Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Σε τουριστική έκθεση στην Ρωσία η ΠΙΝ

Σε τουριστική έκθεση στην Ρωσία η ΠΙΝ

0
mt_gallery

11

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 14 Οκτωβρίου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση Ιnwetex-cis travel market 2013 στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας

“Just beauty”, το επίσημο σύνθημα της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, “Just beauty” το σχόλιο των Ρώσων για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
Από την Μόσχα 900.000 βίζες και 80.000 από την Αγία Πετρούπολη εκδόθηκαν φέτος για την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι multi το σύνολο φτάνει το 1.200.000 .

Κίνα, Φινλανδία λόγω γειτνίασης αποτελούν τους πρώτους προορισμούς διακοπών τω Ρώσων επισκεπτών.
Από την Ελλάδα, Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική, Ιόνια Νησιά οι επιλογές.

Για την επόμενη σεζόν προβλέπεται νέο άνοιγμα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΟΤ Ρωσίας, κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου η ανταγωνιστικότητα στις τιμές και η ποιότητα στις υπηρεσίες είναι ο κύριος παράγοντας αποτελεσματικής διείσδυσης και παγίωσης της θέσης στην αγορά.

Παράλληλα η ανάπτυξη του city break σε μεγάλες πόλεις θα πρέπει να είναι το επόμενο σημείο που θα πρέπει να επιμείνει η ελληνική αγορά.
Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο, Τόκιο οι προσφιλείς αυτή τη στιγμή πόλεις city break για τους Ρώσους.

Ο Ελληνικών συμφερόντων σπεσιαλίστας για την Ελλάδα Tour operator Μουζενίδης διακινεί το 1/3 των Ρώσων με 400.000 τουρίστες το 2013 έναντι συνόλου 1.200.000.

Το μοντέλο διακοπών που επιλέγουν είναι ήλιος, θάλασσα.

Η ΕΤΙΝ σε συζητήσεις με τον Διευθυντή του ΕΟΤ και στελέχη του γραφείου μετέφερε πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπυρίδωνα Σπύρου, για την εντατικοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας Ρώσων δημοσιογράφων καθώς και της επιθυμίας του για εντατικοποίηση της προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Συζητήθηκαν ακόμη νέοι τρόποι προβολής των Ιονίων Νησιών με στοχευόμενες δράσεις.
Σε σύνολο 150 εκατ. κατοίκων κρίνεται ότι οι ελληνικοί προορισμοί χρήζουν περαιτέρω προβολής για να γίνουν ευρύτερα γνωστοί.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουρισμού και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Η ΕΤΙΝ οργάνωσε και πραγματοποίησε εκδήλωση προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Σε συνεργασία με το Τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οργάνωσε και εκτέλεσε την συμμετοχή στην έκθεση η οποία έτυχε συγχαρητηρίων από τον Διευθυντή του ΕΟΤ, Ρωσίας κ. Ευθυμίου ο όποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα Ιόνια Νησιά θα έχουν ραγδαία άνοδο την επόμενη σεζόν.

Παρέστησαν για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Προϊστάμενος του Τμήματος, κ. Γώργος Παπαβλασόπουλος και για την ΕΤΙΝ ο Διευθυντής της, κ. Σπύρος Θύμης.

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΡιζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου – Λευκάδας