Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο τύπου του βουλευτή σχετικά με επιστολή της κ. Λ. Καραβία

Δελτίο τύπου του βουλευτή σχετικά με επιστολή της κ. Λ. Καραβία

0
soldatos-nosokomeio

soldatos-nosokomeio

Θέμα: το Νοσοκομείο Λευκάδας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – Νέα Δημοκρατία

03-11-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Κ. ΛΙΛΗΣ ΚΑΡΑΒΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε η επιστολή σε τοπική εφημερίδα, της κυρίας Λιλής Καραβία, υποψηφίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, με τίτλο «Απάντηση στο βουλευτή Λευκάδας για το Νοσοκομείο» και αυτό γιατί:

1. Τόσο στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσα, όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησα για το Νοσοκομείο Λευκάδας, δεν υπέβαλλα κανένα ερώτημα ώστε να απαιτείται….. απάντηση.
Επιπλέον δεν κατηγόρησα κανένα, ώστε να αιτιολογείται «απάντηση».

2. Έχω διατυπώσει με δελτίο τύπου δημοσίως την ευαρέσκειά μου στον Α. Λοβέρδο, (22-11-2010), για την απόφασή του να συνεχίσει τις διαδικασίες ανέγερσης του νέου νοσοκομείου που δρομολογήθηκε επί διακυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και μετά τη χρηματοδότηση της μελέτης στην πρώτη μου θητεία, είχε ως ώριμο έργο τη δυνατότητα εντάξεως στο ΕΣΠΑ. Επαίνεσα τότε στο ίδιο δελτίο τύπου την κυρία Καραβία, για τη συμβολή της ως συμβούλου του υπουργού, σε αυτή την απόφαση.

3. Τόσο το δελτίο τύπου που εξέδωσα, όσο και η συνέντευξη που παραχώρησα προσφάτως, δεν αφορούσαν στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου, αλλά στην ενδεχόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου ως αυτόνομης νοσοκομειακής μονάδας, σε κέντρο υγείας αστικού τύπου, εξαιτίας της επικείμενης αναδιαρθρώσεως του χάρτη υγείας της χώρας.
Το γεγονός μάλιστα ότι το νέο νοσοκομείο έχει δημοπρατηθεί, ήταν ένα από τα επιχειρήματά μου προς τον νυν Υπουργό Υγείας, ώστε να αποφύγουμε την υποβάθμιση που ευαγγελιζόταν ο καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος, με τις προτάσεις του για συγχωνεύσεις και μετατροπές σε κέντρα υγείας.
Υπενθυμίζω ωστόσο, ότι η μελέτη για τις συγχωνεύσεις ανατέθηκε στον καθηγητή Λιαρόπουλο από τον Α. Λοβέρδο, αρκετούς μήνες μετά την απόφασή του να συνεχίσει το θέμα του νοσοκομείου μας.

4. Στο ΦΕΚ που επικαλείται η κ. Καραβία στην επιστολή της για τη στήριξη και διατήρηση του νοσοκομείου Λευκάδας, αναφέρεται μεταξύ των άλλων και το νοσοκομείο Πρεβέζης.
Όμως είναι γνωστός ο αγώνας που δίνουν οι γείτονές μας σήμερα, προκειμένου να πετύχουν τη διατήρηση του νοσοκομείου τους.

5. Αν ενόχλησε η φράση, «Ακόμη και πολιτικοί της Λευκάδας, από χώρους εκτός Νέας Δημοκρατίας μάλιστα, έχουν αναγνωρίσει δημοσίως τον καθοριστικό ρόλο που είχα για την επικείμενη κατασκευή του», σας παραθέτω ακριβές απόσπασμα συνέντευξης της κυρίας Καραβία, προς την εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας» στις 2-11-2010:
«…. συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια με τις άοκνες προσπάθειες τόσο των Λευκαδιτών όσο και των βουλευτών και να μην ξεχνάμε την προσπάθεια που κατέβαλλε ο πρώην βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος …».

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Φ. Σολδάτος

Προηγούμενο άρθρο50.000 ευρώ για έργα πολιτικής προστασίας στην ΠΕ Λευκάδας
Επόμενο άρθροΔελτίου τύπου ΣΥΡΙΖΑ για διώξεις εκπαιδευτικών