Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ερώτηση υπέβαλαν βουλευτές για τα ισοδύναμα και την λίστα Λαγκάρντ

Ερώτηση υπέβαλαν βουλευτές για τα ισοδύναμα και την λίστα Λαγκάρντ

0
https://www.mylefkada.gr/2012/November/nd_sold.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/01/nd_sold.jpg

Ο Θ. Σολδάτος ένας από τους Βουλευτές που τις υπέγραψαν.

 

Πρώτο ΘΕΜΑ online :
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 19:57
Χρήστος Μπόκας

Ισοδύναμα για να μην κοπούν συντάξεις και επιδόματα από 23 βουλευτές της ΝΔ

Προβληματισμός για την στάση τους απέναντι στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. Ευρώ.

Τη φορολόγηση των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου ως ισοδύναμο των μέτρων περικοπής χαμηλών συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων προτείνουν στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, 23 βουλευτές της ΝΔ, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο για το τι θα πράξουν, όταν το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ τεθεί σε ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές σε ερώτησή τους προς τον κ. Στουρνάρα αναφέρουν ότι «τα μέτρα που θα κληθούμε να ψηφίσουμε σε λίγες ημέρες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα κοινωνικής συνοχής» και προσθέτουν «πολλά λέγονται ότι θα συρρικνωθούν ακόμη χαμηλές συντάξεις και θα κοπούν30 ευρώ από τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ του ΟΓΑ. Σας προτείνουμε να επιβληθεί φορολογία 1% επι των συναλλαγών του χρηματιστηρίου, ώστε να μην χρειαστεί να κόψετε, ούτε να μειωθούν περαιτέρω οι χαμηλές συντάξεις ή να καταργηθούν πολυτεκνικά επιδόματα. Με τη φορολογία αυτή θα συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό οι έχοντες μετοχές στο χρηματιστήριο, δηλαδή αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα και όχι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αγρότες και οι πολύτεκνοι».

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Ι. Τζαμτζής, Α. Κουτσούμπας, Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, Θ. Σολδάτος, Κ. Κόλλιας, Χ. Κέλλας, Α. Μανδρέκα, Α. Ασημακοπούλου, Κ. Σκρέκας, Δ. Τσουμάνης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Ε. Καρανάσιος, Ε. Κονσολας, Α. Βεσυρόπουλος, Γ. Μπατσαρά, Μ. Αντωνίου, Α. Μαρίνος.

 


 

ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Τελευταία ενημέρωση
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, 15,59
Πηνελόπη Γκάλιου

Στη Βουλή θα σταλεί η επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ»

Αιχμές για τυχόν αλλοίωση της λεγόμενης λίστας «Λαγκάρντ» αφήνουν έξι βουλευτές της ΝΔ

Να σταλεί η επίμαχη λίστα «Λαγκάρντ» στη Βουλή αποφάσισε η διάσκεψη των Προέδρων. Μετά τη συνεδρίασή της, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές το υλικό της επίμαχης λίστας προκειμένου να λάβει γνώση του περιεχομένου της και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Στο μεταξύ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για τη λίστα. Στη συνέχεια θα καταθέσει και υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, αιχμές για τυχόν αλλοίωση της λεγόμενης λίστας «Λαγκάρντ» αφήνουν έξι βουλευτές της ΝΔ.
Με ερώτησή τους στον Υπουργό Οικονομικών, καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που δεν αξιοποίησε την λίστα «Λαγκάρντ» κάνοντας διεθνώς ρεζίλι τη χώρα μας, αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο που κράτησε το επίμαχο στικάκι στην προσωπική του συλλογή, όπως λένε, και καλούν τον κ. Στουρνάρα να απαντήσει :

-αν θα ζητήσει εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού και επίσημα τη λίστα προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να αξιοποιήσουν το περιεχόμενό της, προς όφελος της πατρίδας μας,

– από πόσους και ποιους κυβερνητικούς παράγοντες «πέρασε» η περιβόητη λίστα, οι οποίοι αφού έλαβαν γνώση, σίγουρα έχουν κρατήσει αντίγραφο,

– και πόσες άλλες λίστες υπάρχουν και πως έχουν αξιοποιηθεί.

Οι ερωτώντες βουλευτές είναι οι κύριοι: Βλάχος, Σταυργιάννης, Κοντογιάννης,
Ορφανός, Κασαπίδης και Σολδάτος.

Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών Θανάση Νάκο ζητά να ενεργήσει ώστε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος αλλά και ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης να παραδώσουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή τη λίστα των 1991 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.

Προηγούμενο άρθροΗ Υπέρβαση της Κρίσης
Επόμενο άρθροΑυτοκτόνησε ο πρώην βουλευτής Λεωνίδας Τζανής μετά τα ραντεβού με το ΣΔΟΕ