Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ιδρυτική συνέλευση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών

Ιδρυτική συνέλευση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών

0
https://www.mylefkada.gr/2013/Oktober/rizospatiki-mixanikoi.jpg

rizospatiki-mixanikoi

Η παράταξή μας απευθύνεται σε όλους τους μηχανικούς, με κύριο σύνθημα την ανατροπή στο ΤΕΕ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 30/09/2013 στην Αθήνα έλαβε χώρα η ιδρυτική συνέλευση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ και στις 10/10/2013 πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη συνάντηση στα Ιωάννινα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας μηνών για την ανάγκη ριζοσπαστικοποίησης και επανατοποθέτησης του ΤΕΕ απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών, σε συνθήκες μνημονιακής συγκυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, φτωχοποιεί τους πολίτες της, στέλνει στην ανεργία εκατομμύρια εργαζόμενους κλείνει χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά και σε μια προσπάθεια αλλαγής των πολιτικών που υλοποιεί ή υπηρετεί και το ΤΕΕ, την προηγούμενη Δευτέρα, διακηρύξαμε την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών ( http://rizoengineers.wordpress.com/ ).

Σε αυτά τα πλαίσια και αφουγκραζόμενοι και τις παρόμοιες ανάγκες των συναδέλφων Μηχανικών εδώ στην Ήπειρο και στην Λευκάδα, συγκροτήσαμε κι εδώ την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου Λευκάδας, καθώς και το προσωρινό συντονιστικό της όργανο που έχει αναφορά και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου καθώς και στη Λευκάδα.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου Λευκάδας συγκροτήθηκε από δυνάμεις με αναφορά και δράση στην Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών, στην Ενότητα Μηχανικών Ηπείρου Λευκάδας, στην Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας στην ΕΜΔΥΔΑΣ καθώς και από ανένταχτους-ες συναδέλφους-σες.

Η παράταξή μας απευθύνεται σε όλους τους μηχανικούς, με κύριο σύνθημα την ανατροπή στο ΤΕΕ.
Με την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου Λευκάδας παλεύουμε για :
• Την προστασία των χειμαζόμενων συναδέλφων, και ιδίως των νεότερων, από τις μνημονιακές πολιτικές
• Την προάσπιση του δικαιώματος μας στην εργασία και στην υγειονομική περίθαλψη
• Την κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ που ληστεύθηκαν, και τη χρήση των εναπομεινάντων υπέρ των ασφαλισμένων
• Τη δημιουργία ενός νέου ΤΕΕ, μαζικού και δημοκρατικού, χρήσιμου τόσο για τα μέλη του, όσο κυρίως για την κοινωνία
• Τη συμβολή μας ως επιστήμονες στην νέα παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα αντικαταστήσει τα μνημόνια
• Την δημιουργία ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου αντίστασης, που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την συντελούμενη καταστροφή
Προσδοκούμε και επιδιώκουμε συνεργασία με όλους και όλες που:
• Αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια των συγκυβερνήσεων και ενάντια σε όσους-ες διαχειρίστηκαν, υπηρέτησαν ή διαχειρίζονται και υπηρετούν αυτές τις πολιτικές.
• Θέλουν να βάλουν φραγμό στην καταστροφή της χώρας και των εργαζομένων.

Για το σκοπό αυτό χρειάζεται ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ανατροπής.
Επιδιώκουμε λοιπόν, τη συνεργασία με συλλογικότητες, παρατάξεις και πρόσωπα που συμφωνούν στο προγραμματικό μας πλαίσιο, στην κοινή δράση και με αρχές ενότητας και αλληλεγγύης.

Σε αυτό το μέτωπο ανατροπής οι μηχανικοί ,που είναι άνεργοι ,υποαπασχολούμενοι, ανασφάλιστοι, σε διαθεσιμότητα, με μπλοκάκι, έχουν τη δική τους θέση.

Απαιτούνται μεγάλες ανατροπές και στο ΤΕΕ κεντρικά και στο ΤΕΕ της Ηπείρου Λευκάδας, ώστε το ΤΕΕ και τα όργανα του να εκπροσωπούν όλους και να αγωνίζονται για όλους.

Ζητάμε ένα ΤΕΕ που θα μπορέσει στο πλάι των εργαζομένων ,να συμβάλει ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο και με σημείο καμπής τις επικείμενες εκλογές του ΤΕΕ στις 24/11/2013, καλούμε όλους τους συναδέλφους, να πλαισιώσουν την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών.

Ιωάννινα 10 Οκτωβρίου 2013

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη ημεδαπού για διατάραξη συνεδριάσεων
Επόμενο άρθροΑθλητικές εκδηλώσεις για παιδιά δημοτικού στην Λευκάδα