσουμε με την κοντόφθαλμη λογική μιας προσωρινής δήθεν «αποτυχίας».

Αγαπητά μου παιδιά,

Πατρικά όλους Σας ευλογώ και προσεύχομαι στον Κύριό μας Ιησού Χριστό να φωτίζει άπλετα με το Φως της Αλήθειας και της Σοφίας την περαιτέρω πορεία Σας, αρκεί κι Εσείς να μην παραλείπετε ποτέ να ατενίζετε με ελπίδα και πίστη πολλή το Πρόσωπό Του, τον Μόνο που ποτέ δεν θα διαψεύσει τις όποιες ευλογημένες προσδοκίες για τη ζωή Σας.

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν και ευλογημένη να είναι η όλη πορεία Σας!

Μετά πατρικών ευχών και της εν Χριστώ αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος

Προηγούμενο άρθροΤουρνουά ποδοσφαίρου στην μνήμη του Κώστα Σαλαπάτα
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη