Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ενημέρωση από το βουλευτή Λευκάδας

Ενημέρωση από το βουλευτή Λευκάδας

0
soldatos thodoros

soldatos thodoros

Στοιχεία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας

24-04-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοιχεία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

1. Με τρείς νέες κοινοβουλευτικές αναφορές προς τον Υπουργό Υγείας, απευθύνεται ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υποδομές Υγείας στο Νομό.
Η πρώτη σχετικά με την έλλειψη γιατρών στον Κάλαμο και στον Καστό, η δεύτερη σχετικά με τα περιφερειακά Ιατρεία της Νότιας Λευκάδας και το Κέντρο Υγείας Βασιλικής και η τρίτη σχετικά με την υποστελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο.

2. Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, ο βουλευτής ζητά «νομοθετική ρύθμιση, που να απαλλάσσει συγκεκριμένες κατηγορίες εμπόρων στο Νυδρί και τις γύρω περιοχές από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε., δεδομένου ότι ήταν ασφαλισμένοι σε άλλο ταμείο και επομένως καλούνται για 2η φορά να πληρώσουν»

3. Σε συνεργασία με 12 ακόμη βουλευτές, κατατέθηκε ερώτηση προς τους Υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας και Εξωτερικών, με την οποία θίγεται η «αδικαιολόγητη αδράνεια διαπίστευσης εργαστηρίων στη χώρα, για σημαντικές αναλύσεις στο ελληνικό ελαιόλαδο», η οποία διώχνει Έλληνες Eλαιοπαραγωγούς για αναλύσεις, σε εργαστήρια του εξωτερικού.
Προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία οι βουλευτές, ζητούν από την κυβέρνηση:
I. Να προβεί στη διαπίστευση ενός τουλάχιστον εργαστηρίου, για την πραγματοποίηση των εξειδικευμένων αυτών αναλύσεων στο ελαιόλαδο, στη χώρα μας.
II. Να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών των αμερικανών επιστημόνων που ευνοούν το ελληνικό ελαιόλαδο στην αγορά των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το διατροφικό σκάνδαλο που αποκάλυψαν οι αρχές των ΗΠΑ το 2010 και 2011 με τα νοθευμένα ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα στην αγορά τους, η οποία είναι και η καλύτερη αγορά του κόσμου για το ελαιόλαδο.
III. Να αξιοποιήσει τα νεότερα σπουδαία δεδομένα της επιστήμης, επ’ ωφελεία των παραγωγών, των καταναλωτών και της χώρας γενικότερα, στους τομείς της καλής υγείας των πολιτών και της αγροτικής μας οικονομίας.

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που θα δοθούν, μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Βουλευτή, www.thsoldatos.gr και στην ιστοσελίδα της Βουλής, www.hellenicparliament.gr.

Προηγούμενο άρθροΟ Φίλανδρος στη Θεσσαλονίκη και την Αρχαία Νεμέα
Επόμενο άρθροLUCILLA CORA: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής