Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων

0
https://www.mylefkada.gr/2010/December/epimelithrio-logo.jpg

Ανακοίνωση απο το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Επιμελητήριο Λευκάδας

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Λευκάδας στην 114η Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων
Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι το διάστημα από 16 έως 17 Οκτωβρίου 2013 έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη η 114η Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Στο Οικονομικό Φόρουμ απεύθυναν χαιρετισμό δύο Τούρκοι υπουργοί και συμμετείχαν με εκπροσώπους τους Επιμελητήρια από 45 χώρες, επαγγελματικά στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθη εκτεταμένος διάλογος για τον τρόπο λειτουργίας των Επιμελητηρίων ανά χώρα, αλλά κυρίως για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είτε λόγω του νομικού πλαισίου στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην εκάστοτε χώρα, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης.

Παρεμβαίνοντας αναφορικά με το θέμα αυτό ο κ. Σκιαδαρέσης, αφού τόνισε το μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν ακόμη και οι υγιείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις στην χώρα μας δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν και να γίνουν ανταγωνιστικές έναντι των αντίστοιχών τους στο εξωτερικό, αν δεν επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης. Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων συμφώνησαν για την ανάγκη τόνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του χαμηλότοκου τραπεζικού δανεισμού και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, οι οποίες, όπως επισημάνθηκε, μπορούν να αποτελέσουν τη διέξοδο για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φόρουμ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων και Εμπορευμάτων της Τουρκίας (TOBB), κ. Rifat Hisarciklioglu στα πλαίσια της προσπάθειας προσέλκυσης τούρκων τουριστών στην περιοχή μας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ έγινε εκλογή του νέου Προεδρείου και ομόφωνα αναδείχθηκε Αντιπρόεδρος του Eurochambers ο κύριος Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1    
Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση του Δήμου Λευκάδας στην παρουσίαση βιβλίου του Ηλία Θερμού
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Kids’Athletics στη Λευκάδα